Queen + Adam Lambert interjú: 3. rész

A Queen + Adam Lambert interjú harmadik részének a fordítását hoztuk el most nektek. Ha lemaradtatok az első két részről, IDE és IDE kattintva visszaolvashatjátok őket.

interjú 3

Az interjú elején röviden felvázolták, hogy mire is számíthat majd a közönség:

Adam: Szószerint egy nagy buli lesz.
Brian: Még mindig nincs semmilyen szabályunk, mi a Queen vagyunk, és azt csináljuk, amit akarunk. Vannak nagyon jó kis dalaink, amikkel két órán keresztül szórakoztatjuk a közönséget.
Roger: Nagyon látványos lesz.
Brian: Ez egy nagyon nagy show.

Majd szokásosan kitértek az Adammel való közös munkára, és hogy mennyire hálásak érte:

Brian: Lehetőségünk van együtt dolgozni Adammel. De, ha nem lenne itt nekünk, akkor valószínűleg nem lennénk képesek ezt csinálni Rogerrel, ez az igazság. Lehetőségünk nyílt arra, hogy újraértelmezzük mindazt, amit alkottunk, az emberek pedig szeretik ezt, és számunkra is még mindig nagy buli. Nem tudjuk, hogy meddig dolgozhatunk együtt Adammel, hiszen ott van a szóló karrierje is, de egy lehetőségekkel teli ablak nyílt ki előttünk. Jó érzés még mindig kiállni a színpadra, és szórakoztatni az embereket.
Adam: Egyszerűen csodás a velük való közös kaland. Már négy éve dolgozunk együtt, és minden egyes alkalommal egyre jobbnak érzem magam velük, ami nagyon izgalmas. Mindig van valami újdonság, amit tapasztalunk. Az elején maga az ötlet is megrémisztett, hogy a Queen énekese legyek, állandóan ideges voltam. De már sokkal több önbizalmam van, ismerjük egymást, mindannyiunknak ott van a vérünkben a zene. Rendkívül élvezek velük lenni a színpadon.
Roger: Igen, varázslat vesz minket körül a színpadot. Sokat nevetünk, főleg, mert Adamnek nagyon jó humorérzéke van, ami mindent megkönnyít.
Adam:
Hála az égnek, tényleg nevetnek a vicceimen.

Rátértek a setlistben történő változtatásokra is, ami még az interjú készültekor nem volt letisztázva:

Brian: A dallistában lesz némi változtatást, de még semmit sem tisztáztunk le. Még nem nagyon kezdtük el… vagyis egyáltalán nem kezdtünk még bele a dallista összeállításába. De a világ a miénk, azt adunk elő, amit akarunk. Ez a srác pedig el tud mindent énekelni, így új ötleteket keresünk.
Roger: Kissé másabbul fognak a dolgok festeni, de fiúsan látványos lesz.
Brian: Már jobban ismerjük egymást, így bátrabban osztjuk meg egymással az ötleteinket.
Roger: A világot járva sok mindent kitudtunk már próbálni.

Adam mesélt arról, mennyire felnéz Freddiere, és boldogan nézi vissza a róla készült felvételeket:

Adam: Szerencsésnek érzem magam, mert egyre több mindent tudok Freddieről, arról, hogy ki is volt ő, milyen háttértörténetek voltak az egyes dalszövegei mögött. Úgy érzem, annak ellenére, hogy kivülálló vagyok, mégis egyre jobban ismerem őt. Bár sohasem találkoztam vele, szerintem van egy-két közös dolog bennünk. Nagyon jó humorérzéke volt. Sok felvételt néztem vissza róla, és imádtam mennyire szabad volt a színpadon. Tényleg azt csinálta, amit csak akart, ami rendkívül inspiráló számomra.  Az, hogy a színpadon állhatok, és az ő dalait énekelhetem, engedélyt ad arra, hogy én is hasonlóan szabad lehessek. Freddienek nem voltak határai. Alig várom, hogy újra átélhessem mindezt.

Később arról is beszéltek, hogy tiszta lapról kezdenek most mindent, valamint a tavalyi Ghost Town feldolgozásukat is megemlítették.

Roger: Szeretnénk tényleg újításokat belevinni az egészbe. Még a dallistát nem állítottuk ugyan össze, de biztosan lesznek benne újdonságok.
Adam: Az egyetlen dolog, ami nem élőben megy, az amikor Freddiet kivetítjük a háttérben, ami szerintem nagyon fontos, hogy igenis elismerjük őt, és a show részévé tegyük a nézők számára. Ez tényleg fontos.
Brian: Tiszta lappal kezdünk most mindebbe újra bele, és még nem tudjuk, mi lesz. De van egy szörnyű kötelességünk, hogy előadjuk a slágereinket.
Adam: Amiből igen sok van nekik.
Brian: Igen, nagyon sok slágerünk van. De közülük bármit előadhatunk, Adammel bármit meg tudunk valósítani.
Roger: Hosszú utat tettünk már meg, de például tavaly Dél-Amerikában Adam egyik dalát, a Ghost Town-t is mindig előadtuk. Megváltoztattuk kissé az alapkompozíciót, heavy metálossá tettük.
Adam: Mai house zene ötvözete a hetvenes évek metáljával. Ez egy álom volt, egy csoda.

Végül a dalok sorba rendezésének a fontosságát emelték ki:

Adam: Az igazi kihívás, hogy minden nagy slágert beletuszkoljunk két órába. Hiszen a legendás Queenről beszélünk, rengeteg slágerrel. És még az is fontos, hogy milyen sorrendben adjuk elő őket, mert az is számít, nem pedig csak random énekelgetni őket. Ez igenis nehéz feladat.
Roger: Sok időbe telik a sorba rendezés. Sokszor van, hogy egy-egy estén azt tapasztaljuk, hogy ez most így nem igazán működött, úgyhogy legközelebbre változtatnunk kell.
Brian: Ez teljes mértékben élő show.

Majd rákérdeztek, hogy nem rizikós ez az egész:

Brian: Dehogynem! Mi rizikósan szeretjük.

Ezen interjúval egy napon egy másik videót is feltöltött a Queen a hivatalos youtube csatornájukra, még hozzá a liszaboni koncertjükkor rögzített I Want To Break Free dal előadását. Ne hagyjátok ki ezt sem! 😉