BREAKING NEWS: Adam Lambert új dala áprilisban érkezik!

A Billboard.com közzétett egy interjút Adam Lamberttel, amelyben végre megtörte a csendet és a várva várt harmadik stúdióalbumáról, a hangzásról és az első kislemezről beszélt.

almmstudio

Az American Idol nyolcadik évadának második helyezettje és a Queen jelenlegi frontembere elmondta a Billboardnak, hogy új otthonra lelt a Warner Bros. Records-nál és hogy a kiadó azonnal felkereste, miután kiderült, hogy szerződést bontott az RCA-vel.

– Másnap a Warner Bros. kapcsolatba lépett velünk, és úgy gondoltam, hogy ez igazán elképesztő és egyfajta megkönnyebbülés – mondja Lambert – Kicsit ijesztő dolog volt bejelenteni a világnak.

Lambert és a management csapata a Direct Magagement Groupnál összeültek és megbeszélték, majd eldöntötték, hogy felkeresik a svéd dalszerző-producereket, Max Martint és Shellbacket. Ők ketten néhány hónappal azután dolgoztak először Lamberttel, hogy majdnem megnyerte az Idolt, és ez az együttműködés két olyan slágert eredményezett, mint a Whataya Want From Me, ami 10. lett a Billboard Hot 100 listán, és az If I Had You, ami 20 hétig szerepelt rajta, 30. helyig küzdve magát.

A Whataya Want From Me hozta meg Adam számára az első Grammy-jelölést.

– Szóval szerveztem egy találkozót Max Martinnal és Shellback-kel. Elkezdtünk beszélgetni az életről, politikáról, divatról, mindenről a világon- emlékezett vissza Lambert – Azt mondták “Másnak tűnsz, Adam”. Én azt feleltem, hogy kicsit másnak is érzem magam. És a segítségüket kértem.

Négy évvel az első találkozó után a trió ott folytatta, ahol abbahagyták, Martin és Shellback pedig felajánlották, hogy producerei lesznek a 32 éves énekes következő albumának, az első olyannak, amely a Warner Bros. több albumot magába foglaló szerződésének keretein belül, várhatóan nyár elején jelenik meg.

Martin kizárólag a Billboardnak mondta el – Shellback és én először 2009-ben döbbentünk rá, hogy Adam Lambertéhez hasonló hang és tehetség nem gyakran kerül elénk. Szerettük ezt az élményt és reméltük, hogy az útjaink még keresztezik egymást. Amikor Adam eljött hozzánk ezzel az új lehetőséggel, hogy együtt dolgozzunk, mi azonnal rávetettük magunkat és javasoltuk azt is, hogy mélyebb kapcsolatot építsünk ki, hogy igazán segíthettünk Adamnek meghatározó zenét írni az egész albumra. A Warner Brothers tökéletes partnerével álltunk össze, és alig várjuk, hogy mindenki hallja ezt a dinamikus lemezt. Nagyon büszkék vagyunk rá, és reméljük nektek is annyira tetszik majd, mint nekünk!

Az If I Had You, 2010 partihimnusza.

» Mi volt fontos számodra ebben a megállapodásban?

Adam Lambert: Olyan otthonra találni, ami passzol hozzám. Mint tudjátok, azért hagytam ott az RCA-t, mert mást akartunk alkotni. Nagyon jó emberek vannak ott. Remek kapcsolatunk volt, de úgy éreztem, mintha nem ugyanazokat a dolgokat akarnánk a következő fejezetben, így elváltak útjaink egymástól.

» Hogyan jöttetek össze te, Max Martin és Shellback ismét?

Lambert: Demókon dolgoztam és szerveztem velük egy találkozót. Ők ketten a kedvenc producereim közé tartoznak és a legjobbak ebben a játékban. Mindent szeretek, amit csinálnak és nagyon izgatott voltam, hogy ismét összeülünk, azután is, hogy a For Your Entertainment-en dolgoztunk. Jó volt nosztalgiázni és nevetni. Könnyed, alázatos, hétköznapi hangulat volt, és ha stúdiózol, erre vágysz. Lejátszottam nekik egy dalt és nagyon izgatottak lettünk. Hallották a személyiségem fejlődését, és a dalszövegeimet, amikkel el akartam mondani bizonyos dolgokat. Hogy rövidre fogjam, felajánlották nekem, hogy ők lesznek az albumom vezető producerei és ez nagy pillanat volt számomra.

» Hogyan nyomják rá a bélyegüket egy-egy dalra?

Lambert: Mindketten zseniálisak abban, amit csinálnak és a lüktetésük annyira egoizmustól mentes, körülbelül annyiról szól “csináljunk jó zenét”. És ennek így kellene lennie. Ők pedig hagyják, hogy én önmagam legyek.

» Voltak pletykák Tove Lo-val kapcsolatban, többek között. Mondanál valamit néhány közreműködésről?

Lambert: Nem lehet, de annyit elmondhatok, hogy az első dal áprilisban érkezik. Nagyon meg fogtok lepődni. Az album olyan számomra, mint egy új korszak – érzelmileg, lírailag, és hangilag. Friss és új számomra. Még mindig én vagyok. Olyan anyag, amelyet a rajongók ismernek és szeretnek, de száz százalékig új fejezet lesz.

» És Svédországban vettétek fel?

Lambert: Igen, két hónapot töltöttem el Stockholmban 2014 elején és az ő csapatukkal dolgoztam. Abban az időszakban nagyon összpontosítottam, Odakint nincs társadalmi életem, nincsenek szakmai kötelezettségeim, és szinte minden nap a stúdióban voltam. Jó volt; lehetővé tette, hogy visszatekintsek, hol voltam régen az életemben, hol voltam azóta, mit akarok mondani és hogyan akarom elmondani, plusz dolgozhattam néhány fantasztikus emberrel is.

» Mint tudnál mondani a lemezről a hangzását illetően? Adnál valami nyomot nekünk, hogy legalább mit hallgattál akkor?

Lambert: Szerettem volna valami bensőségesebbet és földhözragadtabbat. Kicsit kevesebbet a színpadiasságból, az extravaganciából és a bemutatókból. Azt akartam, hogy kicsit többet adjon. Turnézom a brit rock bandával, a Queennel, sokat voltam Londonban ebben az évben és TV szerepléseim is voltak; azt hiszem ezek hatással voltam a hangomra és arra, hová tartok vele. Európa az élen jár és egyértelműen befolyásolt engem. Hangilag nagyon bizalmas ahhoz képest, amit a múltban csináltam. Van egy kis része, ami merészebb, vannak mély belső konfliktusok és némi költészet is benne.

» A világ első számú dalszerzőihez fordultál, mennyire fontosak neked a slágerek?

Lambert: Azt hiszem, teljesen egyértelmű, mire hajtunk ezzel a két sráccal. Ennek ők a mesterei. Zseniálisan alkotna dallamokat. Egyszerűnek tűnik, és annyira bonyulult. Én pedig ezt szereten, Könnyed és kecses. Tudják, mit akarnak hallani az emberek, és a legjobb módja, hogy elérd őket, az a rádió. Ez az egyik oka annak, hogy velük akartam dolgozni – mert szakértők ezen a területen.

» Már hat éve annak, hogy Amerika megismert az Idolban, mit tanultál a zeneiparról ezalatt az idő alatt?

Lambert: Amikor ilyen gyorsan kiszaladsz az American Idol röppályáján, nagyon könnyű úgy látni a zeneipart, ahogy egy rajongó tenné: nem látod át a csínját-bínját. És ha belekerülsz egyszer, akkor tanulsz. A Trespassinggal sokat tanultam a rádiózásról. Az évek során sokat tudtam meg a rajongóimról – teljes képet kaptam róluk, és arról, hogy miben hallgassak rájuk. Egy színpadon állni a Quennel és emlékezni a legfontosabb dolgokra a zenével és fellépésekel kapcsolatban időtálló dolog: túlmutat a trendeken és népszerűségi versenyeken. Inkább az igazságról, őszinteségről, a közönséggel való kapcsolatról és a zenéről szólnak azok a pillanatok. A Queen turné jót tett az önbizalmamnak, és úgy érzem, jó úton haladok, közben pedig kicsit alázatossá is tett. Minden idők legnagyobb frontemebrének helyébe léptem. Kihívás és jutalom volt felnőni ehhez az örökséghez.