99.9 BOB FM Rádió interjú Adammel

Jelenleg miiinden a Queen turné körül forog, Glamberts, Adammel ezúttal a 99.9 BOB FM készített rádió interjút, ahol Adam jókedvűen válaszolt a kérdésekre, rólunk rajongókról is esett szó. 😉 Fordítás:

Riporter: Milyen érzés olyan ikonikus dalokat énekelni, amik többsége azelőtt született, hogy te megszülettél?

Adam: Nagyon érdekes! Eleinte nagyon aggódtam, hogy a vérbeli Queen rajongók mit szólnak majd, hiszen csak Freddie örökségét védik, és őt nem is lehet pótolni! Tényleg, ő az egyik vokális hősöm. A dalai, a színpadi megjelenése, ahogy énekel, mind annyira inspiráló! Jó érzés felmenni a színpadra és ezt az energiát életre kelteni. Ez a cél.

Rip.: Na most, mikor az American Idolban voltál, énekelted a Bohemian Rapsody-t, igaz? Gondoltad volna, hogy ez a dal elindíthat egy ilyen úton, hogy hova lyukadsz ki majd általa?

Adam: Igen, ezzel a dallal jelentkeztem, és nem, soha nem gondoltam volna. Őszintén, ha valaki ezt felhozta volna, azt mondtam volna neki: “Te őrült vagy!” *nevet*

Rip: Melyik Queen dalt szereted a legjobban előadni?

Adam: Nem tudom, mindegyik olyan más és ez teszi a palettát olyan izgalmassá. Nagyon szeretem az Anotherone Bites The Dust-ot, nagyon agresszív és funky. Szeretem a Who Wants To Live Forever-t az erőteljes érzelmi töltet miatt. Rengeteget tudnék mondani, mindegyiknek más a hangulata, más érzelmeket kutat.

Rip.: Volt olyan dal, ami különösebb gondot okozott? Amibe nehezebb volt beleszokni, mint a többibe?

Adam: Gondot??? *nevet* Persze, vannak olyan dalok, amik nagyobb kihívást jelentenek, mint mások, technikailag mindenképp. A nagy rock balladák vokálisan nagy kihívást jelentenek, de szeretem a kihívásokat és ez hozzátartozik ezekhez  aballadákhoz, bele kell pakolni azokat a nehéz érzelmeket és ettől nem egyszerűek.

Rip.: Mire számíthat a közönség ma este? Nem akarom, hogy lelődd a poént, vagy a meglepetést, de úgy összességében, mire számítson egy rajongó a mai estét illetően?

Adam: Tudod, baromi jól érezzük magunkat ott fent a színpadon! Ez a legjobb az egészben, remélem, hogy ezt a jó hangulatot a közönség is átveszi. A Chicagói közönség elképesztő volt, velünk énekeltek, táncoltak. Jó látni az idősebb korosztályt, az eredeti, odaadó Queen rajongókat és az újakat a tömegben.

Rip.: A visszajelzések amiket eddig olvastam, mind fantasztikusak voltak, mindenhol ezt írják, hogy nagyon színpadias (jó értelemben)a show!

Adam: Igen számomra fontos volt, hogy ezt a színpadon megteremtsük, mert Freddie imádta ezt! Főleg ha korai fellépéseket megnéz az ember a bandától, Freddie imádta a csillogó göncsöket, sminket, körömlakkot, ezt az egészet. Ahogy az arculatuk változott ezt kissé levetkőzte, de valahol mindig ottmaradt ez a “túlzás” ez a “másság”. Megpróbáltam ezt belecsempészni a mostani turnéba, a fellépő ruhákkal a “koreográfiával”, kicsit felturbózni, nem másolni, de mindenképp azt kell, hogy mondjam, hogy a banda eredeti stílusából merítettünk ihletet.

Rip: Fontosnak érzem, hogy elmondjuk, hogy te itt nem Freddie-t akarod megszemélyesíteni, hanem ez itt a Queen…Veled!

Adam: Sokat gondolkodtam ezen. Nem akarom másolni, úgy éreztem nem csak tiszteletlenség lenne, hanem nevetséges is. Meg kellett találni az egyensúlyt aközött, hogy ezek a dalok eredetileg hogyan hangoznak és saját magam, mint egyéniség, előadóművész között, és azt hiszem, mostanra talán már megtaláltam. Remélem. Próbálkozok! Szerintem ez nagyon fontos, mert ha az ember eltávolodik az egyik vagy a másik dologtól, akkor felborul az egész jó rendszer.

Rip.: Abszoltút! Az utolsó kérdésem: a te rajongóidnak van valami találó nevük? Mint Lady Gaga Kis Szörnyei, vagy Bieber Belieberjei? Adam Lambert rajongói hogy hívják magukat?

Adam: Haver, hol voltál te idáig!? Ők a Glambertek!  Ők nyertek! *nevet*

Rip.: Pedig már készültem, hogy ajánljam az Adamániákusokat, vaaagy a Lambertáriánusokat. 

Adam: Nahát, ezek is nagyon jók, de nem hiszem, hogy meg tudnád győzni a Glamberteket, hogy máshogy hivják magukat, már öt éve vagyunk egy Glamily, szóval… *nevet* 🙂

Szerintem ez nem kérdés, imádjuk a nevünket, Adamnek igaza van, ez már így marad, igaz? 😀