Adam lehet, hogy visszatér a Glee-be? – interjú a The Backlot-tal

Unalmas lehet mindig ugyanazokra a kérdésekre válaszolni, minden egyes interjúban, amit persze unalmas lehet olvasni is később. Már-már betanult szövegként adja Adam elő a Live Proud kampányról, a Queennel közös turnéjáról, az LMBT közösségről és a közelgő albumáról a tudnivalókat, de a The Backlot honlapnak adott interjúban arról is beszél, hogy mit is jelképez az ő Live Proud mémje, miért választotta ezt a biztató kampányt, valamit arról, hogy lát-e esélyt arra, hogy újból feltűnjön a Glee sorozatban. Az interjú fordítása itt olvasható! 😉

glee

The Backlot: “Köszönjük, hogy időt szánsz az olvasóinkra.”
Adam Lambert: “Ez természetes!”

TBL: “Először is a Live Proud kampányról szeretném, ha beszélnénk. Néhány nap múlva befejeződik, de még mindig nem késő, hogy az emberek részt vegyenek. Biztos vagyok benne, hogy az olvasóinknak ismerős, de azoknak, akiknek nem, elmagyaráznád?”
Adam: “Persze! Ez egy igazán menő kampány, ami arra bíztatja az embereket, hogy büszkeséggel legyenek önmaguk, és merészen tegyék ezt. És amit szintén szeretek, hogy ez egy kreatív feladat. Arra kérjük az embereket, hogy megmutassák az ‘élj büszkén’ mémjüket. (mém: jelen esetben egyfajta vizuális megvalósítása, olyan képi anyag, ami valamilyen témát, mondanivalót vagy üzenetet közvetít. Bővebben ITTa szerk.) Szóval szeretem, hogy mindez kreatív, és az emberek nagyon játékosak tudnak lenni és jól szórakoznak. Feltölthetnek képeket mondásokkal vagy szlogenekkel, hogy egyéniségüket tegyék bele egy kis… mémbe. Ki fogunk választani néhány nyertest és egy privát eseményt szervezünk New York-ban, ami nagyon menő lesz.”

TBL: “Láttam néhányat ezekből a mémekből. Néhány közülük nagyon kreatív.”
Adam: “Igen. És vagány is, mert időszerű. Az egész mémes ötlet nagyon újszerű dolog. Úgy érzem, nagyon mostani.”

TBL: “Miről szól a te mémed?”
Adam: “Ó, Úram, ne kérdezd ezt! Kellett volna valamilyen gondolatot tennem bele. Még nem gondolkodtam erről. Jó kérdés!”

Adam egyik Live Proud mémje

TBL: “Tudom, hogy el vagy árasztva jótékonysági kérésekkel, de te vagy az egyedüli férfi, szóval válogatnod kell. Miért volt a LiveProud ennyire fontos neked?”
Adam: “Dolgoztam már tavaly ezzel a szervezettel és nagyon jól szórakoztunk. Kicsit más projekten dolgoztunk tavaly. Bejelentést tettünk, és édesek voltak az emberek, majd rendeztünk egy eseményt a végére a verseny nyerteseinek. Ez az esemény nagyszerű volt, ahol élőben felléptünk a bandámmal, és tetszett, ahogy mindent megrendeztek. És persze az is tetszik, hogy ők már nagyon felkapott szervezet, akik tettek az LMBT közösségért. Úgy gondolom, nagyszerű lépés.”

TBL: “Hogyan választottál? Csak ösztönösen? Tudod, azonnal?”
Adam: “Igen, azt hiszem. Mindig is akartam, hogy valami végbemenjen ebben a birodalomban, úgy hiszem, hogy ez nagyon fontos. Azért vagyok híresség, amit csinálok, a tehetségem miatt, szerintem ez az első és legfontosabb, de mint egy híresség, meg van a lehetőségem, hogy befolyásoljam az embereket, megnyissam az elméjüket, vagy épp erőt adjak nekik, úgy a meleg közösségben, mint a heteró közösségben. Úgy hiszem, izgalmas ebben a pozícióban lenni és mindig azon próbálkozom, hogy valami történjen, és igen, most ezzel megyek együtt.”

TBL: “Gondolod, hogy elég LMBT művész vesz részt az LMBT közösség problémái elleni munkában?”
Adam: “Úgy hiszem, igen. Habár, azt gondolom, még több LMBT művészre van szükségünk, ez az, amit remélek, hogy jó irányba tartunk, és úgy tűnik, és úgy tűnik, hogy végre a dolgok ahhoz a ponthoz érünk, ahol valaki, aki leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemű, képes elismert művésszé válni, és ez egy nagy előrelépés, tehát remélhetőleg még nagyobb részt foglalunk majd el a szórakoztató iparban.”

TBL: ” Te voltál az első meleg férfi előadó, akinek a toplistán első helyezésű albuma legyen, és azóta két másik meleg előadó, Frank Ocean és Sam Smith, kerültek közel. Gondolod, hogy ez egyre könnyebb lesz?”
Adam: “Igen! Úgy gondolom, hogy könnyebb lesz. Az emberek hozzáállása szabadabbá válik. Most már jobban megértik az LMBT embereket, ez láthatóvá válik, és ez kényelmes helyzetet alakít. Tehát mindez csak egy utógondolattá válik, vagy legalábbis remélem, hogy válik. Nem hiszem, hogy egy dal annyira különleges tud lenni, mint a pop slágerek többsége, amiket eddig hallottam. Azok nem specifikusak, mindenki tud azonosúlni velük, ami a lényege, és amiért népszerűek. Ha egy Adele dalt hallgatok, ami egy nő által volt írva egy férfinek, szinté tudok azonosúlni vele, és ugyanúgy tud egy heteró nő, heteró férfi, szóval, miért nem lehet egy meleg művésznek ugyanolyan általános megjelenése?”

TBL: “Nagy jelentőséget kapsz az oldalunkon. Minden héten írunk rólad.
Adam: “Azt hiszem, láttam már!”

TBL: “Az előző heti eseményekről írunk, amik veled történtek. Ez segít az olvasóinknak, hogy túléljék a szerdai napokat.” (az oldal minden hét szerdáján ír Adamről a “Hump Day With Adam Lambert” cím alatt – a szerk.)
Adam: “Nagyon köszönöm a támogatást. Méltányolom ezt.”

TBL: “Abszolút! De megölnének, ha nem tennék fel néhány kérdést a Queen turnéról.
Adam: “Ez az! Gyerünk!”

TBL: “Mára már befejeződött a turné észak-amerikai szakasza, oké, először is, tudtál pihenni?”
Adam: “Persze. Pihenek és találkozom a barátaimmal, részt veszek egy kicsit a nyárból. Az én kis nyári pihenésem. De a turné ezen szakasza csodás volt, sokat szórakoztam, Brian és Roger hihetetlenek, jól kijöttünk és közel kerültünk egymáshoz. Nagyon jó kis legénység. Nagyszerű zenészeink vannak a színpadon és emberek, kik segítenek mindent együtt tartani. Csodálatosan éreztem magam. Nem igazán létezik tökéletesebb élmény.”

TBL: “Volt valami olyan, ami meglepett a turnéval kapcsolatban?”
Adam: “Látni a vegyes közönséget mindig egy nagy meglepetés számomra, és nagyon jól érzem emiatt magam. Láttam nőt, férfit, fiatalt, öreget, fehéret, feketét, nagyon vegyes, és ez volt a legörömtelibb dolog. Azt jelenti, hogy mindenkivel összekapcsolódsz.

TBL: “Volt észrevehető különbség a Queen turné és a saját turnéd között, ha a közönség nagyságát tekintjük?”
Adam: “Sok rajongómat láttam a Queen showkon, ami mosolyt csalt az arcomra. Ők azok, akik általában ünnepi ruhát viselnek és tényleg beleélik magukat. És nagyon sok diehard Queen fanatikust is láttam. Öregebb férfiak, akik már akkor a rock and roll rajongói voltak, mikor még gimibe jártak. Tehát van különbség is, ami igazán érdekes, mert nem érdekelne, ha nem lettem volna ezen a Queen koncerten. De azok alapján amit hallok, feltétlenük egyfajta elismerő pecsétek, így lehet, hogy ők az új rajongók. “

TBL: “Igen, hallottam, hogy a Freddie rajongók nagyon jól reagáltak.
Adam: “Jó hallani. Nagy megtiszteltetés, hogy azokat a dalokat énekelhetem, amiket ez a banda írt, és hogy eredeti aromát próbáljak hozni a színpadra, az eredeti energiát, amit akkor látok, mikor megnézem egy videójukat vagy egy koncertjük felvételét. Az a célom, hogy emlékeztessem az embereket, mi az egész Queen lényege. “

TBL: “Volt olyan dal, amit előszeretettel énekeltél és a közönség is szerette hallgatni?”
Adam: “Ami vicces a setlistben és a zenei katalógusukban, mit a Queen hozott létre az az, hogy mindenhol jelen vannak. Annyira változatosak, sok műfajból vettek kölcsön, különböző hangok és hatások. Vannak napok, amikor egy dalt rongyosra hallgatok, és éjjelek, mikor azt mondom, “ez nagyon jól esett ma éjjel”, de nagyon imádom őket.”

TBL: “Mikor mentek Óceániába?”
Adam: “Először Ázsiába megyünk. Hétfőn Kóreában lépünk fel, majd Japánban két shown. Ezután megyünk Ausztráliába.”

TBL: “Más dallista lesz?”
Adam: “Talán nagyrészben ugyan az marad.”

TBL: “Van lehetőség arra, hogy újból feltűnj a Glee-ben?”
Adam: “Nem tudom! Gyakorlatilag ők csak annyit mondtak, “hé, öt részben fogsz megjelenni” és mi azt válaszoltuk, remek, majd felvettük az öt epizódot, és nagyszerű volt csinálni, tehát tényleg nem tudom.”

TBL: “Reméljük! Végül, tudom, nem tudsz semmit mondani az új albumodról, de… tudsz valamit mégis tudnál mondani?
Adam: “Há! Oké, jó lesz, azt hiszem! Dolgoztam rajta még az év elején, és folytatom a munkálatokat a turné ausztrál szakaszának befejezése után. De nagyszerű lesz. Az emberek igazán bírni fogják.”

TBL: “Van becsült érkezési idő?”
Adam: “Őszintén, nem tudom. Először be kell fejezni, és a Queen turné kiterjedt, és határozottan eltolódott kicsit a naptáram.”

TBL: “Köszönjük szépen Adam! Az olvasóink imádni fogják, hogy hallhatnak rólad!”
Adam: “Ez az! Köszönöm.”