10+3 alkalom, mikor Adam megríkatott ť ADAMFANS.NET – Adam Lambert Magyarország

10+3 alkalom, mikor Adam megríkatott

Egy zenész általában dalban közvetíti legjobban az érzelmeit, a dühöt, szomorúságot, csalódottságot. Adam rengeteg különböző időszakon ment keresztül az utóbbi években. Innen szedtem nektek csokorba 10 olyan előadást, mikor a képernyőn át is könnyekben törtem ki. És mivel nehéz volt döntenem, hoztam hozzá plusz 3-at.

14364801_10154046224964091_4027096996287616260_n

Nem gondolnánk, hogy nem csak a mi lelkünket, hanem a sajátjukat is gyógyítják a dalokkal. Minden dal más érzelmet, hangulatot tükröz.

Adam Welcome to the Show című dala tökéletesen tükrözi egy előadó életét, nehéz távol tartani a magánélettől az embereket, és az emberektől az érzelmeket. És ez nem feltétlenül rossz. Az emberek szeretik az őszinte érzelmeket egy előadótól. Összeválogattam nektek azokat a pillanatokat Adamtől, mikor nem csak az ott lévők, de a monitor előtt ülők is elérzékenyültek.

13. I Was Born To Love You

Szerintem a dal címéből érteni, miért szeretem. „Arra születtem, hogy szeresselek….” Emlékeztet rá, hogy Adam mindig velünk lesz, mi erősítjük őt és ő minket.

12. Show Must Go On

Ez az egyik kedvenc Queen dalom, viszont sose éreztem igazán Adam érzelmeit benne. Ezen a felvételen viszont, ami az ázsiai turné szingapúri koncertjén készült, ebben minden érzelem benne volt, amit számomra ad a dal. Felemelt fejjel tovább menni, akkor is ha a lelkem törött.

11. Love Kills

A szerelem lerombol, átfúrja magát a szíveden
A szerelem lerombol, az elejétől kezdve megsebez
Ez csak egy élő időtöltés, tönkreteszi a szívverésedet
Nem hagy elmenni

Ami nem öl meg az megerősít. Ilyen a szerelem. Tönkre is tehet, de tanulsággal is szolgálhat minden egyes kapcsolat az életünkben. Sajnálom, hogy nem hallottuk ezt a dalt többször.

10. Save me

Gyönyörű dal gyönyörű előadása. Nagyon szeretem ezt a közeli felvételt, ilyenkor lehet a legjobban felfigyelni az előadó érzelmeire, gondolataira. A mimika sok mindent elárul.

9. Sleepwalker

A Sleepwalker az én egyik dühös dalom. Mocorog bennem emiatt a kis szörnyeteg, hogy nem tudok kitörni a korlátaimból. Mintha a dal is nekirohanna a falaknak Adammel együtt, és pont ezért tetszik. Van benne valami korlátozottsággal vegyített szabadság érzés. Hiszen álmunkban szabadok vagyunk, de az alva járás korlátoz.

8. There I Said It

Adam kimondja, amit sokan nem mernek. Önmaga lesz, és senki árnyékában nem akar élni. Mikor megjelent a The Original High, jól emlékszem, hogy ez a dal volt, ami a legelőször megragadott a nyers őszinteségével.

7. Aftermath

A Glam Nation turné egyik állomásáról választottam a felvételt. Itt Adam számomra fontos tanácsot ad a dal mellé: „Az első lépés, ahhoz, hogy igaz szerelmet találj, az az hogy megtanulod szeretni önmagadat.” Ez az egyik olyan felvétel, ahol láttam Adamen, hogy nem csak a közönséget segíti a dallal, hanem saját magát is. Ez fontos, hiszen egy előadó üzenete akkor jön át a legjobban a közönségnek, ha ő maga is átéli a dal mondanivalóját.

6. Outlaws of Love

Trespassing turné 2011, a dalnak a premierje. Adam a szívét adja nekünk. Szól a dal az LGBT közösségről, a kitaszítottságról, hogy nehéz egy olyan világban másnak lenni, ahol nem fogadják el az emberek ha különbözik valaki. Ugyanakkor számomra azt is jelenti a dal, hogy vannak olyanok, akik úgy érzik sose találnak igaz szerelemre. A perem szélén érzik magukat, bárkihez fordulnak, nem lelnek a boldogságra.

5. Mad World

Ugrunk az időben, számomra fontos felvétel, 2016 Zürich, The Original High turné. Adam ezt a dalt mindig gyönyörűen adja elő. Sallangmentes, tiszta érzelmekkel énekli, még mindig beleborzongok ha csak visszanézem.

4. Who Wants To Live Forever

Rendben, bevallom, ezt a dalt akárhányszor hallom, elérzékenyülök. Adam egyik leggyönyörűbben előadott Queen száma ez, az Isle of Weight fesztiválon adott koncerten készült a DVD felvétel. Ezen a koncerten a dalt az orlandói áldozatoknak ajánlotta. Dühös, kétségbeesett, értetlen érzelmekkel énekel, libabőrös leszek akárhányszor meghallgatom.

3. Who Wants To Live Forever

Három nappal később Brüsszelben adott koncertjükön ismét felcsendült ez a dal. Nem ok nélkül harmadik, a dühből szomorúság és fájdalom lett, ami a dalból remekül hallható.

2. Soaked

És ami az ezüstöt kapja- legalábbis tőlem – az a 2010-es Trespassing turné Los Angelesi állomásán előadott Soaked. Hadd ne magyarázzam, együtt sírtam Adammel. Ez az a felvétel, mikor azt láttam, úgy érzi, hogy a saját lelkét a közönsége lelkével együtt gyógyítja meg. “our soul will be okay”
Arra biztat mindenkit, hogy maradjunk erősek, mert a közönség támogatja őt, ő a közönséget.

1. Underneath

Az Underneath az egyik kedvenc Adam számom. Visszaugrunk 2012-be, ahol a Trespassing turné fokvárosi állomásáról kiemelném az Underneath-tet. Az előzőekben rengeteg mindent leírtam, mi minden tud könnyeket csalni a szemembe, ha boldog, a dühös, csalódott vagyok. Együtt érzel az énekessel a dal alatt. A tökéletlen tökéletessé változik, és az a dal éri el igazán hatását, ami után újra egésznek érzed magad. Számomra ilyen az Underneath.

Isten hozott az igazi világomban,
Nem akarom egy részemet sem elrejteni előled…..”


Természetesen egy közönségben mindenkinek vegyesek az érzelmei. Mindenki máshogy reagál egyes dalokra, más érzelmekkel töltődik fel. Ez a Top 10 csupán az én véleményem, és reakcióim.

Nektek melyik felvétel az, amin igazán elérzékenyültetek, Glamberts? 🙂