A Queen + Adam Lambert európai turnéja készen áll az indulásra – interjú

A Queen ismét turnéra indul Adam Lamberttel, ezúttal Európába, ahol 15 különböző országba látogatnak el, hogy ismét elkápráztassák a közönséget a jól ismert legendás dalokkal. A turné kapcsán, amely május 20-án kezdődik, készült egy interjú, amit az alábbiakban olvashattok.

queenbert interview

Az interjú során nem szokványos kérdezz-felelek szituációt állított fel a riporter, hanem hagyta, hogy Brian, Rodger és Adam beszéljenek a turnéról és a közös munkáról.  A beszélgetés alatt látszott, hogy mostanra már nagyon összeszokott a formáció.

Rodger elmondta rögtön az elején, jónak tartják, hogy ennyi év után még mindig a színpadon állhatnak. Megemlítette, hogy Briannek sok más dolga is van, ő csak a rock&roll-t csinálja.

Brian: “Ez egy munka, olyan fajta, ami tudod, sikeressé tesz minket a világban, és mi mindig szeretni fogjuk, úgy értem, én és Rodger sokat elértünk, nagyon hosszú úton, és egyedülállónak érzem, hogy még mindig csinálhatjuk. Tudod, mi felépítettük a közönségét és dalgyűjteményét ennek az örökségnek, és még mindig kiállhatunk és csinálhatjuk, valamint csodálatos, hogy itt van nekünk Adam. Mert Adam nélkül szükséged van egy rendkívüli karakterre, és itt van nekünk ő, ajándékként Istentől. Én ajándéknak hívom.” – dicsérte meg az interjú során mellette ülő kedvencünket Brian.

Persze Adam is tisztában van a régi idők nagy jelentőségével:

“Ez elég hihetetlen, hogy hallgatod a riffeket és átjár az az eredeti érzés, úgy tudom elmagyarázni, hogy felmegyek a színpadra és azt érzem legbelül, hogy »én éneklem ezt a számot, ez fantasztikus!« Hihetetlen, az ő képzettségük, tehetségük tagadhatatlan.”

Rendkívüli dolog látni, hogy az együtt töltött idő mennyire megfiatalította a banda tagjait. Rodger és Brian is említést tettek arról, hogy habár ők már idősebbek, újra fiatalnak érzik magukat Adam energiájától. A rég emlegetett kérdésre, ami minden bizonnyal rengeteg rajongót érdekel, miszerint mi lesz a jövőben, nem akarnak még gondolni, csak azt csinálni, amit szeretnek.

Brian: “Nem tudom, hogy honnan jön az energia. Megvan a lelkesedés, még mindig beindít egy dal, amit szeretünk játszani, lehetőségünk van dolgozni egy csodálatos előadóval, és a Queen lehetünk bizonyos formában, ez varázslatos dolog. Úgy gondolom sem Rodger, sem én nem gondoltuk, hogy ez fog történni, azt gondoltuk, vége a régi napoknak, mikor elvesztettük Freddiet. De megtaláltuk ezt az embert, aki képes fenntartani a Queent, előadni a dalokat, és látni a boldog arcokat csodálatos, nagyon jó.”

Rodger: “Képesnek kell lenned összerakni egy látványos show-t, mi próbálunk a megszokott intenzitással játszani, ahogy szoktunk, de szükségünk van egy jó énekesre, tudod aki összerakja a dalokat és ez a srác egy jó énekes.”

Adam: “És fantasztikus a zene, ezt el kell mondjam, ezek a dalok nagyon jók, hihetetlenek és időtlenek, a közönség ismeri az összes szót belőlük, és része az életüknek évek óta már.”

Való igaz, kedvencünknek egy igen erős rajongói tábort kellett meggyőznie, hiszen a Queen hatalmas népszerűségnek örvend, és kivételesen erős követői vannak. De kivételes lehetőséget kapott, hiszen a Glambert közösség is óriási, és így megnyílt az út a két rajongó tábor összekovácsolása felé.

“Szóval neked elő kell adnod egy olyan zenét, aminek mély kapcsolata van a közönséggel, és mindegyikük más érzelemmel van tele, ezért nehéz mikor katartikus akarsz lenni, ki akarsz mutatni valamilyen mélyről-jövő érzelmet, mint például a Who Wants To Live Foreverben ott van a dráma, a Show Must Go Onban is ott a dráma..”

„Úgy érzem a Somebody To Love az, amivel személyesen tudok azonosulni, mert..- itt Adam nagyon édesen sírós arcot vágott, mire Brian és Rodger is felé hajoltak, és Rodger meg is említette, hogy az volt Freddie kedvence.

Adam: “A Somebody To Love… nagyon elmondja, amit gondolom mindenki érez néha az életében. De ugyanezt teszi a többi dal is, nem tudok kedvencet mondani, mert az összes dal nagyon jó, mindegyiknek megvan a saját üzenete, ami jóvá teszi. Imádom az összeset, különböző okokból.”

Meg lehet érteni, hogy nem tud Adam kedvencet mondani, hiszen rengeteg különleges és egyedi dal íródott, amik mára mind legendásak. Habár az egész interjú alatt egy szót sem szólt a riporter, a végén feltett azért egy kérdést.

Riporter: “Ha van több tízezer férfi, nő sikítják a neveteket, készen arra, hogy bármit megtegyenek, hogyan maradtok normálisak/önmagatok?”

Brian: “Nem tudom, milyen normálisnak lenni.”
Adam:
“Én sosem voltam normális.”
Brian:
“Próbálkozunk.”
Rodger:
“Nem vagyunk normálisak.”
Adam:
“Ez része a titoknak!”
Brian:
“Ez nagyon nagy szerencse, hogy van nekünk ez az ember.”

Az interjú megmutatta, hogy a régi és új korszak tökéletes egyensúlyban találkozott, és a Queen Adam segítségével igazán fel tudja eleveníteni azon régi időket, amit talán senki sem gondolt, hogy újra átélhetünk, kicsit rockosabb kivitelben. Rodger, Adam és Brian hármasa tökéletesen összekovácsolódott, és külön tetszik, hogy Brian-ék elismerik Adam képességeit.

Azt, hogy mennyire nagy bedobással készülnek, Adam mutatta meg Snapchatjén:

Mindenesetre a Queen Adam Lamberttel karöltve készen áll újra útra kelni, és egy újabb koncertturné keretein belül elkápráztatni a közönségét, ezúttal Európában!

A teljes interjút itt megnézhetitek:

Ti melyik koncertre mentek? 🙂