Adam: “Már feküdtem le nővel, és nagyszerű volt”

Adam Lambert interjút adott az angol Glamour magazinnak. Egy kellemes reggelire ült be az egyik Los Angeles-i étterembe Celia Waldennel. Az interjú rendkívül jó hangulatú volt, és érdekes dolgokat tudhatunk meg kedvencünkről.

Az elképesztő divatérzéke, a finom humora, nem is beszélve a hangjáról. Adam Lambert a tökéletes ebédlőtárs. Felfedeztem a Glambertöt magamban. – mondja Celia Walden.

Adam Lambert már akkor megnyerte a szívünket, amikor az American Idol nyolcadik évadának ezüstérmese lett. Az indianapolisi születésű 33 éves férfi aligha hitte akkoriban, – mikor a Queen Bohemian Rhapsody című dalával megjelent a meghallgatáson, – hogy 2015-ben már a zenekar új frontembereként énekel a színpadon, bálványa, Freddie Mercury helyébe lépve. Ó, és együtt énekel Lady Gagával, plusz Madonnával lóg. Egy hosszú burrito reggeli mellett az ember, akit a Queen tagjai “Színpadias Elvis” néven hívnak, beszélt a Bentley-ről, botoxról, aprócska férfimodellekről – és elmondta miért lenne az apja egy leszbikus nővel közös gyereknek, ha eljön az ideje.

Celia Walden : Tudod, mit akarsz?
Adam Lambert: Egy pulykás burritóra gondoltam…
CW: Úgy értem általában – az életben…
AL: Ó, értem! [Elgondolkozik] Még mindig a burritóra gondolok.
CW: [Elnevetem magam] Az életed radikálisan megváltozott az elmúlt hat évben…
AL: [Bólint] Teljesen. Körülbelül öt évembe telt, míg hozzászoktam az egészhez. De most hihetetlenül élvezem. Elfogadtam a változásokat és az áldozatokat, amiket meg kellett hoznom, és most élvezek minden elképesztő dolgot, amivel találkozom az utam során.
CW: Amíg beszéltél, a szemem megakadt a Bentley-d kulcsán. [Mindketten kinézünk az ablakon a hatalmas, fehér monstrumra] Elnevezted már?
AL: Nem, de gondolkozom a Norma Desmond néven  [a Sunset Boulevard-ból], mert az olyan klasszikus hollywoodi hangzású.
CW: Imádom. Mi volt az első nagyobb költekezésed az Idol után, mikor elkezdett befolyni a pénz?
AL: Nos, a ruhákért mindig is odavoltam. Gyógyíthatatlan problémám van azzal, hogy megtaláljam a módját, hogy racionálisan költekezzek. Nagyon ritkán alkalmazok stylistot, például, hogy igazoljam ezt, de nem fogok hazudni: Ez egy nagyon rossz szokás. A cipőmánia ismét egy rossz szokás, mert unalmamban folyton cipőket vásárolok az interneten.
CW: És sosem bánod meg, amikor az a bizonyos cipő megérkezik.
AL: Pontosan. Mindig jól néznek ki, nem számít, milyen rosszul érzed magad. És ha a divatnál tartunk, sokkal egyszerűbb, mint a kifutókon bemutatott ruhákkal. Valahányszor megláttam a kifutón egy ruhát és online megvásároltam, felpróbáltam és azt mondtam: “Hű [megvakarja a fejét]… A testfelépítésem kicsit más mint a kifutómodelleké. Ki gondolta volna?”
CW: Azért, mert a legtöbbjük icipici manó.
AL: [Empatikusan a jeges teájába kortyol] Nagyon picik! Különösen azok a francia modellek. Úgy néznek ki, mint akiket éheztetnek. [Ő is éhesen néz] Egyébként szívesen meghívnám a legéhesebb kinézetűeket egy-két hétre magamhoz, hogy megetessem őket rendesen és gondoskodjak róluk, míg egészségesen nem néznek ki.
CW: Mint a kismadarak, akik túl korán estek ki a fészekből.
AL: Pontosan.
CW: [Kínosan] Igen. Van egy kis A bárányok hallgatnak beütése, nem?
AL: [Bólint] Kevésbé hátborzongató, de van…

Mr. Lambert megosztotta a nőkkel kapcsolatos élményeit is:

CW: Vonzónak találod a nőket?
AL: [Lelkesen] Ó, naná! Szerintem a nők gyönyörűek – és mindig feltűnik, milyen kellemes az illatuk. Mint a legtöbb meleg férfi, odavagyok a magabiztos nőkért.
CW: Lefeküdnél valaha egy nővel?
AL: Már megtettem. Először akkor, amikor 29 éves voltam. Spontán dolog volt, nagyon kíváncsi voltam.
CW: És élvezted?
AL: Igen! Nagyszerű volt. Egy jó barátom volt, tequiláztunk, telihold volt aztán hirtelen… [Sokatmondóan nevet]
CW: Megtörténhet még egyszer? [Egy hatalmas töréshang hallatszik a konyhából]
CW: Ez az egyik női séf volt, aki hallgatózott. Szerintem szeretné, hogy megismétlődjön… mondjuk vele.
AL: [Felnevet] Igen, valószínű. “Kérlek, feküdj le egy nővel megint!”
CW: Ismersz olyan hollywoodi színészeket, akik melegek, de heterónak tettetik magukat?
AL: Persze. [vigyorog] Találkoztam párral. Legyen szó zenéről vagy színészetről, nem árt észben tartani, hogy a szakmában több a férfi, szóval talán erről lehet szó. Viszont főként a nők azok, akik moziba mennek és megveszik az albumokat, ennek nem kellene számítania? [Adam burritója megérkezik]
CW: Azt a méretet figyeld…
AL: [Elpirul] Köszönöm. Örülök, hogy látlak…

Adam beszélt a gyerekvállalásról, és a hírességek önértékeléséről is:

CW: Szeretnél valaha gyereket?
AL: Majd ha eljön az ideje és eleget tudok foglalkozni vele, akkor igen. De előbb találkozni szeretnék az igazival. Szerintem egy leszbikussal nevelnénk, mert nem szeretnék egyedülálló szülő lenni. És szerintem a béranyaság is gyönyörű dolog. Nagyon modern.
CW: Mondanád magadra, hogy hiú vagy?
AL: [Eltűnődik] Kevésbé, mint voltam.
CW: Mégis… annyi nyomás van ma a híres férfiakon, mint a nőkön. Voltál botox kezelésen, így 30 után?
AL: [Elvigyorodik – latolgatja, hogy bevallja-e vagy sem] Párszor, a szemeim körül. Nem árt néha egy kis felfrissítés. De nem akarom megváltoztatni az arcom, csak kipihenten akartam kinézni. [Mindketten nevetésben törünk ki] Mégis, nagyon könnyű átesni a ló túloldalára. Amikor már kezdesz úgy kinézni, mint egy oroszlán, akkor érdemes  leállni. De a film- és zeneiparban valamennyi férfi csinál hasonló dolgokat.
CW: Mi az, amit nem kedvelsz magadon?
AL: Hol kezdjem? A bőrömet – tiniként rengeteg pattanásom volt – és a súlyomat…
CW: A súlyoddal sosem volt gondod, nem?
AL: Dehogynem! 108 kiló voltam tizedikben. Aztán a főiskolán kemény diétába kezdtem és nagyon lefogytam. Ez volt az első alkalom, amikor jól éreztem magam a bőrömben.

Végezetül Adam elmondta, ki az a híresség, aki most is ikon számára, és mit akar elérni a negyedik X betöltése előtt:

CW: Melyik filmsztár tetszett neked a legjobban?
AL: Leonardo DiCaprio a Rómeó és Júliában. Imádtam, de a haját is akartam.
CW: [Nevetek] Nem mondhatnám, hogy valaha is megtapasztaltam ezt a kombinációt. Ki az, akit a mai napig imádsz?
AL: Madonna, mert egy igazi ikon. Amikor találkoztunk, beszélgettünk az asztrológiáról. Meg akarta tudni, mi a horoszkópom. Amikor elárultam, hogy vízöntő, azt mondta: “Nos, nem csíped, ha megmondják neked, mit csinálj, igaz?” [Nevetésben tör ki]
CW: Ki inspirált a The Original High albumod során? Vigyázz, mit válaszolsz, pár milliódba kerülhet…
AL: Talán az Egyesült Királyság ’90-es évekbeli trendje volt rám hatással, amikor a house újraéledt. De ez minimális számomra, nem viszem túlzásba.
CW: Mit szeretnél elérni 40 éves korod előtt?
AL: Szeretném megalkotni a saját márkám és uniszex cipőket gyártani. És – a Glee után – szerepelni egy filmben… sok dolgot. De őszintén szólva most vagyok karrierem azon pontján, amikor azt mondom: “Hűha! Tényleg ez az életem!”
CW: Az éhes kinézetű francia modellek állandó szereplői ezeknek az időknek?
AL: [Visszatér az ábrándozó tekintete] Ó, azok az icipici francia modellek…
CW: [Nevetek] Adam, öröm volt találkozni veled.

Adam kislemeze, a Ghost Town április 21-én jött ki, a videoklip 28-án érkezik, a The Original High album pedig június 16-án.