Flaunt interjú és fotósorozat

Mielőtt Adam Lambert egyáltalán le tudott volna ülni egy csendes kávézóban Los Angeles-ben, megszólította őt egy 20 évesekből álló csoport. Igazából nem az ő nevén, Adam Levine-nek szólították.

18519666_10154754145872746_2813469354664371390_n

Erre Adam így reagált:

Igen, ez előfordul párszor, mert mindkettőnk neve Adam L…  Eléggé idegesítő, mert tulajdonképpen fogalma sincs, ki vagyok.

Várjunk csak! A Maroon 5 frontembere, a Voice zsűritagja, nem tudja kicsoda Adam Lambert?  Együtt uralják a toplistákat és produceren is osztoznak, a svéd Max Martin személyében, hogy lehet ez?

Egyszer valaki a Voice-ban a Whataya Want From Me-t énekelte, és attól függetlenül hogy a dalt Grammy-re jelölték 2010-ben, Levine úgy fogalmazott: “Nem tudom ki énekeli az eredeti dalt, de te jobban csináltad.” Ez olyan dupla ütés volt. Egyszerre volt kiábrándító és vicces.

Ha létezik olyan ember, aki humorral tudja kezelni a pop szakmát, az Adam. Szeretem iróniával kezelni a dolgokat.  Ez megmagyarázza személyes stílusát is.

Ma igyekszünk egy kicsit tavasziasabb magányos pillanatot fotózni, olaj színű nadrágban, pillangóval mintázott pólóban és hosszú kabátban.

Arról, hogy mi vonzotta a rivaldafénybe, első musicalben San Diego-ban a következőt mondta Adam:

Előadónak lenni azért jó, mert lehetőséged van saját magad kifejezni, sötétre mélyre menni a dalszövegekben is. Néha úgy érzem, kevés a humor. Különösen most, szükségünk van olyan dalokra, amik segítenek átvészelni ezt a nehéz politikai időszakot, amiben élünk.

18519961_10154754143717746_4269622928309867269_n

Az, hogy Adam ennyire laza, ez teszi őt azzá a személlyé, aki tökéletesen illik a Queen élére. Először az American Idol színpadán lépett fel közösen Briannel és Rodgerrel. Egy lenyűgöző turné után 2014- 2015-ben, elmentek Saskatoontől kezdve, Canadán át Rióba, Braziliába, majd most ismét összeállnak egy 25 állomásból álló Észak-Amerikai turnéra. Adam úgy gondolkodik, mikor össze készíti az outfit-jeit, hogy: “Mit tenne Freddie?”

Freddie egy isten volt, megtisztelő az ő örökségét életre kelteni. Kezdetben meg voltam szeppenve, el fognak e fogadni a rajongók? Megfelelő vagyok-e arra, hogy a Queen élén énekeljek? De lassan és biztosan felnőttem a szerephez. Hatalmas kihívás lesz, hogy erre a turnéra más dalokkal és dolgokkal készüljünk. Színpadkép effektek, és persze a ruhák. Szeretném, ha passzolna a stílusom a dalokhoz, és valamilyen szinten retro lenne.

A tény, hogy Adam nyíltan meleg, szintén ad hasonlóságot.

Ez hasonlít egy egyenletre. Ez az egyik dolog, ami Freddiet nagyon különlegessé tette, és ha még ma is élne, úgy gondolom ugyanúgy büszkén vállalná. Ez inspirálta rengeteg zenéjét is. Szerintem egy ember nem fejlődik, ha nincsenek konfliktusok az életében.

Mercury AIDS-ben halt meg 1991-ben. Adam hosszan beszélgetett erről Briannel, és Rodgerrel, akik elmondták, Freddie mindig azt mondta: “Nem hagyom, hogy ez tönkretegye az életemet”. Adam folyton erre gondol, mikor azt a dalt énekli, ami Freddie halála előtt hat héttel készült el. Ez a Show Must Go On.

Megrendítő és dramatikus, mert az egész szöveg azt üzeni, tovább kell mennem, nem hagyhatom, hogy megállítson. Ahhoz, hogy ezt át tudd adni, bele kell képzelned magad a helyzetbe. Szédülök, mikor vége.

A Trespassing publikálásával 2012-ben, Adam lett az első olyan nyíltan meleg előadó, akinek az albuma első a toplistákon.

Amikor hallottam a statisztikákat, meglepődtem. Ez fantasztikus dolog, amit egy nap majd büszkén mutatok az unkaöcsémnek és a keresztfiamnak.

Belegondolt-e valaha, hogy nem vallja be, hogy meleg és eggyé válik azokkal a “Nem beszélek a szexualitásomról”- zenészekkel?

A kezdetektől tudtam, hogy nem fogok hazudni a szexualitásommal kapcsolatban. Annyira fiú-őrült vagyok, hogy lehetetlen lett volna eltitkolni”

18527759_10154754144592746_2904140021582276076_n

A beszélgetés végén, mikor a szingli énekesnél a szívügyek kerültek szóba, Adam bevallotta, a “bor  és gyomlálás” segített neki átlendülni egy szakításon.

Trükkös, mert rengeteg dolog van, ami könnyen visszataszít a sötétségbe. Most teljes mértékileg a munkámban élem ki magamat. Épp ezért, ha valaminek nem olyan az eredménye, mint, amilyet szerettem volna, az nagyon szíven tud ütni. Előadóművészként a munkám a mániám, folyton egy lépéssel előre tekintek, és nem elégszem meg semmivel igazán. Így olykor nehéz belőnöm, éppen hol is tartok az életemben. De a Queen egy olyan dolog, amibe mindig szívesen vetem bele magam. Ez egy biztos pont most az életemben.

IDE kattintva galériaként is megtaláljátok a képeket. 🙂