Adam levele az LMBT közösségnek

A Bilboard “Gay Proud” hónapot tart, ami során pop énekeseket kértek meg, hogy írjanak egy-egy levelet az LMBT közösség számra. Kedvencünk üzenete volt az első, amit feltöltöttek, mi pedig lefordítottuk nektek.

Adam-Lambert-Love-Letter-Pride-2017-billboard-1548

Hollywood klubjaiban és színpadain találtam meg a helyemet. Emlékszem, mennyire jó érzés volt, mikor hozzám hasonló emberek vettek körül. Végre kötődhettem hasonló gondolkodású különcökhöz, akik nem féltek kirekesztettként élni, a saját feltételeik szerint. Egymást ünnepeltük. 27 évesen pedig jelentkeztem egy showba, annak a reményében, hogy örökre megváltoztathatja az életemet és a karrieremet. Csodás élményekkel gazdagodtam az American Idol által. Egyik pillanatról a másikra valóra vált a legnagyobb álmom.

Hirtelen csodás következménye lett annak, hogy ünneplem a furcsaságomat. Éreztem, hogy felelősséggel tartozom az LMBT közösségnek, azt akartam, hogy büszkeséget hozzak rájuk, amennyire csak tudtam nyíltan meséltem a saját tapasztalataimról. Bár 2009-ben még közel sem tartottunk ott ezen a téren, mint most. Néhány rajongóm számára én voltam az első olyan példa, aki büszkén vállalja a másságát. Semmi nyomás nem volt rajtam! Voltak azért kihívások is, olykor kettős mércének kellett megfelelnem, és előítéletekkel megküzdenem. Néha lehet, hogy túlzásba is estem. Tudod, hogyan tudtam célirányosan előrehaladni, kitartva a makacsságom mellett? Úgy, hogy rengeteg álmodozó ember vett körül az évek során.

Ti vagytok az én inspirációm! A ti életstílusotok az, ami a földön tartott, amiért hálás vagyok. Minden LMBT zenész, táncos, nőnek öltözött férfi, klub és bár sztár, DJ, divattervező, színész, stylist, ti tündöklő osztag… TI vagytok az én cirkuszi családom. Az a sok kóválygással eltöltött év az éjszakai játszóterünkön az, ami miatt mindig is ezen a pályán akartam maradni. Bármikor újracsinálnám őket az én furcsa családommal!

És most, nyolc év elteltével, az LMBT közösség olyan messzire jutott. Látom, ahogy az utánam jövő előadók és civilek is, bocsánatot nem kérve, nem törődve az előítéletekkel, felvállalják magukat. Pedig előttük is állnak akadályok. Rendkívül boldoggá tesz, mennyi mindent elértünk már. Sokat haladtunk előre. Az igazi rajongóim ugyanazokat az elveket vallják, mint én, úgyhogy továbbra is örömmel fogadunk a családunkba minden különcöt. MINDENKINEK köszönöm aki támogatja és inspirálja az utamat. Ígérem, hogy tovább folytatom, amit csinálok, mindannyiótok számára.

Glamberts, szerintetek is gyönyörűre sikerült Adam üzenete? 😀