Adam: “Ha te sikeres és boldog akarsz lenni, csináld amit te szeretnél.” – Entertainment City interjú

Kedvencünk új zenéje és az évfordulós Queenbert turné miatt sorra a készülnek az interjúk Adammel. Most az Entertainment Citynek adott interjú fordítását hoztuk el.

20228668_10155485085429763_7882452427173033739_n

Adam Lambert, örülök, hogy látlak. Visszaugrunk az időben, 2011-ben csatlakoztál a Queenhez, ugye?

Valami olyasmi.

Hogyan alakult ki ez az egész kapcsolat?

Nos az elején nagyon meg voltam szeppenve. Ez az egész dolog álomszerű volt, hiszen nem érhetek fel Freddie-hez. A rajongók szkeptikusak lesznek velem, azt sem tudtam a zenekar el fog-e fogadni. Az első koncert, amit együtt csináltunk, rémisztő volt. De aztán lassan, de biztosan egyre magabiztosabb lettem, Brian és Rodger pedig támogattak és ez így nőtt.

Mit gondolsz, lehetett erre számítani, hogy ilyen jól alakul?

Úgy hiszem, ez különböző elemekből állt össze. Anélkül, hogy beképzeltnek hangoznék, ott indult az egész, hogy a Bohemian Rhapsody-t választottam az American Idol meghallgatásomra, amiben meg lehetett az a bizonyos érzelem, találkoztunk a fináléban, éreztük azt a bizonyos rezonanciát, hogy ez működhet. Aztán jött egy lehetőség, aztán egy újabb és elindult mint egy lavina. Nem tudom úgy érzem mára már jobban értem, honnan kapta Freddie az inspirációit, és ahogy időt töltöttem a zenekarral, többet tanultam róla, hogy milyen ember volt ő, a humorát.

Fontos volt neked, hogy megérted őt?

Igen, különösen a dalok szempontjából, hogy vajon mit akart elmondani, mit szeretett volna a közönségből kihozni, min ment ő keresztül. Brian és Rodger nagyon segítőkészek voltak és elmagyarázták.

Most már a szakmában vagy 6-7 éve. Hogyan segítette ez a szóló karriered?

Tudod, egy darabig úgy voltam vele, hogy van ez a lehetőség a Queennel, ami szuper, a classic rockkal, a retroval, a zseniális számokkal, ugyanakkor a saját projektemben megpróbáltam felfedezni a mai trendeket és hangzásokat, és most ezzel az új projektemmel veszek egy nagy fordulatot, és ha úgy vesszük, próbálok arra koncentrálni, milyen zenébe szerettem bele elsősorban.

És mik voltak azok?

A klasszikusok. A bandák, mint a Queen. Előadók, mint George Michael, Prince és David Bowie. Szóval úgymond visszatérek a hőseimhez egy bizonyos módon, és hagyom, hogy ez legyen az inspirációm ebben az új projektben.

Most idézni foglak téged, nagyjából erről van szó igaz? „A legutóbbi projektem az üldözésről szólt, ezúttal érzem az erőt arra, hogy bátorítsam a rajongóim arra, hogy lépjenek ki a komfortzónájukból.„

Ez is egy fantasztikus dolog. Ez a lényege a zenének, hogy bátorítson arra, legyél önmagad, legyél magabiztos. Ezúttal nem próbálom meg követni a trendeket, hanem önmagamat szeretném adni.

Szóval. Mesélj nekem a Two Fux-ról. Ilyen az észjárásod?

Igen, az idő nagy részében. De ez velem van már egy ideje, és nyilván vannak jó és rossz napjaim, ahogy mindenki másnak. Az internet világában ahol már mindenkinek van véleménye, hozzászólása, kritikája, egy idő után már úgy voltam vele, hogy nem másokért csinálom, hanem saját magamért. Élni fogom az életem, alkotni azt, amit szeretek, az leszek aki én szeretnék lenni.

Hogy mutatkozik meg ez a döntésekben, amiket előadóként hozol?

Nézd ezt a hajat! Nyilván nem egy megszokott szín. És akárhányszor zuhanyzok úgy nézek ki mint egy gyilkos, és olyankor eszembe jut miért is csinálom ezt….
Nem is tudom, szeretem kifejezni magam és ezzel együtt fel is fedezni önmagamat. Mindig is szerettem ezt, furcsábbnál-furcsább módokon. Ahogy bekerülsz a bizniszbe, arra gondolsz annyi emberhez akarok eljutni, amennyihez csak tudok, de fárasztó az óvatosság, hogy mit fognak gondolni arról, bármit is csinálok. A zeneipar egy játék, és mindenki arra koncentrál, hogy lehetne megnyerni.

Hogy néz ki ez a játék számodra?

Ez ebben az évben realizálódott bennem, hogy szerintem ez nem kellene egy verseny legyen. Ez zene. Művészet. Ez nem arról szól, hogy ez a jó művészet, mert sok az eladott lemez. Ez nem működőképes szerintem. Visszakanyarodnék ahhoz, amit mondtam, hogy visszatérek ahhoz, amit először megszerettem.

Úgy értsem, kiábrándultál a zenéből?

Nem, nem egészen. De a zeneipar egyre inkább arra ösztönöz, hogy elveszítsed a zene igaz szeretetét. A biznisz része rendben van, tisztában vagyok vele, de távolabb kell tartani az alkotástól.

Nagyon nyitott és összeszedett alkotónak tűnsz.

Ó igen, imádok csapatban dolgozni. Imádom az együttműködéseket, a közös ötleteket. Igen, abszolút szeretek emberekkel dolgozni.

Mikor alkotsz? A legújabb dalodnak dalszöveges videója alapján nagyon személyes számodra. Szóval mikor alkotsz, hogyan fejezed ki magad Adamként?

Ez folyamatosan fejlődik, jól érzem magam a testemben, szeretem a zenét amit csináltam az elmúlt években, de ugyanakkor van, hogy nem vagyok biztos önmagamban és lehetőségem van együtt dolgozni erős és tapasztalt emberekkel, és hagyom őket vezetni kicsit. E jelenlegi projektem mindennek az ellentéte, úgy érzem én ülök a vezető ülésben, miután hazamentem Ausztráliából az elmúlt évben, felhívtam pár barátom és stúdióba is vonultunk. Így lett a Two Fux is, mindenkinek tetszett, más volt mint az eddigiek, így fel is vettük. De segítettek is, mert nagyon kezdetleges volt először.

Szóval mi a terved a többi zenével?

Rengeteg dalom van felvéve, egyenlőre összemixelve és nagyon izgatott vagyok miatta. Van rajta mindenből kicsi,  korábban üldöztem az extázist, próbáltam elkapni valamit. Most úgy gondolkodtunk, mi az amiért hálás vagyok, mi az ami már megvan, mennyire vagyok azzal elégedett ahol most állok. Nézzük meg most ezt! Kísérletezünk, ugyanakkor boldog vagyok, az vagyok aki vagyok, ott ahol lennem kell, ünnepeljük ezt.

Hogy bírod ezt együtt a turnéval? Durva lehet, el se tudom képzelni.

Sok energiát elvisz, rengeteg az éneklés. De tudod, a pihenés fontos, és ami ebben a turnéban szuper, az az, hogy elképesztő a vizuális része. Ez a legfejlettebb, amit valaha csináltunk. Videók, rengeteg elképesztő dolog a színpadon, rengeteget fejlődött az évek során. Szóval ez az, ami feltölt energiával, plusz a ruhák! Imádom cserélgetni őket. Kaptam új cipőket, azokat is folyton frissítem.

Van kedvenc outfited?

Imádom az összeset. A stylistom Herning fantasztikus, és nagyon türelmes velem. Folyton nevet rajtam, mert mindig kitalálom, hogy nem akarom az adott ruhát felvenni aznap, hanem mást, és rögtön jön, hogy akkor kitalálunk mást. Nagyon gyerek vagyok öltözködésben és mindig is az leszek.

Ha visszanézel, el tudtad képzelni, hogy ez lesz az American Idol után?

Eszméletlen vad kaland volt. Megtapasztaltam milyen fenn és lenn, és idén érzem azt, hogy nagyon komfortos és jó helyen vagyok. Realizálódott bennem, hogy rajtad múlik minden. Olyan lesz, ahogy te alakítod. Ha te sikeres és boldog akarsz lenni, csináld amit te szeretnél! Ne hagyd, hogy mások megmondják, csak csináld amit érzel! Én ezt csinálom.