Adam: “Lehet, egész életemben agglegény maradok.” – Assi Azar interjú

Nem rég derült ki, hogy Adam Lambert a Queennel karöltve ősszel sem fog pihenni, többek között szeptember 12-én Izraelben fognak koncertezni. Ezen koncert miatt készített egy helyi műsorvezető, Assi Azar Briannel és Adammel egy közel 10 perces interjút, ami tegnap került fel a műsorvezető hivatalos youtube csatornájára.

assiinterjú

Bemutatkozás után Assi kérte Briant, hogy a producerének írja alá az egyik bakelit lemezét, mivel nagyon szereti. Brian visszakérdezett, hogy egy nőről van szó, mire Assi gyorsan bocsánatot kért a megfogalmazás miatt, és közölte, hogy férfi a producere. Majd le is betűzte neki a nevét a biztonság kedvéért, és megjegyezte, hogy belehal az örömébe, ha megkapja, így inkább megtartja magának.

Assi: Igazából nekem nem kéne itt lennem, de mikor hallottam a közelgő koncertetekről, megkértem a producert, hogy hadd jöhessek. Én nem vagyok riporter, csak egy műsorvezető, aki mindkettőtök zenéjét szereti.
Adam: Nem csak egy műsorvezető, hanem a műsorvezető vagy.
Assi: Csak próbáltam szerénynek látszani, pedig egyáltalán nem vagyok az. Ezt itt mindenki tudja.
Brian: Egyikünk sem szerény, különben nem csinálnánk mindezt.
Assi: Mi csodásak vagyunk.
Brian: Törekszünk a tökéletességre.

Kedvencünk ezalatt jóízűen kacagott, de végül komolyabbra vették a hangvitelt.

Assi: Izgatottak vagytok, hogy Izraelbe jöttök majd?
Adam: Igen.
Brian: Nagyon is.
Assi: Mindkettőtöknek ez lesz az első alkalom, igaz?
Brian: Nem, én már voltam Tal-Avivban a Guns and Roses együttessel, de nem a Queen tagjaként. Ez egy Brian May önálló turné volt, és támogattam a Guns and Roses együttest is. Úgy rémlik, hogy 1889-ben volt mindez.
Assi: És milyen volt?
Brian: Remek, igazán csodás. Épp ekkor gondolkodtam el rajta, milyen kár, hogy nem lehetünk többé Queen, nem tölthetünk meg stadionokat, pedig annyi csodás rajongónk van Izraelben. De most itt van nekünk ez az úriember, aki Isten ajándéka számunkra, általa mindent meg tudunk csinálni. Az, hogy Tel-Avivban is újra játszhatunk úgy, mint a Queen, hatalmas lehetőség, ezzel tisztában vagyok.

Majd a műsorvezető Adamet kérdezgette kicsit:

Assi: Úgy hallottam, hogy féltél azoktól, akik kritizálni fogják, hogy te vagy az új énekes a bandának, a régi Queen rajongóktól.
Adam: Igen, négy évvel ezelőtt így éreztem magam.
Assi: Tegnap este megnéztem pár videót a közös koncertjeitekről, és egyszerűen hihetetlen, mennyire jól passzolsz a bandához. Tényleg őrület, mennyire csodás. Egyet akartam csak nézni, de aztán azon kaptam magam, hogy egyiket nézem a másik után.
Adam: Köszi.
Brian: Nagyon jó! Adam egyszerűen elképesztő.
Adam: Amikor belekezdtünk, nem tudtam, mi is lesz ebből az egészből, a rajongók el fognak-e fogadni, valamint a banda. Abban sem voltam biztos, hogy hangilag hogyan oldok meg mindent. Már négy év telt el azóta, és igazán sokat fejlődtünk ez idő alatt. Már a kezdés is jó volt, de ez az egész egyre nagyobbra és nagyobbra nőtt, minden ösztönből jön.
Assi: Ki hozta meg a végső döntést?
Adam: Miután felajánlották, gondolkodtam rajta egy percet.
Assi: Egy percet?
Adam: Szó szerint hatvan másodpercet.
Assi: Tényleg?
Adam: Igen, azért át kellett gondolnom a dolgokat.
Assi: Nem, én azt hittem, hogy napokig gondolkodrál rajta, hiszen azért ez nem kis felelősség.
Adam: Ez egy nagyon gyors döntés volt. Picit mérlegeltem, aztán rá is vágtam, hogy igen. Ez egy olyan lehetőség volt, amit nem hagyhattam ki. Megtiszteltetésnek éreztem, hogy megkértek rá.

A műsorvezető ezután Briantől kérdezgetett kicsit:

Assi: Könnyű döntés volt, hogy felkérjétek Adamet, vagy volt némi vita is ezzel kapcsolatosan?
Brian: Könnyű döntés volt, mivel nem egyik napról a másikra történt mindez. Adam eléggé elfoglalt volt, mivel szerepelt Simon Cowell egyik tehetségkutatójában. Én épp LA-ben voltam, amikor hallottam valamit az egyik stúdióban, amin Adam dolgozott ugyanazzal a producerrel, akivel én is dolgoztam akkor. Azonnal fel is akartam hívni Adamet, hogy muszáj valamit együtt csinálnunk, de nem tudtam utolérni. Szóval ott volt ez a kísértés, ez a lehetőség előttünk. De mindez megtörtént Írországban, Dublinban, amikor is volt lehetőségünk három dalt előadnunk közösen. Mindannyiunk számára ez volt az a pillanat, amikor rájöttünk, hogy ez igenis jól működik, mi és a közönség is imádtuk. Ezután özönvízszerűen jöttek hozzám az emberek, és mind azt mondták, hogy nagyon csodásak voltunk, együtt kell turnéznunk, így mi is nagyon komolyan vettük a dolgot.

Íme a dublini fellépésük, amit Brian említett:

Adam: Lépésről lépésre haladtunk előre, és ettől voltunk mind igazán izgatottak. Nem köteleződtünk el végérvényesen, érzésből csináltunk mindent, ettől vált természetessé.
Assi: Izrael legnagyobb arénájában fogtok fellépni…
Adam: Ez csak természetes!
Assi: Ötven ezer ember előtt…
Adam: Ez csak természetes!
Assi: Ami igen nagy létszámú közönség. Mire számíthatnak?
Brian: Ugyanarra, amire már évek óta, ami változatlanul mindig összejön. Én biztosan számítok rá, hogy ott is meglesz.
Assi: Tudtátok, hogy az izraeli koncertetekre való jegyek pillanatok alatt elfogytak? Még soha egy koncertre sem kapkodták el ilyen gyorsan a jegyeket.
Brian: Van egy olyan érzésem, hogy az emberek már nagyon régóta velünk vannak Izraelben, de még nem volt lehetőségünk együtt eljutni oda. Csodás esténk lesz ott. Tudom, hogy rendkívül jó lesz az együttműködés köztünk. Énekelnek majd, tapsolnak, és mindent csinálnak, amit anno a Queen koncerteken.
Assi: De sok fiatal is lesz majd a közönség sorai között, mert amikor kiírtam Twitterre, hogy téged foglak meginterjúvolni, Adam, emberek, akik magukat úgy nevezik, hogy Glambertök, jól mondom?
Adam: Igen.
Assi: Az izraeli rajongóid felrobbantották a Twitteremet, hogy mondjam neked ezt, mondjam azt, kérdezzem tőled ezt és azt… Például, hogy milyen parfümöt használsz, mert mindig olyan jó illatod van. Honnan tudják, milyen illatod van?
Adam: Érdekes, mert az elmúlt hat évben nekem is sokat írtak Twitteren Tel-Avivból a rajongóim, hogy mikor jövök már hozzájuk.
Assi: Én is írtam neked párszor, de sohasem válaszoltál.
Adam: Igen? Talán elolvastam.
Assi: És figyelmen kívül hagytad.
Adam: Izgatott vagyok amiatt, hogy egy olyan helyen koncertezhetek, ahol életemben nem voltam még.
Assi: Te zsidó vagy, igaz?
Adam: Igen, az. Én mindig úgy voltam vele, hogy új dolgokat felfedezni, új helyeket látni, új rajongókkal találkozni nagyon izgalmas.
Assi: Hány napra jöttök?
Adam: Nem tudom, mennyire is? Háromra talán?
Brian: Szerintem három.
Assi: Milyen programokat terveztek Izraelben? buliztok kicsit, belekóstoltok az izraeli éjszakai életbe? Megakarjátok nézni Jeruzsálemet?
Adam: A show az elsődleges számunkra, így nem szabad sokat buliznunk, mert az a koncert kárára menne.
Assi: Tényleg?
Adam: Talán a show után.
Assi: Igen, a show után.
Brian: Szerintem bulizunk egyet a Holt-tengerben. Egyszer már voltam ott, elképesztő.
Assi: Igen, tényleg elképesztő.
Brian: Egyáltalán nem úgy néz ki, mintha víz lenni, inkább, mint valami olaj.
Adam: Nekem is ki kell próbálnom.
Brian: El kell oda mennünk, mert csodás.

Ezután előkapta a telefonját a műsorvezető és kikeresett egy régi felvételt, amin Adam héberül énekel. Közölte, ha Adamet zavarja a videó, azonnal ki is kapcsolja, de kedvencünk nem ellenkezett.

Adam: Ó, erre emlékszem!
Assi: Persze, hogy emlékszel! Ezt nem lehet elfelejteni, főleg az akkori hajadat.
Adam: Ó, az a haj szörnyű volt! Istenem!
Assi: Ez a dal a békéről szól.

Hallgatva a felvételt Brian megjegyezte, hogy figyelje Assis ezt a hangot, majd Adamre pillantott, aki mosolyogva nézte régi önmagát.

Assi: Hogyan tanultad meg a dalszöveget?
Adam: Fonetikusan, mivel nem tudok héberül. Valaki leírta nekem az egész szöveget fonetikusan, ami ott volt előttem egy nagy papíron a színpadon.
Brian: A hangja, egyszerűen csodás, ahogyan cseng, egy a milliárdból.
Adam: Engem a dal inspirált, a dallama gyönyörű volt.
Assi: A dalszövege is gyönyörű.
Brian: Ez csodás, meg kell csinálnunk! Elő kell adnunk az izraeli koncertünkön! Elő kell adnunk!
Assi: Én odaállok tartani neked a lapot, vagy majd súgom a füledbe a dalszöveget, ami tényleg gyönyörű.
Brian: Csodás.

Majd idézőjelbe téve megkérdezte Assis, hogy feltehet-e Adamnek egy „meleg kérdést”, aki jót nevetett az idézőjelen. Brian pedig azzal viccelődött, hogy ő megsértődött, amiért tőle nem kérdez „meleg kérdést” a műsorvezető.

Assi: Még két kérdésünk van. Én épp most mentem hozzá a férjemhez.
Adam: Gratulálok!
Assi: Hello, itt van az én nagyon drága gyűrűm! Te tervezed, hogy megházasodj egy napon?
Adam: Jelen pillanatban nincs senkim, ami az első lépés lenne ehhez.
Assi: De a jövőben van esély arra, hogy családot alapíts?
Adam: Ezt már korábban is kérdezték tőlem, de nem tudom. Ahhoz, hogy valaki családot akarjon alapítani, először bele kell szeretnie valakibe, akivel közös jövőt akarjon építeni. Szóval, mindezt a jövőbeli életet megelőzi az a bizonyos személy, aki a jelenlegi életemben nem szerepel még. De igazán szép lenne, ha később lenne egy családom. Viszont most nem tudom… Tényleg nem tudom. Lehet, egész életemben agglegény maradok.
Assi: Ez volt az én álmom is azelőtt, hogy megismertem volna a férjemet.

Végül a műsorvezető kérte őket, hadd mondjon a saját nyelvén pár szót azoknak, akik el fognak látogatni a koncertjükre, majd Brian is üzent nekik pár szót.

Brian: Nagyon izgatottak vagyunk, amiért lehetőségünk lesz játszani nektek. Alig várjuk, és tudjuk, hogy ti is együtt fogjátok énekelni velünk a dalokat. Csodás esténk lesz együtt.

Végül egy közös fotózkodással zárta az interjút Assi, de amíg a kamera forgott, visszakérdezett, hogy tényleg nem akarnak bulizni Izraelben. Adam elismételte, hogy a show után lehet, mert vigyáznia kell a hangjára. Assi oda is kiáltott valakinek, hogy mondta, hogy csak a koncert után mennek bulizni. 😀

Íme Adam és Assi egyik közös képe!

tumblr_o933c9RP7t1sg59n0o1_500

Bár a beágyazás le van tiltva ennél a videónál, de IDE kattintva meg tudjátok ti is tekinteni. 😉