9 ok, amiért látnod kell a Queen + Adam Lambertöt élőben

A Queen európai turnéra indul januártól Adam Lamberttel, aminek sok Európában élő rajongó örülhet. De ha esetleg valaki hezitálna, egy oldal összeállított egy listát, amiben kilenc darab okot soroltak fel, amiért látni kell egy Queen + Adam Lambert koncertet. 

9reas

 • Kezdjük azzal, hogy Adam Lambert nem Freddie Mercury. És szerencsére, nem is próbál úgy tenni. Queen frontembereként való eddigi pályafutása során Adam mindent megmutatott, Freddie feltűnőségének szellemét idézte meg, energiát árasztott erőteljes hanggal anélkül, hogy egyszerű imitátorrá váljon.
 • Brian May áll a középpontban: Lehet, hogy Adam Lambert az együttes névleget frontembere, de ezek a showk May-hez tartoznak, és ez így van rendjén. Elvárják, hogy egy hihetetlen, folyamatosan energikus gitár játékot lássanak May-től, valamint egy tíz perces gitár szólót.

  queenbert1 (71)

 • Nosztalgia: Ez évi koncertjeiken, a Bohemian Rhapsody-t egy olyan felvétel is kísérte, amiben a fiatal banda énekli az operai részt, ami egy felejthetetlen finálét eredményezett, és Adam Lambert duettezhetett Freddie Mercury-val ezeknek a felvételeknek köszönhetően.
 • Taylor és May megmutatták kitartásukat, és mi utáljuk azt, hogy korhoz legyen kötve a zeneiparban akármi is, tényleg, de 65 és 67 évesen Roger Taylornak és Brian Maynek ehhez igazodva lazára kéne venniük a dolgukat. Ugyan már. Ehelyett, Taylor kortalan energiával mutatja be dobszólóját, és May úgy járkál a színpadon, ahogy mindig is tette.

Bseczu9CEAAKDNa

 • Vizuális látvány: Beleértve, de nem csak erre korlátozódik a szivárványszínű világítás a színpadon, lézerek, arany csillámpór zuhany és egy dob felvonó.

queenbert1 (90)

 • Kevésbé ismert számok: Természetesen, a dallista álomszerűnek tűnik, de akkor is beledobnak néhány ismerős dallamot. Az utóbbi időben előadták újradolgozott Love Kills dalt, és ugyanúgy a Dragon Attack-ot és a ’39-t.
 • A külső bő változatossága: Ha attól félsz, hogy a Queen koncertjeiről hiányzik Mercury személyének csillogó színpadiassága, örülni fogsz, ha megtudod, hogy Lambertnek legalább nyolc ruhacseréje volt egy show alatt, és May arany köpenyét viselte.

1

 • Vendég fellépők: Ezt nem garantáljuk, de Lady Gaga már felbukkant egy show alkalmával és megmutatta énektudását az “Another One Bites The Dust” -tal. Ilyen a Queen hatalmas és messzemenő befolyása, hiszen sokakat megkérdezhetnek, hogy velük egy színpadra lépjenek és valószínűleg mind igennel válaszolnának.

8

 • Új zene: A turné a Queen Forever válogatás albumot támogatja, amely magában foglal néhány kiadatlan dalt is Freddie Mercurytól. Remélhetőleg hallható lesz néhány új dal is, Adam Lamberttel újradolgozva élőben, vagy épp Freddie saját énekét felhasználva. Akárhogy is, emlékezetes turné lesz.