Versenyző ť ADAMFANS.NET – Adam Lambert Magyarország
Versenyző

Az American Idol egy amerikai tehetségkutató, amely 2002-ben indult, Simon Cowell alapította. Az American Idol elnevezés egy rejtett cím, tulajdonképp’ két értelme is lehet. Amerika következő példaképe, vagy az, hogy Amerika keresi a következő szupersztárt. Szószerinti fordítása: ‘Amerikai Bálvány’. A Fox 2002. június 11-én kezdte sugározni. A fő nézőpont ugyanaz, mint minden más tehetségkutatónak: új sztárt keresni. Simon mégis azt akarta, hogy az itt felfedezett tehetségek minden stílusban helyt álljanak, így alakultak ki a különböző zenei hetek. Napjainkig meghatározó, s egyik legnézettebb műsora Amerikában.

A műsor célja megtalálni az ország legtehetségesebb emberét, amely sorsa felett a nézők dönthetnek. SMS-ben, interneten vagy telefonon szavazhatnak kedvenceikre. Az eddigi győztesek: Kelly Clarkson, Ruben Studdard, Fantasia Barrino, Carrie Underwood, Taylor Hicks, Jordin Sparks, David Cook, Kris Allen, Lee DeWyze és Scotty McCeery (időrendben).

A műsort a nézők úgy jellemzik, mint egy látványos showt. A versenyzők itt minden színpadi effektet megkaphatnak, a színpad óriási, így csak önmaguk szabhatnak korlátokat a teljesítményüknek.
A műsor rengeteg tehetséget adott a világnak. Talán a legismertebbek közé tartozik Kelly Clarkson, Taylor Hits, Jordin Sparks, s Adam Lambert, aki bár nem nyert, mégis hatalmas sikert tudhat magáénak.

Adam 2009-ben jelentkezett a műsorba, Los Angelesben. A továbbjutása után a fő célja az volt, hogy hétről-hétre meglepje az embereket egyedi feldolgozásaival és színpadi rátermettségével. A Top 13-ban Paula megjósolta, hogy Adam benne lesz a fináléban, majd a későbbiekben azt mondta a srácnak, hogy ikonná fogja kinőni magát. A Top 8-ban Simon Cowell, az alapító, állva tapsolta meg: a műsor történelme során először állt fel a székéből ilyen gesztusra. Az Idol közepe felé elkezdtek a lapok lejárató kampányt indítani a srác ellen, és nyilvánosságra hozták a szexualitását, így a mindig biztosan továbbjutó Adam hétről-hétre az utolsók közé került. A fináléig természetesen eljutott, ott azonban Kris Allen került ki nyertesként. Mégsem szabad szomorkodnunk, hiszen összességében hazugság lenne, ha azt mondanánk, hogy nem ő vitte el az igazi jutalmat: az emberek szívét. Adam a kapuk megnyitása miatt jelentkezett, és ez össze is jött neki.

Dallista, hetek:

♫ Meghallgatás – Rock With You (Micheal Jackson), Bohemian Rhapsody (Queen)
♫ Hollywoodi hét 1 – What’s Up (4 Non Blondes)
♫ Hollywoodi hét 2 – Some Kind Of wWnderful (Soul Brothers Six)
♫ Hollywoodi hét 3 – Believe (Cher)
♫ Top 36 /elődöntő/ – I Can’t Get Now (The rolling stones)
♫ Top 13 – Black Or White (Micheal Jackson)
♫ Top 11 – Ring Of Fire (Anita Carter)
♫ Top 10 – The Track Of My Tears (The Miracles)
♫ Top 9 – Play That Funky Music (Wild cher)
♫ Top 8 – Mad World (Tears for Fears)
♫ Top 7 – Born To Be Wild (Steppenwolf)
♫ Top 6 – If I Can’t Have You – (Yvonne Elliman)
♫ Top 5 – Feeling Good (Sammy Davis)
♫ Top 4 – Whole Lotta Love (Led Zeppelin), Slow Ride /ft. Allison Iraheta/ (Foghat)
♫ Top 3 – One (U2), Cryin’ (Aeronsmith)
♫ Top 2 /Döntő/ – Mad World (TfF),
–  A Change Is Gonna Come (Sam Cook),
– Beth & Detroit Rock City & Rock and Roll All Nit /ft Kiss/
– No Boundaries (Kara Dioguardi)
– We Are The Champions /ft Kris Allen/ (Queen)

2,722 total views, 2 views today