Isaiah Firebrace, aki hamvaiból újraéledve szárnyalt a győzelemig

Isaiah Firebrace a világ egyik legjobb születésnapi ajándékát kapta Ausztráliától, a 17. szülinapján nyerte meg az X-Factort. Íme a története!

isaiahszarnyalasa

Adam mentoráltja 2015-ben jelentkezett először a tehetségkutatóba, amikor még csak 15 éves volt, de a válogatón már ekkor is teljesen lenyűgözte az akkori mentorokat.

Valószínűleg pont a fiatal kora volt az, ami miatt a táborban elvérzett. Túl sok volt neki még akkor ez a verseny, ezért teljesen elveszve a dalban, elfelejtette a szöveget.

 

De idén úgy döntött, hogy hamvaiból újraéledve visszatér és bebizonyítja, hogy egy év alatt sikerült annyit komolyodnia, hogy helye legyen ebben a szériában. Akárcsak engem, Adamet is levette a lábáról rögtön az első sorral, már ott lehetett érezni, milyen zseniális kincs van a torkában, és a lelke is megvolt már akkor hozzá, de…
Talán pont azért, mert annyira rákoncentrált arra, hogy most ne bakizzon a dalban, miután realizálta, a közönség mennyire odáig van érte, most is lefagyott, és nem tudta befejezni a Hello-t. De végül kapott egy esélyt mindegyik mentortól. Az pedig már itt is látszott, hogy Adamet nyűgözte le leginkább.

A három székes próbánál egyértelműen Adamnek volt a legnehezebb feladata, mivel a 22 éven aluliak csoportjában volt a legerősebb a mezőny, de én reménykedtem benne, hogy pont azt a három személyt fogja tovább vinni magával az élő showkba, akik a leginkább elnyerték a tetszésemet, és Adam most sem hagyott cserben.
Isaiah legelsőként állt színpadra, és azonnal kapott is helyet, amit végig megtarthatott. Egyértelműen megérdemelte, zseniális volt, és végre NEM HIBÁZOTT! Itt vált egyértelműen a kedvencemmé, és végig az is maradt a műsor során.

Az első élő adásra Adam Ed Sheeran Lay It All On Me című dalát választotta fiatal mentoráltjának, ami rendkívül jól működött a hangjával. Isaiah kezdettől fogva teljes mértékileg megbízott Adamben, és alázatosan követte a tanácsait, ami hétről-hétre kifizetődött számára.

A második élő adásnál mindenkinek át kellett kicsit alakulnia külső terén, és Adam a fiatalos kifinomultság felé irányította Isaiaht. Kedvencünk zsenialitása abban is látszik, hogy míg egyes mentorok olykor nagyon félreválasztottak versenyzőik dalai terén, addig Adam mindig tudta, hogy mit kell énekelnie a mentoráltjainak. Lehet, részben ezért is jutottak el mindketten a döntőig.
Isaiahnak ekkor a The Beatles Let It Be című dalát adta, aki ismét lenyűgözte a közönséget és a zsűrit is.

 

A harmadik hetet azzal próbálták érdekessé tenni a közönség számára, hogy mindegyik versenyző két dallal készült, és a nézők szavazhattak arról, hogy melyiket énekeljék el. Azonban csak közvetlen a színpadra lépésük előtt közölték velük, hogy melyiket szavazták meg a nézők. Isaiahtól Pharrell Williams Happy című dalát szerették volna hallani.
Itt már némi kritikát is kapott Isaiah a zsűritől, bár inkább Adamnek szúrtak oda, hogy milyen ruhába öltöztette mentoráltját, aki persze utólag sem bánt meg semmit. Mivel Isaiah útja egyenes volt a jövőheti adásba, így aztán tényleg elégedett lehetett kedvencünk.

A negyedik élő adásra is két-két dallal kellett készülniük a versenyzőknek, de itt már elő is adták mindkettőt. Isaiah először Rihanna, Kanye West és Paul McCartney közös szerzeményét, a Fourfiveseconds című dalt énekelte. Itt ismét kifogásolhatatlan volt Adam ruhaösszeállítása a fiatal énekes számára, akinek az éneklése 10/10 pont volt, mint mindig.

De aznap a második produkciójában mutatta meg csak igazán Isaiah, milyen zseniális a hangja. Az egész mezőnyt leiskolázta Sam Cooke A Change Is Gonna Come dalával. Itt aztán tényleg egyértelművé vált, hogy kinek is kell megnyernie ezt a versenyt.

 

A döntőben nemcsak szólóban, hanem egy-egy hírességgel karöltve is bizonyítaniuk kellett a versenyzőknek tehetségüket. Isaiah az egyik példaképével, Jessica Mauboy-al énekelhetett, aki a 2009-es Australian Idol második helyezettje volt. Az énekesnő nemrég megjelent  Wake Me Up feldolgozását adták elő együtt.
Egyszerű, de nagyszerű produkciót láthattunk és hallhattunk tőlük.

 

Adam zsenialitása ismét megmutatkozott, a legnagyobb dalt a legvégére tartogatta Isaiahnak, ráadásul ez volt a záró akkordja a kétnapos finálé első felének. Szerintem kijelenthetjük, hogy itt nyerte meg a versenyt ez a fiatal fiú.
Zseniális, magával ragadó, megható… és még sorolhatnám a pozitív jelzőket, amiket ez a produkció megérdemel. Nem csoda, hogy Adam már a dal közepénél felállt és lélekben vele volt a színpadon. Iggy pedig könnyekben tört ki, amit ez az imádnivaló fiú egy öleléssel köszönt meg.
SZÁMOMRA EZ VOLT AZ ÉVAD PRODUKCIÓJA!

A finálé második napján pedig az első két helyezettnek egy-egy saját dallal kellett a színpadra lépnie. Isaiah dala szerintem remek első kislemez lesz számára.

Ezek pedig a győzelem pillanatai, egy olyan fiú számára, aki egy korábbi bukás után felállít, és 16 évesen leiskolázott egy teljes mezőnyt Adam Lambert mentorálásával. Kedvencünk hitt benne és a tehetségében, szeretettel és odaadással segítette a koronáig, amit pont a 17. születésnapján kapott meg.

 

Majd a többiek ünneplése közepette újra elénekelte az It’s Gotta Be You-t, ami immáron az évad győztes dalává vált.

Most pedig a ti véleményetekre vagyunk kíváncsiak. Melyik produkciót szerettétek a legjobban Isaiahtól?

Melyik produkciót szerettétek a legjobban Isaiahtól?

 
pollcode.com free polls