7 éves az If I Had You videoklipje

Június 17-én ünnepelte a 7. születésnapját az If I Had You videoklipje. Nézzük a dal sikereit, amit eddig elért!

IIHY60millió-crop-768x603

Maga a dal kislemezként 2010. május 11-én debütált, melynek szerzői Max Martin, Shellback és Savan Kotecha voltak, és több országban igen előkelő helyen végzett a slágerlistákon.  Büszkék lehetünk arra, hogy egyedül Magyarországon tudott csak első helyezést elérni, a Mahasz Rádiós Top 40 játszási listán 2010 decemberében. Ez szerencsére Adam figyelmét sem kerülte el, és a következőt írta ki Twitterre:

„Hey HunGlamberts! ‘If I had You’ is #1 in Hungary this week!! Thank you!” (Hello, magyar Glambertök! Az If I Had You az első ezen a héten Magyarországon!! Köszönöm!)

De még legjobb 10 között végzett a dal Ausztráliában, Finnországban, Lengyelországban, Kanadában és Új-Zélandon is. Az Egyesült Államokban 34. volt a legjobb helyezése a Bilboard Hot 100-as listán. Új-Zélandon aranylemez lett, Ausztráliában pedig platina.

A videoklip hivatalos premierjére csak június 15-én került sor a VH1 csatornán, Youtube-ra pedig két nappal később, június 17-én került fel. A kisfilmet, amit kedvencünk Burning Man fesztiválos élményei ihlettek, Bryan Barber rendezte.

7 év alatt 62 millióan nézték már meg a klipet, amiből hat milliót az elmúlt egy évben  sikerült növekednie, ami ennyi idő távlatában igen szép szám.

Sok boldog születésnapot a klipnek! 😀