Jótékonyság

Adam jótékony célú adományai 2009-től 2011 októberéig elérték az 1 millió dollárt (az összeg természetesen azóta tovább nőtt).

2009 januárjában a 28. születésnapján jómaga és a rajongói is a DonorsChoose.org alapítványt támogatták. Arra kérte fanjeit, hogy az ajándékokra szánt összeget inkább jótékonyságra költsék, így több, mint 2500 ember fogott össze, és közösen 322,700 dollárt gyűjtöttek össze, támogatva az állami iskolák zenei oktatását. 2010-ben, ugyanezt a projektjét folytatva, részt vett a “Glam Classroom” kampányban, és újabb 208,590 dollárt szedett össze.

2010-ben a Pennyroyal Studio-nak egy “hórusz-szem” medált és “végtelen jeles” gyűrűt tervezett, amelyek eladásából az első héten 32 ezer dollárt jött össze.

2011 januárjában, a 29. születésnapján, a charity:water-nek adományozott 29 ezer dollárt és a rajongóit is a jótékonyságra buzdította. A szervezetnek a kitűzött 115 ezer dollár helyett 323,803 dollárt gyűjtöttek össze, így 17 ezer ember jutott tiszta vízhez Afrikában.

2012 januárjában, ismét a születésnapján, folytatta az adakozást a szervezet javára, és mintegy 82 ezer dollárral emelte a tőkéjüket.

Lambert 2011. március 10-én visszatért az American Idol színpadára, és előadta az Aftermath c. dalának akusztikus változatát, amellyel a szám különleges remix-verzióját népszerűsítette. Adam az iTuneson befolyt bevételeket a Trevor Projectnek ajánlotta fel.

2012. június 7-én egyike volt azon sztároknak, akik részt vettek a londoni Royal Albert Hall jótékonysági koncerten. A befolyt bevételt maradéktalanul a “Rays Of Sunshine Children’s Charity” kapta meg, amely súlyosan beteg gyermekeket támogat szerte az országban.

Június 30-án a Queennel együtt részt vett a kijevi Olena Pinchuk ANTIAIDS Foundation-ön, amelynek bevétele a HIV/AIDS elleni küzdelmeket támogatja. A shown mintegy 500 ezer ember vett részt, és az UEFA élőben közvetítette a “Függetlenségi Térről”.

Szeptember 25-én emberjogi kérdéseket támogatott a Maryland-i koncertjével, és felhívta a figyelmet arra, mennyire fontos lesz mindenkinek a támogatása, az egyneműek házasságával kapcsolatos szavazáson.

2013 januárját újabb jótékonysággal kezdte, ezúttal a ‘We Are Family’ szervezetet. A jótékonysági gálát január 31-én tartották meg, ahol Lambertöt ki is tüntették egy ‘Unity Award’-dal. Az estből befolyt 82 ezer dollárt a non-profit kampány kapta meg, amelynek célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a világ sokszínűségére és az elfogadásra.

Május 25-én Európa legnagyobb AIDS/HIV kutatást támogató rendezvényen vett részt, a bécsi LifeBallon, amelynek a 2013-as témája az ‘1001 Éjszaka’ volt. A műsort Adam Lambert nyitotta meg a “Love Wins Over Glamour” c. számmal, mint Ali Baba.

Június 23-án a New York-i Broadway-en előadta a nemzeti himnuszt, a “The Star-Spangled Banner”-t, a “Broadway Bares” c. darabban, amelynek bevétele szintén az AIDS/HIV kutatást támogatja. A színdarab összbevétele elérte a 1.43 millió dollárt.

2,410 total views, 4 views today