Isaiaht a zsűri imádta, a közönség ignorálta az Euróvízión

Tegnap lezajlott a 62. Euróvízió, amin immáron harmadik alkalommal versenyzett vendégként Ausztrália, és Isaiah elődeihez hasonlóan nem hozott szégyent hazájára, top10-ben végzett.

21fe0655fa6bc992bc9b6e68698c23b5

Lehetett arra számítani, hogy a zsűri jobban fogja értékelni Isaiah remekül összerakott balladáját és kiváló hangi adottságait, mint a közönség, de ekkora kontrasztra senki sem számított.
A zsűritől 171 pontot kapott, ebből 7-et a mi szakmai zsűrink adott neki, amit ezúton is köszönünk. Így a pontozás első felét a 4. helyen zárta, és itt már lehetett sejteni, hogy a top 10 meglesz, de arra talán senki sem volt felkészülve, hogy a szavazók összesen 2 pontot adnak neki, ezzel 25. helyen zárva náluk a versenyt. Persze 173 ponttal így is remekelt, és összességében veszély nélkül megvolt neki a 9. pozíció, ami reális azok után, hogy a fogadóirodáknál az 5-16. hely között ugrált.

Az elődöntőből egyébként a 6. helyen kvalifikált, 160 ponttal, amiből 139-et kapott a zsűritől, és 21-et a közönségtől.

Én bevallom azt hittem, hogy legalább a glambertök fognak annyit szavazni rá, hogy innen-onnan jönnek majd a pontok, még ha annyira nem is sok. Abban is bíztam, hogy tőlünk is kap legalább egy-két pontot. Talán az lehetett a baj, hogy Isaiah dala nem volt igazán megosztó, sem annyira egyedülálló, hogy a közönség kedvence legyen. Biztos sokan úgy voltak vele, hogy jó a dal és az előadás is, de nem tartozott a kedvenceik közé, akikre szavaztak.

De egyvalamit nem lehet elvenni tőle, hogy ismét top10-ben zárt miatta Ausztrália. Valamint ez egy olyan komoly szakmai visszajelzés volt neki, amire igazán büszke lehet.

Íme a zsűri pontozásának eredménye:

unnamed2

Ez pedig a végső eredmény:

unnamed

Ki hitte volna, hogy közvetlen alattunk végez Ausztrália? Azért szép ez a tábla, én Joci és Isaiah eredményének is nagyon örülök. Reméljük, ennek a fiatal fiúnak ezután is folytatódik a sikerszériája! 😀