Boldog Születésnapot, Adam Lambert!

1982. január 29. Pontosan 35 éve örvendeztet meg minket egy különleges ember, aki ezen a napon látta meg a napvilágot. Nem más, mint Adam Mitchel Lambert!

Adam l

Adam Indianapolisban született Eber Lambert és Leila első gyermekeként. Az, hogy mekkora érzéke van a művészetekhez, már kiskorában feltűnt szüleinek és a környezetének. Színdarabok, zenekarok és énekkar kísérték végig iskolai éveit, majd mikor 19 évesen Észak-Hollywoodba költözött, belecsöppent a színházi világba, ahol évekig mozgott.

 

Az igazán nagy áttörést a 2009-es American Idol hozta meg számára, ahol hétről hétre mutatta meg mindenkinek, hogy neki helye van a zeneiparban. Bár második lett, nem von le a sikeréből, ugyanis őt emlegetik a széria abszolút nyerteseként.

Adam az Idol után kiadta első lemezét For your Entertainment címmel. Ezzel a lemezzel indult turnéra 2010-ben, ami egyedülálló, hiszen egyik Idol versenyző se kezdett turnézni ilyen hamar. A turné végén bejelentették, hogy a Glam Nation Tour megjelenik DVD-n és CD-n is.

A 2011-es MTV EMA díjátadó óriási dolgot hozott Adam életébe, ugyanis itt lépett színpadra az American Idol döntője után először a Queennel, elindítva az azóta tartó együttműködésüket.

2012, az első turné a Queennel! Világszerte több tízezer rajongó várta lelkesen az ifjú énekest, aki remekül helytállt.

A We are Glamily a Trespassinggal indított turné. Főként Európában zajlott, a 2 hónapos koncertsorozatot kellemetlen esemény is kísérte. Szingapúrban az egyház tiltakozott ellene a szexualitása miatt. Itt elmondta, az ő műsora a “szerelmet, elfogadást, zenét, szórakozást és divatot” népszerűsíti. Belarusban a tervezettnél rövidebb műsort adott a banda, hiszen az amerikai nagykövetség tudomást szerzett néhány “anti-homoszexuális” gárda bombafenyegetéséről.

Mozgalmas év volt ez Adam számára, kiadót váltott, szerepet vállalt a Glee nevű sorozatban, bejelentette hogy dolgozik 3. stúdióalbumán, mellette pedig turnézni indult a Queennel Észak-Amerikában.

Ebben az évben jelent meg Adam 3. nagylemeze, a The Original High, aminek fő irányzata a pop, amit befolyásol némi EDM, dance, funk és R&B vonal. Ebben az évben 2 sikeres turnét zárt a Queennel Dél-Amerikában és Európában.

2016 január 3-án lépett színpadra először újdonsült albumával, amivel egészen májusig járta a világot 56 állomással.

És íme, itt vagyunk 2017-ben! Reméljük, hogy az elkövetkezendő években is rengeteget hallunk majd Adam felől, aki jelenleg 4. stúdióalbumán dolgozik,  pihen, kikapcsolódik, hogy újabb értékes pillanatokkal ajándékozhasson meg minket Glamberteket!

Képek forrása: https://www.instagram.com/creativesharka/

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK, ADAM! 🙂