“Ez nem a való élet, csak álmodom!” – Interjú Adammel az IOW fesztiválról ť ADAMFANS.NET – Adam Lambert Magyarország

“Ez nem a való élet, csak álmodom!” – Interjú Adammel az IOW fesztiválról

Adam Lambert és a Queen európai turnéjukat járják, a tegnapi napon az Egyesült Királyságban, az IOW fesztiválon léptek fel. Itt kedvencünkkel az Absolute Radio készített egy interjút, aminek fordítását hoztam el nektek.

Adamfőkép32queen

Adam az interjút a helikopterből kiszállás után adta, így a riporter rögtön meg is jegyezte, hogy milyen stílusosan érkezett.

Adamfőkép3213444190_1172725622758626_1950684519_n

Adam: Igen, igazi rocksztárosan nézek ki!
Riporter: És milyen nagy helikopter volt, ami szuper James Bond-os.
Adam: Igen. Ültem már helikopteren életemben, de ez volt a legnagyobb! Soha nem láttam még ilyen nagyot.

Adamfőkép32maxresdefaddult

Riporter: És milyen volt a látvány, miközben olyan magasról szálltatok le?
Adam: Gyönyörű. Tudod sosem voltam az IOW-on ezelőtt, és elbűvölő volt, ragyogott a nap, láttunk régi kastélyokat, mezőket, nagyon király érzés.
Riporter: A varázslat máris elkezdődött…
Adam:…és folytatódik tovább!

Riporter: Szóval ez egy új dolog számodra.
Adam: Ez alapvetően egy különleges része a turnénak, amin most vagyunk. Mikor kiderült, hogy része lehetünk a fesztiválnak, nagyon izgatottak lettünk, és vannak még ilyen izgalmas helyszínek, de az ittenire megérte eljönni.

Riporter: Hogyan sikerült a frontember szerepéhez hozzászoknod?
Adam: Ez érdekes, mert most már 4 éve csináljuk ezt, mikor én elkezdtem akkor kicsit viszolyogtam az egésztől, mert nem tudtam, hogy fog a banda fogadni, valamint a rajongók hogyan fogadnak egy új embert aki énekli ezeket a dalokat.
De most már túl vagyunk pár próbálkozáson, és nagyon családias a hangulat a színpadon. Úgy gondolom sikeresen feltörtük a jeget, a setlist is megfelelően van összeválogatva, szerintem a közönség imádni fogja.

Adamfőkép32queen_adam_lambert-e1447368270223

Riporter: Szóval azt mondod be fogsz robbanni…
Adam: Nincs más lehetőség, ez a Queen, muszáj vagy robbantani..

Riporter: Nyilvánvaló, hogy Freddie Mercury minden idők egyik legnagyobb előadóművésze. Hogyan találod meg az egyensúlyt az ő emléke, és a saját személyiséged között?

Adam: Ez egy hatalmas kihívás volt, mikor elkezdtük 4 éve. És emiatt aggódtam a legjobban,hogy elő tudom-e adni majd ezeket a dalokat, hogyan fogom őket újra életre kelteni.
Ez alatt a 4 év alatt tökéletesen kialakult, a rajongók és a kritikusok is nagyon jól fogadtak.
Szóval izgalmas, mert most már nyugodtan tudok kimenni a színpadra, és nem ideges, hanem izgatott vagyok, hogy minden este kapcsolatot teremthetek a közönséggel. Adhatok nekik egy remek műsort.
Ez arról szól, hogy visszahozzuk ezeket a dalokat az életbe, miközben emlékezünk Freddie-re, aki fantasztikus. Fantasztikus dalszövegíró, vokalista, előadó volt. Arra jöttem rá, hogy én is egy rajongó vagyok, csak úgy mint mindenki a közönségben, szóval ugyanazon az oldalon vagyunk, együtt ünnepelünk.

Riporter: Azon emberek kedvéért, akik nem tudják, hogyan jött létre ez a kapcsolat, közted és a Queen között..tulajdonképpen ez egy aranyos történet, el tudod mondani, mikor történt meg mindez?

Adam: Az American Idol tehetségkutató műsorban szerepeltem épp, ahol második lettem, ez volt 6-7 éve, és a Bohemian Rhapsody-t énekeltem a meghallgatásomon. Itt keltettem fel először az érdeklődésüket, aztán felkérték őket, hogy lépjenek fel velünk a fináléban, a We Are The Champions című dallal, és ott szerepeltem és találkoztam Briannel és Rogerrel először. És egy nagyon kellemes első benyomás volt.
Egyszerűen csak éreztünk valamit.
Aztán kiadtam az első szólóalbumomat, aztán volt egy kis időm, így csináltunk pár közös fellépést, aztán még többet, utána kiadtam a második saját albumomat, és közben egyre sokasodtak a fellépéseink.
A legszerencsésebb embernek érzem magam a világon, mert két különböző szálon tudom vinni a karrierem.
Van a szólókarrierem, amiben tudom a saját pop/dance stílusú zenémet csinálni az én életemről, arról merre tartok, és közben lehetőségem van fellépni a Queennel, minden idők egyik legnagyobb rockbandájával!
Énekelhetem a valaha írt legjobb dalokat, és a rajongók még mindig megszállottan szeretik ezt a zenekart. Szóval valahogy mindkét előadói oldalam elégedett.

Adamfőkép32qal-chicago-5-4x6b-e1426385263810

Riporter: Soha nem csípted meg még magad, hogy ez tényleg megtörténik?

Adam: Egyfolytában ezt csinálom. Mint ma a helikopterben, pont arra gondoltam, hogy ez nem a való élet, csak álmodom”

A teljes interjút itt megtekinthetitek: