Adam: “Sokkal lazább vagyok, mint régen!” – VH1 INETERJÚK! ť ADAMFANS.NET – Adam Lambert Magyarország

Adam: “Sokkal lazább vagyok, mint régen!” – VH1 INETERJÚK!

Adam a VH1 Big Morning Buzz műsorában jelent meg,New York City-ben, ahol a szimpatikus műsorvezetővel, Nick Lachey-vel beszélgetett.

Adamen ugyanaz a bőrdzseki volt, amiben a The Original High album borítóján feszít. 😀

Elmondta, hogy a Ghost Town videó során fontos volt neki, hogy valami szeszélyeset és egyben divatosat alkossanak, Hype Williams pedig nagyon jófej volt, jó volt a hangulat a forgatáson. (Ha kíváncsiak vagytok, hogyan zajlott a forgatás és betekintenétek, a színfalak mögé kattintsatok IDE!)
Adam és Hype Pharrel Williams-en keresztül kerültek kapcsolatba. A Trespassing éra során úgy volt, hogy készül még egy videóklip valamelyik dalhoz, Adam és a rendező ekkortájt kezdtek beszélgetni, mikor azonban ez a terv füstbe ment, Adam megígérte Hype-nak, hogy amint új zenével áll elő, felhívja. Ez így is lett, 3 évvel később, itt van a Ghost Town!

Adam szórakozóhelyen ugyan még nem, a rádióban viszont már többször is hallotta új szerzeményét, és nagyon jó érzésnek tartja.

Nick: Az erdeti magasság! Az album címe. Számodra mi ez az eredeti extázis?

Adam: Az adrenalin löket, amit újra és újra igyekszem előcsalogatni, az az érzés, mikor színpadra állok. Egy turné első állomása például, vagy mikor először adok elő egy bizonyos dalt. Sok sok „első” valami. Az egész szám erről szól. Az első csókodról, az első szerelmedről, az első alkalomról, amikor fantasztikusan érezted magad a bőrödben. A dal kissé keserédes. Jó nosztalgiázni, de ha folyamatosan ezeket a köröket róni nem biztos, hogy jó, nem tudsz továbblépni. De mindig jó buli próbálkozni. Meg kell állapítanod, hol tartasz az életben és megtalálni az utat, amin el kell indulnod.

Adam szerint a svéd zeneszerzőknek van valami hatodik érzékük, egyszerűen csak tudják, mi az, amit az emberek hallani akarnak és hallgatni szeretnek, ezért imádott ott dolgozni ezen az albumon. Max Martin és Shellback zseniálisak voltak. Februárban ment ki Svédországba és bár sötét volt és az idő borongós, nem bánta. Volt ideje gondolkodni, mélyre ásni, ami jól jött a dalok írásánál.

Adam elmesélte, hogyan sikerült bemutatnia egymásnak két legendát a zeneiparon belül. Max Martint és Brian May-t. Los Angelesben voltak a stúdióban, ahol a Lucy című számon dolgoztak, Adam pedig elmulasztotta “hivatalosan” bemutatni őket egymásnak. Már húsz perce beszélgettek mikor Brian megszólalt: “Hol van Max?” (videó – 5:34), Adam pedig zavartan annyit mondott: “Őőő…de hisz itt ül.” Brian szerint Max nem úgy viselkedett, mint egy “nagy zenei producer”, annyi közvetlen és szerény volt, hogy meg sem fordult a fejében, hogy ő az. Mindhárman nevettek egy jót.

A műsorvezető megkérdezte Adamet voltak e olyan pillanatok a Queennel közös turnén, amikor megállt egy pillanatra és magába csípett, csak, hogy megbizonyosodjék róla, hogy nem álmodik, ez a valóság, hiszen az American Idolba az ő dalukkal jelentkezett.

Adam: Ha valaki aznap, a meghallgatásomon azt mondta volna nekem…”Egyébként, nagyjából hat év múlva körbeturnézod a világot a Queennel” azt mondtam volna „Nah, nem hiszek neked!”

Ezután megnézték együtt Adam Bohemian Rapsody meghallgatását.

Nick: Emlékszel Simon [Cowell] mit mondott ezután?

Adam: Igen. Csak hunyorgott, és így nézett rám! (videó – 7:38) Aztán azt mondta: “Nos, nagyon színpadias vagy.” Aztán Randy a segítségemre sietett és azt mondta: “És ez tök rendben van! Ilyen is van.” Ja, igen, és a kis részlet, amiben Paulát mutatják, mintha rossz ütemre mozogna, az nem is ez alatt a szám alatt volt, hanem arra táncolt, amit ez előtt énekeltem. Látod, hogy kicsesznek az emberrel a vágás során? *nevet*

Ezután közösen megnézték az ez évi szilveszteri fellépést Londonból, amint Adam úgyanezt a dalt énekli, ezúttal a legendás bandával egy színpadon.

Adam szerint a legnagyobb különbség a két előadásmód között az, hogy mostanra sokkal oldottabb. A meghallgatás alatt nagyon nagyon ideges volt, és borzasztónak tartja az akkori haját. 😀

Az American Idol sikere véleménye szerint abban rejlett, hogy a műsor a 2011 szeptemberi terror támadást követő évben kezdődött, mikor Amerikának szüksége volt a reményre és a zeneipar is egy furcsa helyzetben volt. Az interneten elterjedt az illegális zeneletöltés, ami megnehezítette a dolgokat, az időzítés volt a kulcs. Az első évad nagyon sikeres volt, Kelly Clarkson hangjának nagyszerűsége megkérdőjelezhetetlen. Adam reméli, hogy a következő – és egyben utolsó – AI évadban összegyűlnek majd “a régiek”, buliznak együtt egy jót és énekelnek egy nagyot.

Ezt követően játszottak egy rövid játékot, Adam egykori hatalmas slágerével, amit a VH1-on a mai napig imádnak, a Whataya Want From Me-vel. (videó – 11:35) Adamnek kártyákat kellett a fejéhez emelnie, amin olyan szavak voltak, amik rímelnek a ‘ME’-re, Nick-nek pedig körbe kellett írnia az adott szót, hogy Adam kitalálhassa. Így kellett elénekelnie a “Whataya want from…” sort az adott szóval.

  1. Adriai, Földközi…TENGER / Sea
  2. A filtert meleg vízbe kell tenni…TEA / Tea
  3. Tölgy, juhar, szikomór…FA / Tree
  4. Népszerű sorozat a FOX-on, Ryan Murphy…GLEE / Glee
  5. Franciául az igen…OUI / Oui
  6. Spanyolul az igen…SI / Si
  7. Ez a testrészünk itt van…TÉRD / Knee
  8. Ez egy férfi arcszőrzet fajta…KECSKESZAKÁLL / Goatee

Egy másik VH1 mini interjú is napvilágott látott a sztárral, amelyben a Shannon nevű fiatal hölgy tesztelte Adam lexikális tudását igazi királynőkről, hiszen ő maga áll jelenleg a Queen [Királynő] zenekar élén. Miután majdnem az összes választ eltalálta kapott is egy plüss korona kinézetű sapkát, amin jót derült, majd a fejébe is húzta, de azért csak finoman, nehogy tönkretegye az óvatosan belőtt frizuráját. 😀

A rövid kvíz előtt Adam [ismét] elmondta, mi a The Original High uralkodó gondolata, majd elmondta, hogy a Queen turné ebben az évben három felé bomlott és a turnézás között tudott a saját zenéjére koncentrálni, így szépen navigált a kettő között. Szeptemberben még hat koncertjük lesz együtt a bandával és egy ideig utána szünetelnek, ezen kívül pedig a saját albumán van a hangsúly.

JÁTÉK:

Shannon: Viktória Királynő kérte meg a férje kezét, nem fordítva. Igaz vagy Hamis?

Adam: Hűha, ilyesmiket nem nagyon tudok ilyesfajta királynőkről. Igaz?

Sahnnon: Helyes. Abban az időben törvény tiltotta, hogy valaki megkérje egy királynő kezét, szóval a pasit lecsukták volna.

S: Beyonce-nak (Queen Bey) köszönhető, hogy a beyhive szó bekerült az Oxford Angol Szótárba.

Adam: Hamis.

S: Nagyon jó vagy! Ez bizony hamis. De, a ’bootylicious’ [a szót arra használjuk, akinek formás feneke van-a szerk.] a Destiny’s Child miatt került be a szótárba, ami őrületes.

Adam: Ezt el tudom képzelni.

S: II. Erzsébet királynő tulajdona minden hal a tengerekben.

Adam: *nevet* Ez hamis.

S: Ez valójában igaz!

Adam: Micsoda?

S: Egy 1324-es törvény értelmében, gyakorlatilag minden anglia vizeiben és anglia körüli tengerben élő hal a királynő tulajdona.

Adam: Wow!

S: Nem fukar ez egy kicsit? Egy hal nem lehet szabad?

Adam: Bírom a halas királynőket.

S: *nevet* Jól nyomod. Oké, utolsó. II. Erzsébet utálta Helen Mirren alakítását a Királynő című filmben.

Adam: Hogy lehet bármit utálni, amit Helen Mirren csinál? Nem hiszem, hamis!

S: Bizony hamis! Nagyon jó vagy!

Adam: Mit kapok?

S: Ezt itt, baby!

Adam a VH1 hivatalos Snapchatjével csinált magáról egy rövid videót, amit egy gyors rajongó YouTube-ra is feltöltött.