6 éves az If I Had You videoklipje

Ma lett hat éves az If I Had You videoklipje, ami kedvencünk első stúdióalbumának, a For Your Entertainment-nek a harmadik kislemeze.

Adam Lambert "If I Had You" Music Video 5-12-10 ©2010 Lisa Rose Photography LLC 818-919-9197

A dal kislemezként 2010. május 11-én jelent meg. A szerzői Max Martin, Shellback és Savan Kotecha voltak. A produceri munkáért Max Martin mellett még Shellback és Kristian Lundin voltak felelősek.

Érdekesség, hogy a dal sok országban nem került fel a kislemezlistákra, míg több másik országban igen előkelő helyen végzett a helyi slágerlistákon.

Amiért büszkék lehetünk magunkra, hogy Magyarországon tudott csak első helyezést elérni, méghozzá a Mahasz Rádiós Top 40 játszási listán 2010 decemberében. Ezt Adam maga is megköszönte a magyar rajongóinak Twitteren, a következőket írta:

„Hey HunGlamberts! ‘If I had You’ is #1 in Hungary this week!! Thank you!” (Hello, magyar Glambertök! Az If I Had You az első ezen a héten Magyarországon!! Köszönöm!)

De sikerült a legjobb 10 közé jutnia a dalnak Ausztráliában, Finnországban, Lengyelországban, Kanadában és Új-Zélandon is. Az Egyesült Államokban a 34. volt a legjobb helyezése a Bilboard Hot 100-as listán. Új-Zélandon eladások terén is jól szerepelt, aranylemez lett, míg Ausztráliában a platina fokozatot is elérte.

A kritikusok is jó véleménnyel voltak a dalról, a Detroit News már az album debütálása után potenciális kislemeznek nevezte.

Promózás céljából 2010. májusában Adam előadta az If I Had You-t Ellen DeGeneres showjában, valamint a The Tonight Show with Jay Leno-ban is.

A videoklip hivatalos premierje június 15-én volt a VH1 csatornán, de youtube-ra csak két nappal később, június 17-én került fel. A Bryan Barber által rendezett kisfilmet kedvencünk Burning Man fesztiválos élményei ihlették. A klipet az elmúlt hat év alatt közel 56 millióan nézték már meg youtube-on, ezzel Adam harmadik legnézettebb kisfilmje. Spotify-on pedig több mint 15 milliós lejátszásnál tart.

Számomra 2010 júniusa nem csak az If I Had You klippremierje miatt nagyon fontos, hanem mert pont ekkor lettem Glambert. Az If I Had You-ba azonnal beleszerettem, és mái napig a For Your Entertainment lemez legerősebb dalának tartom. Egyedül a Never Close Our Eyes-nak sikerült felülmúlnia számomra az évek során.

Sok boldog születésnapot a klipnek! 😀