Adam: “Én nem ismétlem önmagam, úgyhogy maradjatok velem!” – CEEK VR interjú

Kedvencünk a napokban a CEEK VR-nek adott exkluzív interjút, aminek most elhoztuk a fordítását nektek.

20140502-iheartradio8-x1800-1399042911

A legutóbbi albumod nagyjából másfél, két éve jelent meg, igaz?

Két éve. Nem rég ünnepeltük a Ghost Town klipjének második születésnapját.

Tényleg?

Igen, és azért mondtam többes számban, mert az összes barátom küldött nekem e-mailt róla. Én pedig úgy voltam vele: “Ó, de király!'”.

És mik a zenei terveid a jövőre nézve?

Nos, igen intenzív turnéim vannak a Queennel. Észak-Amerika után van egy kis szünetünk, utána pedig Angliába és Európa többi részébe is megyünk. Ez az évem további részét szinte teljesen felöleli. De azért dolgozom a saját zenémen is. Az viszont még nem biztos, hogy mikor fogom megjelentetni. Még nem vagyok kész vele, de erősen dolgozom rajta.

Hogyan találod meg az egyensúlyt kreativitás és előadásmód terén is a saját munkád és a Queennel való közreműködés között? Amik azért eltérnek egymástól.

Valóban eltérnek. Tudod, nagyon nyughatatlan típus vagyok, amint van egy kis szabadidőm, szükségem van egy feladatra, amin dolgozhatok. Tavaly ősszel, miután már letudtam mindkét turnémat, visszatértem a földre, és elkezdtem új dolgokat alkotni.

Ezt úgy mondod, mintha a turnék alatt nem csináltál volna semmit?

Csinálgattam itt-ott, ezt-azt, de azért nem sok mindent. Mindig hazajöttem kicsit pihenni LA-be, az otthonomba. Szükségem volt erre.

Amellett, hogy énekelsz a színészet is az életed része, és több híres márkával dolgozol együtt, hogy van időd ezeket a zenei karrieredbe beilleszteni?

Sok órából áll egy nap. Sok időnk van, én pedig azt szeretem, minél több dolgom van. Ha nem lennék ilyen elfoglalt, szerintem meg is őrülnék.

Amikor elkezdődött a közreműködésed a Quennel, belegondoltatok, hogyan fog mindez összeférni azzal, amit te képviselsz? Én téged inkább táncos-pop énekesnek tartalak.

Volt róla szó, bár nem táncos-pop énekesként kezdtem, hisz a Bohamian Rhapsody-val jelentkeztem az Idolba, de sok másik klasszikus rock dalt is énekeltem a showban, a fináléban pedig a Queennel a We Are The Championst. Mindig is sok féle zenei irányt kedveltem. Ezt szeretem a legjobban abban, hogy pop énekes lehetek, ráadásul ma, mert mostanság mindenre ráaggathatjuk, hogy pop. Az első albumomnak a fele például tényleg táncos-pop dal volt, a másik fele viszont a rock felé hajlott. A második lemezem már electro-funk lett, míg a harmadik ízig-vérig pop album. A mostani pedig ezektől is eltér. Én nem ismétlem önmagam, úgyhogy maradjatok velem!

És a Quennel való közös munkád befolyásolta azt, amin dolgozol? Én mintha azt vettem volna észre, hogy valahogy mindenben, amit csinálsz, már kicsit ott van a Queen is.

Igen, mintha egyfajta minőséget képviselnének az életemben. Mellettük nőtt az önbizalmam, valamint sokat is tanultam tőlük. Rengeteg mindent át tudtak adni a saját meglátásaikból arról, hogyan lehet jó zenét csinálni. És mivel rengeteg nagy slágerük van, így aztán az ő tanácsukat nem árt megfogadni.

Mire csatlakoztál hozzájuk, már saját sikert és hírnevet szereztél. Ideges voltál miattuk?

Az első koncertünk előtt 9 órán át próbáltam folyamatosan. Bár kívülről fújtam a slágereiket, azért a B oldalas dalaik közül nem mindent ismertem, ami megrémített. Kicse…ül ideges voltam. Ukrajnában voltunk, egy óriási téren, negyed milliós közönség előtt. Ez rengeteg ember egy debütáló koncerthez, így életem legjobb pókerarcát magamra öltve, próbáltam eltakarni, hogy igazából majd összepisilem magam a félelemtől.

Az RCA időszakod szembeállítva a Warner Brothers-sel, gondolod, hogy üzletileg változtak a dolgok?

Ha végignézzük az életem azon két fejezetét, mint énekes, mellé társítva mindazt, ami a zeneiparban lefolyt közben, igenis nagy különbség van a kettő között. A zeneipar sokat változott a Spotify megjelenésével, most az ottani lejátszások a fő fókuszpontunk. Maga a mód, hogyan teszel közzé egy dalt, megváltozott. Az, hogyan árulod, reklámozod, hogyan osztod meg a rajongókkal, teljesen más most. Mindenki próbál haladni az árral és kipróbálni magát a legtöbb felületen. Lehet, hogy nemsokára újabb fordulatot vesz minden, de a kiadók remélhetőleg tudni fogják, hogy merre vegyék az irányt. Bár most még csak tippelgethetünk.