Queen + Adam Lambert interjú: 2. rész

A Queen és Adam Lambert nagyban járják Európát, de mielőtt útra keltek, készült velük egy interjú, aminek most a második felét hoztam el nektek. Kiderül belőle, hogy Adam hogyan kezeli a frontember szerepével járó nyomást, és mi volt az első reakciója, mikor a Queennel lépett színpadra.

index2

Adam: Első reakcióként egyszerre voltam izgatott és volt bennem egy kis sokkal vegyített hitetlenkedés is. Aztán következő reakcióként lassan, de biztosan félni kezdtem, hogy úristen a rajongók meg fognak ölni, fog-e a banda szeretni, elő tudom-e adni megfelelően a zenéjüket… Szóval az első pár fellépésen, hogy őszinte legyek nagyon meg voltam illetődve, mert nem tudtam, hogy fog-e működni a dolog. De ez négy éve volt…
Rodger: És higgyétek el tudja kezelni.
Brian: De a hang nem elég, nagyon különleges orgánummal rendelkezik, de másfajta képességei is vannak. Remek előadó, nagyon jól átadja amit mi csinálunk, és ez nagyon tetszik nekünk.

Itt Adam félbeszakította Brian-t, hogy biztos a stílusa miatt kedvelik, mire Brian tréfásan kontrázott, hogy azt elfelejtette megemlíteni. Itt Rodger sem bírta ki, és közölte, hogy Adamnek a haja is remek.

Brian: Volt egy lehetőségünk anno, hogy lássuk Adamet élőben. Akkor találkoztunk vele először, mikor az Idol fináléjában szerepelt és esélyünk volt vele dolgozni. Akkor arra gondoltuk, hm… ő jó lenne. Aztán később adódott még egy lehetőség és csináltunk egy közös fellépést Dublinban.
Adam: Igen, az Europen Music Awards-on.
Brian: Előadtunk három dalt, és mindenki úgy érezte, igen ez működni fog.
Adam: Emlékszem, utána az after-partin iszogattunk, beszélgettünk, és egyszerűen annyira kellemes érzés volt, hamar kötődés alakult ki, és szerintem ez a legnagyobb, legfontosabb szempont ahhoz, hogy a színpadon varázslat történjen. A legjobb, hogy megkedveltük egymást, hiszen ez egy legendás rock&roll banda, minden idők egyik legikonikusabb zenekara. És Freddie az egyik legnagyobb példaképem, mint előadó, a színpadi jelenlétével, a vokális adottságaival, a zenei tudásával, szóval igen nagy feladat volt.

Mivel Adam akkoriban kezdte pályafutását, a koncertek látogatottságának megnövekedése szintén nagy nyomást jelentett neki. A tömeg hirtelen 40.000 emberre duzzadt, Ukrajnában majdnem 400.000 ember szeme szegeződött a színpadra.
Itt egy ponton tréfálkozni kezdtek azon, hogy nem ez nem nagy nyomás.

Adam: Mikor gyerekként sporteseményekre látogatsz, hallod a We Will Rock You-t és a We Are The Championst, arra gondolsz, hogy ezek a dalok részei mindenki életének évek óta, beépültek a kultúrába mindenhol, akárhonnan is jöttek az emberek. Így mikor ez az egész kezdődött, meg voltam illetődve először, mert az összes dal legendás, és az elmúlt 4 évben megtanultam, hogyan egyesüljek velük a színpadon, de nehéz, hiszen képesnek kell lenned előadni olyan dalokat, amik ennyire ikonikusak a közönség számára, akik tudnak minden egyes szót belőlük. Freddie hihetetlen volt, mitikus, és emiatt is voltam kezdetben visszafogott, mert tudtam össze leszek vele hasonlítva, és nem tudtam, hogy fogom megközelíteni ezt az egészet.
Azt kell mondjam, Brian és Rodger nagyon barátságosak és nyitottak voltak velem, mikor elkezdtünk együtt dolgozni. Szerintem ez az egyik oka annak, hogy ennyire sikeres lett ez a dolog.

Brian: Sosem kerestünk senkit Freddie helyére egyetlen pillanatra sem, szerintem Rodger is egyetért velem, de hirtelen jött ez a srác, aki el tudja énekelni a dalokat. Mikor láttuk a TV-ben fellépni, azt gondoltuk, érdekes lenne, ha újra fel tudnánk lépni és csinálni valamit, és most van egy srác, aki tudja kezelni dolgot, nem csak hangilag, ami fantasztikus, de előadói képessége is van, ráadásként egy kedves ember, ez a bónusz. Kedveljük és szeretünk vele lenni, tudunk alkotni, azt csinálni, amit mindig is tettünk, ami csodálatos.

Rodger: De találni egy olyan hangot, ami egyszer van egy generációban, ez nagyon szerencsés.

Adam: De tudod, azt érzem ezek a dalok és Freddie öröksége adtak nekem egyfajta szabadságot. Nincsenek nagy határok a zenékben, úgy értem, Freddie színpadra termett, nagyon színpadias volt, drámai, a hangja pedig nagyon dinamikus, így nincs ami elbátorítana vagy visszatartana a dalokkal kapcsolatban, ami nagyon mókás.

Az interjú végén szóba kerültek azok a dalok, amik nagyobb kihívást jelentenek gyorsaságban, említésre került a Don’t Stop Me Now, a Stone Cold Crazy, valamint az is, hogy Adam mennyire szívbemarkolóan tudja előadni a Who Wants To live Forevert.
A jó hangulatban telt interjú végén a riporter megkérdezte Adamet, kölcsönvett-e pár cipőt Freddie készletéből, mire Adam viccesen visszaválaszolta, hogy többnyire a saját cipőiből válogat. 🙂