Adam hálás az 5 évért – For Your Entertainment

November 23-án, azaz tegnap ünnepelte 5. születésnapját Adam debütáló nagylemeze, a For Your Entertainment. A Glambertek persze világszerte posztolták a különböző közösségi oldalakra a múltidéző képeket, videókat a FYE érából. Maga Mr. Lambert is írt egy kis szösszenetet Twitteren.

@ADAMLAMBERT: Boldog 5. Születésnapot a debütáló albumomnak! Köszönöm a rajongóknak, hogy egytől egyig értelmezik a dalokat! Szeretlek titeket srácok!

A sorok mellé egy cikket is linkelt, amiben Glambertek értelmezték a dalait. Elhoztuk nektek a legfrappánsabb válaszokat:

Adam Lambert a világ tetején! Szerte a világon ujjongó tömegek fogadják, a Queen-nel turnézik, és jelenleg 3. stúdióalbumán dolgozik. Ezen a ponton úgy tűnhet, mintha Adam Lambert már, nos…időtlen idők óta a szakmában lenne. Ezért is sokkoló egy kicsit ráeszmélni, hogy a tehetséges énekes, lenyűgöző American Idolos “pályafutása” után, mindössze 5 éve hagyta első mély nyomát a zeneiparban, For Your Entertainment című albumával.

A korong hamar biztosította neki a helyet a szupersztárok között, a pop ipar olyan nagy producerei dolgoztak rajta, mint Max Martin, Dr. Luke, Ryan Tedder, valamint Adam megcsillogtatta dinamikus, teátrális vokális adottságait és megmutatta sokoldalúságát.

Nem meglepően Adam intenzív rajongótábora, a Glambert közösség egytől egyik értelmezte a 2009-es album számait.

1. Music Again: “Tökéletes glam rock dal, Adam pokoli erős hangjával! Tökéletes kezdés az albumon. Visszahozza a glam rock hangzás minden szépségét, és tényleg eléri, hogy újra zenét akarjunk hallgatni!” 😉

2. For Your Entertainment: “Emlékszem, mikor mi, rajongók, lélegzetvisszafolytva vártuk Ryan Seacrest rádióműsorában, hogy felcsendüljön Adam első önálló dala, olyan volt, mint mikor a karácsonyi ajándékodat készülsz kibontani. Izgatott voltam, hogy halljam őt a rádióban és kíváncsi, hogy milyen irányban indul el a hangzással. Adam valahogy mindig megtalálta a módját, hogy olyat nyújtson zeneileg, amire nem is tudtam, hogy szükségem volt!”

3.Whataya Want From Me: “Tökéletes példa rá, hogy Adam Lambert fiatal kora ellenére micsoda érett énekes. A dal mögött szuper csapat állt, P!nk, Max Martin, Shellback. P!nk így nyilatkozott róla: “Őszintén meg kell mondjam, Adam sokkal jobb munkát végzett. Olyan hangokat énekel ki a dalban, amiket nekem 12 évesen sem sikerült volna.”

4. Strut: “A dal úgy lezdődik, hogy “Egy forradalmat akarok elindítani” …és Adamnek volt is mondanivalója a dallal, amit Greg Wells-el és Kara Dioguardi-val közösen írt. Utóirat: Köszönöm Adam, hogy neked hála 5 éve uralom azt, ahogy vonulok!”

5. Soaked: “Mindigis az egyik kedvenc Adam Lambert dalom marad. Gyönyörű a zenekar játéka, Adam hangja, az üzenet, minden. Átadja a magány és a részeges egyéjszakás kalandok okozta szomorúágot, ám emlékeztet, hogy van fény az alagút végén, érdemes várni rá.”

6. Sure Fire Winners: “Ez a dal bemutatja, milyen művész is ő valójában. Pörgős dal, ami napokig fog szólni a fejedben és képtelen leszel kiverni onnan. Győztesek vagyunk!”

7. A Loaded Smile: ” Ez a dal Adam őszinte tükre, régi, elhidegült párkapcsolatokról. Kétségkívül az egyik legmelankólikusabb dala.”

8. If I Had You: “A 2. legsikeresebb dal erről az albumról, szexis, mókás, a videó pedig olyan, mint egy csillogó álom vagy hallucináció. Mindemellett a dal üzenete is nagyszerű: Teljesen mindegy milyen színű a bőröd, mi a szexualitásod, hány éves vagy, honnan jöttél, mi a vallásod, ez mind nem számít. Mind megtalálhatjuk a szeretetet.”

9. Pick U Up: “Hangzásában a 80-as éveket idézi, a dal valójában arról szól, hogy a mi Adamünk keresi a szerelmet, a végén meg is kérdi: “Merre vagy? Szükségem van valakire, akit szerethetek!” Maga a szám jó hangulatú, Adam egyszerűen haza szeretne vinni magával egy kedves valakit, és szórakozni szeretne.”

10. Fever: “A kezdetek óta Glambert vagyok, minden egyes hangot imádok, ami kijön Adam szép száján. Mikor a FYE megjelent, volt pár dal, ami azonnal kedvencemmé vált. Erre akkor jöttem rá, mikor a legkülönfélébb szituációkban azon kaptam magam, hogy a Fever-t dúdolgatom. Az egyik legjobb Adam dal! Nagy rajongói kedvenccé nőtte ki magát, Lady Gaga jól tette, hogy Adamnek adta a dalt, ami egy ideje már a fiókjában pihent. Felismerte, hogy Adam személyisége és a heves szám tökéletesen passzolnának. Így lett.”

11. Sleepwalker: “Gyönyörű, erőteljes ballada. Mikor kiereszti azokat a torokszaggató hangokat, pláne az élő előadásai során, az embert tetőtől talpig rázza a hideg. Mindenki életében akad legalább egy viszonzatlan szerelem, ezzel az elképesztően erős érzelmekkel teli dallal mindenki tud azonosulni.”

12. Aftermath: “Ez a dal akkor jelentkezett az életemben, amikor nagyon el voltam veszve. Úgy éreztem egy árva lélek sem ért meg. Megküzdöttem a magam démonjaival, miközben felfestettem a “minden rendben” látszat mosolyt az arcomra. Talán mondanom sem kell, hogy ez a dal hozta el a megváltást. Örök kedvenc, mindig erőt ad!”

13. Broken Open: “Ez volt az a dal, ami elsőnek kitűnt a többi közül, mikor először végighallgattam az albumot. Van benne valami túlvilági. Úgy éreztem a legősibb részemig hatol és olyan tiszta, őszinte reakciót váltott ki belőlem, amire nem számítottam. Törékenységről, sebezhetőségről énekel, végtelenül megnyugtat. Elhiteti veled, hogy rendben van ez így, nyugodtan összetörhetsz a karjai között, cserébe felajánlja a biztonságot és a megnyugvást. A hangja is tökéletes, kristálytiszta.”

14. Time For Miracles: “A dal már a For Your Entertainment előtt megjelent a 2008-as katasztrófafilm, a 2012. betétdalaként. Adam hangja tökéletesen illeszkedik a megtört szerelmes mesemondó szerephez, amit magára ölt a dal éneklése alatt. Egyszerűen elhiszed neki, hogy megszakad a szíve, ahogy látja darabjaira hullani a világot, közben pedig bátran viselkedik. A hangja ismét megbotránkoztat, annyira széles skálán mozog!”

fye