Roger Taylor: “Adam Lambert jobban illik a dalainkhoz, mint Paul Rodgers”

Az angol rockbanda és Adam Lambert interjút adott a Toronto Sunnak, amelyben Brian May és Roger Taylor elismerte, Adam Lambert jobban illik a Queen zenéjéhez, mint Paul Rodgers, aki 2008-ban turnézott velük.

Paul az egyik legnagyobb rock hang, de sokkal inkább illik a blues és soul dalokhoz, mint azt egykoron gondoltam – kezdte Roger Taylor. – Minden tiszteletem Paulé, de azt kell mondanom, Adam jobban illik a turnéhoz és a dalainkhoz, mint ő, mert úgy gondolom, Adam természetesebben mozog velünk.

May azzal folytatta, hogy Lambert sokkal jobban összhangban van az egykori énekessel, Freddie Mercury-val, színpompás, hivalkodó stílusával, ruháival és őrületes hangjával.

A stílusuk közelebb áll egymáshoz. Ennek ellenére remek időt töltöttünk Paullal, ezt nem kérdőjelezzük meg, azonban ő már egy más helyen van, és ez egy jó tapasztalat számára. Azonban Adam…. ő annyira sokszínű, mint mi, így őrült felfedezésekre vihetjük őt, amit a QUEEN imád.

– mondta Brian, majd Lambert folytatta.

Annyira szürreális. Az American Idolba a Bohemian Rhapsody-val jelentkeztem, és most egy furcsa kör bezárult, miközben egy csodás álom valóra vált. Mikor az első mini-turnénk volt, amelyen két órás koncertet kellett adnunk, nagyon ijesztőnek találtam mindent. A gondolattal együtt, hogy én legyek a frontembere a QUEEN-nek a die-hard rajongók előtt, egy hatalmas katalógust böngésztem át, de nagyon szorított az idő. Szerintem egészen jól sikerült összerakni, azonban, mikor 2013-ban felléptünk Vegasban, úgy éreztem, igazán megeresztettük a gyökereinket.

– zárta a sorokat.