DailyMail: A Queen Lambertje nem másolja Mercury-t ť ADAMFANS.NET – Adam Lambert Magyarország

DailyMail: A Queen Lambertje nem másolja Mercury-t

A DailyMail legújabb, Queen+Adam Lambert témájú cikkében arról írnak, hogyan vélekedik Adam a néhai frontember “másolásáról”.

31i

A Queen új frontembere, Adam Lambert azt mondta, nem is próbálkozik azzal, hogy leutánozza Freddie Mercury-t a színpadon, hiszen az tiszteletlen lenne.

A brit rockbanda bejelentette, hogy augusztusban Ausztráliában fognak turnézni, a megboldogult Freddie Mercury helyét pedig az American Idol ezüstérmese fogja betölteni.

“Nem próbálom őt utánozni, ez semmilyen téren nem egy verseny – ennek csak a zenéről kell szólnia”, mondta Lambert. “Freddie Mercury csak egy van. El sem tudnám kezdeni a versengést az ő tehetségével szemben. Csak felmegyek a színpadra és a legjobbat hozom ki magamból, hogy tisztelegjek előtte és a dalszövegek előtt.”

Lambert lesz a figyelem középpontjában, függetlenül attól, hogy a Queen legendákkal, Brian May-el és Roger Taylor-ral állt össze. Lambert csak egyszerűen “egy jó koncertet” akar adni mindenkinek.

Az amerikai énekes már átment a legnagyobb teszten, amikor a hazai rajongóknak adott koncertet Londonban, a Hammersmith Apollo-ban, 2012-ben.

“Ott éreztem igazán a rám nehezedő nyomást”, mondja. “Szerencsére, abból amit hallottam, jó volt a fogadtatás.”

Lambert elárulta, mindig is tisztelte May-t és Taylor-t, és imádja hallani a néhai frontemberről szóló történeteiket.

“Jó dolog megpróbálni rajtuk keresztül megismerni őt (Freddie-t). Az egyik olyan dolog, amit mondtak, nagyon sokat jelentett nekem és azt éreztette velem, jó helyen voltam az elmúlt néhány alkalommal, amikor együtt dolgoztunk. Azt mondták: ‘Freddie kedvelt volna téged, ti ketten jól kijöttetek volna, imádtátok volna egymást’.”

Lambert reméli, hogy így sokkal inkább életben tartja Mercury örökségét, mint azzal, ha utánozni próbálná őt.

“Szerintem ez tisztességtelen lenne, mind az emlékével mind a rajongókkal szemben. Nem azért jönnek el egy koncertre, hogy ezt lássák. A nagyszerű zenék miatt látogatnak el egy showra és ez az, amit látni fognak. Sosem lesz még egy olyan, mint Freddie Mercury. Olyan mérhetetlenül tehetséges és briliáns volt és csak azt remélem, hogy életre tudom kelteni a zenét a színpadon. Hogy ünnepeljük a zenét.”

dailymail.co.uk