The Original High – Mit takar az album címe?

Adam Lambert a születésnapján árulta el régóta várt harmadik albumának címét, amely előzetes információk alapján 2015 nyarának elején kerül a boltok polcaira. De mit is tudunk eddig Adam harmadik “gyermekéről”?

A Trespassing éra lecsengése óta több, kisebb-nagyobb infómorzsát vetett elénk Adam, mi pedig majd’ sírtunk örömünkben, amiért kihagyta ezekből a “soon” (=hamarosan) szócskát. Lássuk a legbiztosabb tudnivalókat a várva várt lemezről!

» Az első kislemez áprilisban érkezik róla.

Adam a Billboard interjúban mondta el először, hogy tavasszal érkezik az első dal a For Your Entertainment és Trespassing albumok utódjáról, és hozzátette: “meg fogunk lepődni”.

» Az album executive producerei a slágergyáros Max Martin és Shellback.

A korábbi interjúban a svéd Martin elmondta, hogy azonnal ugrottak, amikor felmerült az újabb Lamberttel közös projekt lehetősége, és gördülékenyen ment vele a stúdiózás. Ő és honfitársa, Shellback olyan slágereket adtak a zenei világnak, mint a Your Body (Christina Aguilera), a Criminal (Britney Spears), a Fuckin’ Perfect (Pink), és persze az Adam számára világhírnevet hozó If I Had You és Whataya Want From Me.

» A felelős kiadó a Warner Brothers Records.

Még szinte alig bontotta fel a szerződését Adam az RCA kiadóval, a Warner Bros. másnap már fel is kereste őt és a menedzsmentcégét az ajánlatával. A WBR vezérigazgatója szerencsére nem feldolgozásalbumot akart rátukmálni Lambertre, hanem meglátta benne a potenciális világsztárt.

» A címe: The Original High.

Január 29-én végre megtört a jég, és a szülinapos Adam az elmúlt 2 év legizgalmasabb híreinek egyikét osztotta meg velünk a Twitteren.

The Original High. Erre vártunk.

De mit jelent a harmadik album címe?

Többféle magyarázat is született erre, főleg azután, hogy Adam csupa nagybetűvel írta Twitter oldalán:

“ÜLDÖZÖM AZ EREDETI MAGASSÁGOT”

A különböző magyarázatok megértése végett érdemes tudni, hogy a “high” szó nem csupán magasságot jelenthet, hanem előszeretettel használják az extázis állapotára is az angol nyelvben.

“Miért olyan nehéz kitörni a mérgező kapcsolatainkból? Mert üldözzük az eredeti extázist, remélve, hogy elérhetjük azt.”

 – Dr. Paul Hokemeyer, pár-és családterapeuta

Egy másik magyarázat szerint a “high” szó ebben az esetben a kábítószer okozta állapotra utal.

“Néhány korábbi kokainfüggő azt mondta, hogy a drogokhoz való ragaszkodásuk alapja valójában az, hogy próbálták elérni az eredeti állapotot, extázist, amit az első alkalommal éreztek, mikor kipróbálták ezeket a szereket.”

– Stimulants.com

Sok Glambert kezdett beszélgetni, vitatkozni a kis Twitter üzenet után, változatos ötletekkel előállva a fórumokon. Van, aki szerint Adam az exbarátjára céloz, akivel egyébként a mai napig jó kapcsolatot ápol, míg más úgy véli, egyszerűen az univerzum által neki rendelt lelki társát keresi, nem egy konkrét személyt. Sokan pedig úgy látják, hogy Adam Lambert a gyermekkora óta dédelgetett rocksztár álmát üldözi.

Persze semmi sem biztos, és Adam mindig tartogat számunkra meglepetéseket. Kíváncsian várjuk az elkövetkező hónapokat, amikor valóban megértjük, mit is takar a The Original High cím! 😉