Dalok, amik meghatározták Adam életét – interjú

Mindenki életében vannak olyan dalok, amik meghatározóak, leírnak egy adott időszakot, hangulatot. Elképzeltétek már, hogy vajon mi volt az első dal, amit Adam megszeretett? Mit szokott a turnébuszán hallgatni? Az NME magazinnak adott interjújából kideríthetitek! 

20150805_adam-lambert_sdp_0168

 

Az első dal, amibe beleszerettem: Michael JacksonThriller

Még jóval azelőtt, hogy meg tudtam vásárolni az albumaikat, már akkor Michael Jackson és Madonna rajongó voltam, folyton az ő felvételeiket néztem az MTV-n. Emlékszem látni a Vogue-t és a Thrillert olyan Yasss! érzés volt számomra. A Thrillert-t egyáltalán nem találtam rémisztőnek. Olyan gyerek voltam, aki szeretett Halloween stílusú ruhákba öltözni, mint pl. vámpírnak, szóval nekem bejött.

Az első album, amit megvettem: Mariah CarreyMariah Carrey

Azt hiszem nyolc éves lehettem, amikor a Vision of Love ment a Tv-ben tőle. Akkor kaptam épp egy CD lejátszót, épp kezdtem CD-ket vásárolgatni, és ezt az albumot vettem meg elsőként. Nem feltétlenül vagyok Mariah rajongó, de tagadhatatlanul tehetséges. Úgy értem a Vision of Love fantasztikus vokálisan.

A dal, ami táncolásra késztet: Michael Jackson: Don’t Stop ’Til You Get Enough

Bármikor megszólal, nem számít mennyiszer hallottad, mindig felfrissít. De komolyan az Off the Wall albumról minden dalra tudnék táncolni. A ritmusok benne, egyszerűen csak Whoa!”

A dal, amit a turnébuszomon hallgatok: Adele: I Miss You

Nagyon szexi és jó atmoszférát ad. Ez a kedvenc dalom a 25-ről (Adele 3. stúdióalbuma- a szerk.) Úgy gondolom, hogy ez az album klasszikusabb és időtállóbb mint a ’21’. A hangok kiegyensúlyozottabbak, ami jobban hangzik tőle.  Szerintem fantasztikus.

A dal, amit szívesen írtam volna: Lady Gaga:Bad Romance

 Szimplán király az a dal. A vokál intenzív és az előadás lenyűgöző.

A dal, amit karaokezni szoktam: Bonnie Raitt: Can’t make you love me

Nem karaokezom egy ideje, de mikor fiatalabb voltam, ezt a dalt énekeltem mikor idegesíteni akartam az embereket. A karaoke-ban általában az ittas emberek bohóckodnak, de én felmentem a színpadra és adtam az embereknek egy igazi előadást. Itt mindenki lefagyott, hogy Oh My God.

A dal, amit megkönnyezek: Robyn:Eclipse

Ez nem az egyik kislemeze, de emlékszem, hogy hallgattam a dalt és csak zokogtam.  Ez egy olyan szám volt, ami abban a helyzetben nagyon megérintett engem.

Éppen kikerültem egy kapcsolatból és emlékszem, hogy nagyon szíven ütött a dalszöveg: „Van egy sötét folt a szemedben, ahol régen én ragyogtam”Nagyon tehetséges szövegíró.

Az első koncert, amire elmentem: Paula Abdul

Az Under My Spell turnén voltam. Színházkedvelő gyerekként számomra nagyon színházias volt a táncosokkal, a kosztümökkel és nagyon felcsigázta a képzeletem. Fantasztikus táncos volt- nagyon felpörgetett.

A dal, amit szeretném, ha a temetésemen játszanának: John Lennon: Imagine

Nem igazán temetésre való, de van benne valami hasonló érzelmesség.  Melankolikus, de nem eltúlzottan.  Van ebben a dalban valamiféle „nálunk nagyobb” dolog.