Adam: “Egyesíteni akarom az embereket, nem szétválasztani.” ť ADAMFANS.NET – Adam Lambert Magyarország

Adam: “Egyesíteni akarom az embereket, nem szétválasztani.”

Legutóbbi videoklipje, az Another Lonely Night hozzászólás szekciójában fejezte ki Adam Lambert, hogy egyáltalán nem tetszik neki az a stílus, ahogy egyes YouTube felhasználók véleményt nyilvánítanak, és egy kis békességet és toleranciát szeretne csupán.

2015. októberében tették közzé a Las Vegasban forgatott klipet, amelyben több karakter életébe nyerhetünk bepillantást. Az énekes, a női házasságkötő, a férfi sztriptíztáncos és a showgirl – számukra a munkájuk és mások felhőtlen öröme enyhíti a magányt, amelyben egyébként élnek. (Bővebben ITT olvashattok róluk.)

Kissé vegyes fogadtatásban részesült a klip, de a rajongók összességében képesek voltak átlátni a videó alapsztoriját és összekapcsolni Adam dalával.

A komment szekció viszont igen nagy szegénységi bizonyítvány a megtekintők részéről. Sokan nem értik a videó mondanivalóját, és egyesével rákérdeznek – elfelejtve, hogy a) talán a korábbi kommentek közt is talál választ, b) Google mindenki segítőkész barátja. De ezek még kevésbé problémásak, mint a többi.

Vannak, akik a házasságkötő szerepében látható Gigi Gorgeous miatt nézik meg a klipet – és valamiért mindegyikük égetően szükségesnek érzi, hogy ezt közölje is. Ezzel persze nem csak az előadót és a rajongókat sérti meg, hanem akarva-akaratlan saját kedvencét is negatív tényezőként tünteti fel.

Van, aki belekeverte a 2009-ben elhunyt Michael Jacksont is (???), míg mások inkább több száz évet utaztak visszafelé az időben, és obszcén stílusban próbálják újra lejátszani a régi lemezt, Adam szexuális beállítottságáról. 2015 van. Emésszétek meg.

A gyűlölködés persze Adam Lambert figyelmét sem kerülte el, így hozzászólt saját videójához:

Amikor ellátogattam ide, a hozzászólás szekcióba, le akartam zárni az egészet, annyira elborzasztott egyes kommentárok elvetemült hangneme. Ehelyett egy kis békét, szeretetet és toleranciát szeretnék kérni. Bárki, aki ismer engem, jól tudja, hogy egyesíteni akarom az embereket, nem szétválasztani őket, és abszolút amellett állok, hogy a különbségeket ünnepelni kellene.

Nem ez az egyetlen megnyilvánulása Adamnek az utóbbi napokban, amelyben határozottan ellenzi a gyűlölködést. Nemrég a Twitter oldalán fejezte ki, hogy a manapság növekvő iszlámellenesség durva tudatlanságra vall, nem szabadna általánosítani a muszlim vallásúakkal kapcsolatban, ugyanis ezzel épp azt a gyűlöletet adjuk meg a megszaporodott terrorcselekmények okozóinak, amelyet azok ki akartak váltani az emberekből.

Lambert ritkán politizál ilyen formában, de elmondása szerint “a frászt hozza rá mindaz, ami mostanában a sajtóban elhangzott a saját vezetőik szájából.” Ezután megosztotta Bernie Sanders és Hillary Clinton szenátorok egy-egy Twitter bejegyzését is, akik hozzá hasonló véleményt képviselnek az ügyben.

A Glambertök hálásak voltak Adamnek, hogy véleményt nyilvánított ebben a kérdésben, és az érintett rajongók nagyra értékelték, hogy ezzel mellettük is kiállt.