Adam: “Sok próbálkozásomat és erőfeszítésemet vette igénybe ez az időszak.” – Wonderland interjú ť ADAMFANS.NET – Adam Lambert Magyarország

Adam: “Sok próbálkozásomat és erőfeszítésemet vette igénybe ez az időszak.” – Wonderland interjú

Kedvencünkről a Wonderland oldal közölt le tegnap egy hosszú és tartalmas cikket, amihez egy remek fotósorozat is készült.

wonderlandinterjú-crop

Adammel a szokásos köröket futtatták végig az interjú elején, sokadjára mondta el, mennyire meg volt ijedve kezdetben attól a feladattól, ami a Queen frontembereként a nyakába zuhant, hisz félt Freddie nyomdokaiba lépni, és nem volt benne biztos, hogy valóban ő kell-e Brianéknek. Idővel azonban egyre kényelmesebben kezdte érezni magát a dalokkal, és úgy alapjáraton a koncertekkel kapcsolatosan. De igenis félelmetes maradt számára, hogy egy olyan ember előtt tiszteleghet nap mint nap, aki a bandával együtt meghaladta a korát, és túl hamar távozott el közölünk. Megtiszteltetésnek érzi Adam, hogy ezeket az időtálló dalokat ő énekelheti el újra és újra a rajongóknak.

Kiemelte a cikk írója, hogy Adam a világ egyik legjobb popénekese, akinek egy korábbi világklasszis énekes dalait kell előadnia. Mire Adam kifejtette, hogy nemcsak a közönség, hanem saját maga számára is kissé zavaros volt, hogyan oldja meg azt, hogy önmaga legyen a színpadon, de közben mégis felelevenítse Freddie szellemét, és azt, hogyan adta ő elő ezeket a dalokat, amikbe annak idején beleszeretett általa.

Kedvencünk szokásosan megemlítette azt a remek fogadtatást is, amiben részük van évek óta, és hogy szintén nagy Queen rajongóként, boldoggá teszi, hogy együtt ünnepelheti a közönséggel Briant és Rogert, akik a valaha volt legjobb rock bandának a tagjai voltak, és mái napig azt csinálják, amire születtek.

A továbbiakban személyesebb vizekre eveztek; arról volt szó, hogy Adam teljes mértékileg felvállalja önmagát.

18 éves korom óta felvállalom, hogy meleg vagyok, és igen hangosan teszem ezt. Az American Idol alatt sem rejtettem senki előtt véka alá, de mégis azt tapasztaltam, hogy mindenki várta a nagy vallomást tőlem. De hát én előtte sem titkoltam, hogy meleg vagyok, csak nem beszéltem róla, mivel semmi köze nem volt ahhoz, amit a színpadon nyújtottam. Nem, mintha nagy meglepetés lett volna, azok a ruhák, sminkek és dalok mellett, amikkel megismertek a nézők. Esetleg, ha lett volna, akkoriban egy komolyabb párkapcsolatom, és az illető ott ült volna a közönség soraiban, biztos feljött volna ez a téma. Vagy, ha Ryan Seacrest arról kérdez, milyen az ideális pasi számomra, akkor válaszoltam volna rá, de erre sem volt példa. Azonban, mikor véget ért a show, és számos interjú készült velem, egy nyitott könyv voltam, és megkaptam, hogy csak most vallottam be, de hát korábban sem titkoltam. Még, akkor csak ismerkedtem azzal, milyen hírességnek lenni, és eszembe sem jutott, hogy ezzel a vallomással segíthetek másoknak.

Megemlítették a cikkben, hogy Adam volt az első nyíltan meleg előadó, aki a Billboard listáján első helyezést ért el. Rákérdeztek, hogy tapasztalt-e homofób megnyilvánulást a pop iparban.

Egyértelműen találkoztam erre hajazó dolgokkal 2009-ben, de nem mondom, hogy ezek az emberek konkrétan homofóbok voltak, inkább csak féltek, hogyan fognak tudni eladni velem lemezeket és dalokat. Sok kiváló embertől kaptam meg azt a kérdést, hogy: “Meglesz ennek a saját közönsége? Nem fogják kínosan érezni magukat az emberek ettől?” Sok próbálkozásomat és erőfeszítésemet vette igénybe ez az időszak, mert akkoriban nem volt más nyíltan meleg előadó, akit felkaptak a rádiók. Érdekes volt úgy végigjárni ezt az utat, hogy nem volt előttem egy példa, akit követhetnék. Tettem olyan dolgokat, amik nem voltak épp a legbefogadhatóbbak a média számára, de ezek mind saját célból történtek, mert bizonyítani akartam valamit, és mái napig kiállok azok mellett, amiket tettem. Sokszor a tűzzel játszottam, és megkérdőjeleztem dolgokat. Nem tudtam, mit engedhetek meg magamnak, és mit nem. Vajon énekelhetek férfiról egy dalban? Mennyire vihetem az adott előadásomba bele a szexualitásomat? Sok minden volt akkoriban tabu, és sülhetett volna el rosszul. Most pedig itt vagyunk kilenc évvel később, amikor sok pop énekes vállalja fel nyíltan, hogy nem heteró, és már nem is igazán nagy szám, hogy kihez vonzódik valaki. Kezdünk afelé haladni ezen a téren, ahol mindig is lennünk kellett volna. Ez pedig a fiatalabb generációk miatt van, akik sokkal nyitottabbak. De maga a zeneipar is máshogy épül már fel. Sokkal több ereje lett a közönségnek az utóbbi években, már nincsenek úgy az ember nyakán az izgulós üzletemberek. Megosztjuk Spotifyon, Apple Musicon, vagy bármilyen másik platformon a dalainkat, és a közönség eldöntheti, hogy tetszik-e neki vagy sem, ami nagy befolyást jelent. Sokkal nagyobb a szabadságunk és a játékterünk. Néha csak ülök, és azon gondolkodok, mennyit változott a zenei stílusom. Az elmúlt években átértékeltem dolgokat, és merek másképpen nyúlni a dolgokhoz, mivel maga a zeneipar is változott.

Adam új zenéje is szóba jött természetesen:

Úgy érzem, hogy már nagyon sokat vártak rá a rajongóim, ahogy én is. Mind hangzásban, mind témákban is tudom, mit szeretnék visszaadni. Igyekszem valami autentikus, valós zenét összehozni, ami igazán természetesen hat tőlem. Mivel annyira versengős ez a szakma, egyes producerek és dalszerzők el tudnak veszni azáltal, hogy az épp aktuális trendet és hangzást próbálják követni, ami persze remek, de pont, hogy így vesztik el a játékot, és magát a lelkét annak, amit csinálnak. Én igyekszem most arra koncentrálni, hogy hű maradjak magamhoz mindennel kapcsolatosan, ami egész jól megy, és kezdem úgy érezni, hogy összeállnak a dolgok, minden remekül sül majd el. Ez az év nagyon izgalmas lesz.

20181004_AdamLambert-30-1

A teljes galériáért kattintsatok a képre!