Adam szerepet kapott a megújuló The Rocky Horror Picture Show-ban

Az 1975-ben bemutatott horror-komédia-musical újragondolt változatában kapott szerepet Adam Lambert.

Adam_Notion_69_03_big

Eddie, az ex-kifutófiú szerepében láthatjuk őt viszont, akit a kultfilmben eredetileg Meat Loaf testesített meg. A rock ‘n’ roll rajongó srác motorján megjelenik a főszereplő Dr. Frank-N-Furter kastélyában és felfordulást okoz, amit a házigazda nem igazán díjaz. Rövid ideig tartó jelenléte alatt azonban Eddie énekel is; az ő dala a Hot Patootie – Bless My Soul címet viseli.

Adam a következőképp kommentálta a hírt:

A Rocky Horror-t nézve nőttem fel, de azt sosem képzeltem, hogy valaha a részese lehetek. A Rocky Horror-nak köszönhetően mindig azt éreztem, hogy teljesen rendben van az, ha ünnepelem a furcsaságomat. Hallelujah, istenem! Imádom azt a régi rock ‘n’ rollt!*

*Utalás Eddie dalára.

Így szerepelt Meat Loaf, mint Eddie.

Miről is szól a The Rocky Horror Picture Show? A történet szerint az ifjú jegyesek, Brad és Janet eltévednek és lerobban az autójuk egy viharos éjszakán. Egy elhagyatottnak tűnő kastélyban keresnek menedéket, amelynek tulajdonosa egy földönkívüli transzvesztita. Kiderül, hogy a kastélyban senki sem normális, a pár pedig kénytelen bekapcsolódni az őrült eseményekbe.

Lambert neve egyébként nem csak Eddie karaktere kapcsán merült fel, hanem Dr. Frank-N-Furter szerepére is esélyes volt, de ezt végül Laverne Cox kapta, akit az Orange Is The New Black révén ismerhetünk. Rajtuk kívül még Victoria Justice (Janet), Ryan McCartan (Brad), Reeve Carney (Riff Raff) és Staz Nair (Rocky Horror) is láthatóak lesznek a Kenny Ortega által rendezett produkcióban.

A két órás film 2016 őszére várható.