Adam: “Lassan, de biztosan haladunk előre.” – Digital Spy Interjú

Adam a Digital Spynak adott a napokban egy interjút azzal kapcsolatosan, hogy milyen pozitív változások mennek végbe napjaink zeneparjában az LMBT előadók számára.

2016.04.15.

Szerintem egy csomó általános dolog van, ami afelé tendál, hogy egyre többen elfogadják az LMBT közösséget. Az embereknek egyre inkább csökken a tudatlanságuk, a fiatal generáció pedig már csak úgy van vele, hogy: “És, akkor mi van?” Ez pedig egyre inkább beleolvad és kihat a pop kultúrára. Már nem kell annyi mindentől félnünk, hiszen az emberek is általánosan egyre kevésbé félnek mindettől.

Bár Adamen kívül olyan nyíltan meleg világhírű énekesek is segítik ezt az ügyet, mint Sam Smith vagy Olly Alexander, de Mr. Lambert szeretné, ha még többen lennének, akik tesznek az LMBT közösség elfogadásáért.

Nagyon jó lenne, ha még ennél is többen lennénk. Lassan, de biztosan haladunk előre. A legjobb dolog a zeneiparban, hogy nagyon sok sikertörténetet találhatsz ezzel kapcsolatosan. Látniuk kell az előadóknak, hogy tényleg működik az, amit csinálnak, ahhoz, hogy ők is igazán komfortosan tudják magukat érezni. Erre van a közönség, de azért magának a zeneiparnak is támogatónak kellene lennie. Bár már most is az, de van még hova fejlődnie.

Majd arra kérték Adamet, hogy adjon tanácsot a jövőbeni meleg énekeseknek.

Művészként annyi mindent tudsz alkotni. Szerencsére olyan időket élünk, amikor egyre több hatalmat kapnak a művészek, és az is egyre jobban számít, hogy a közönség mit akar. De akik a nagy döntéseket hozzák a zeneiparban, nem akarnak alapvető dolgokat belátni. Én van, hogy csak úgy nevezem ezeket a személyeket, hogy “Ők”.