Roger Taylor: “Mi nem egy politikai dalt írtunk, mégis azzá tették.”

Az idei Queen + Adam Lambert turné bejelentése után jó pár interjú készült Adamékkel, az egyiket már aznap le is fordítottuk nektek, most pedig annak a bővített változatát hoztuk el.

Adam18

A bővítésben arról mesélt Brian és Roger, hogyan is érintette őket, hogy Donald Trump az engedélyük nélkül használta fel a We Are The Champions című dalukat:

Adam: Senki sem kért engedélyt tőletek, igaz?
Brian: Nem. Nem kértek.
Adam: Érdekes a dolog.
Brian: Világosak voltunk, elmondtuk, hogy elvártuk volna, hogy engedélyt kérjenek tőlünk, mert ha megkérdeznek, akkor valószínűleg nemet mondunk.
Roger: Mi nem egy politikai dalt írtunk, mégis azzá tették.
Brian: Eléggé bántó a dolog, mivel ez a dal az embereknek szól, azt üzeni, hogy bajnokok vagyunk.
Adam: Ez egy egyedülálló dal.
Brian: Igen, ez egy olyan dal, ami összehozza az embereket, nem pedig arról szól, hogy: “Én vagyok a legjobb.” Úgy éreztük, hogy helytelen volt felhasználni a dalunkat. Rákényszerítettek erre minket.

Egy másik interjúban felhozták, hogy már nyolc éve, hogy kedvencünk jelentkezett az American Idolba, Adam meg is lepődött, hogy már ilyen régen volt. Elmondta, mennyire nehéz volt a megfelelő dalt kiválasztania, ami végül a Bohemian Rhapsody lett.

Úgy gondoltam, ez a dal képviselni tudja azt, aki vagyok, mint művész, és mindezt 30 másodperc alatt.

Majd a 18 éves énjéről hoztak egy képet, és megkérdezték, mit üzenne neki.

Hihetetlen, az élet mennyire kifizetődő tud lenni, ha bízol az univerzumban. Azt hiszem, azt suttognám a saját fülembe, hogy: “Nyugalom, fiatalkám!”