#10.000 like – avagy mi történt eddig?

Az Adam Lambert Hungary 2010-ben alakult meg Facebookon, mint Adam Lambert első, magyarországi oldala. Az a közösség egyik napról a másikra felszívódott, majd visszatért 2011-ben új csapattal, új irányzattal. Nézzük, mi történt az évek során – az én szemszögemből! 🙂

A honlap 2011-ben kezdett el ismét aktívan működni, azután, hogy adminná neveztek ki. Akkoriban még egyedül posztolgattam és próbáltam belerázódni ebbe a komoly feladatba. Az első posztjaim kicsit esetlenek, kicsit túl személyesek lettek és hirtelen még azt sem tudtam hová nyúljak friss infók, és megbízható hírek után.

Adam mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben, de az oldalvezetés egy új “szintre” emelte ezt. Korábban a Katy Perry Hungary-n ügyködtem (jelenleg is!), de az ottani aktivitás közel sem mérhető a Glambertök szenvedélyéhez és információéhségéhez. Így, írás és posztolás közben jöttem rá, mennyire súlyos ez a feladat és mennyire oda kell figyelnem a precizitásra.

surprised

Szerkesztők jöttek, mentek, és ahogy az idő telt, úgy kezdtek el szaporodni mindenféle hirdetés nélkül a likeok, s úgy kezdett el komolyodni az oldal is, olyannyira, hogy megért arra, hogy megnyíljon a honlap, az AdamFans.net, ahol könnyedén visszakereshettek fordításokat, és híreket.

Miért döntöttünk a weblap mellett? Mint említettem, az, amit csináltam és csináltunk az akkori adminokkal, már több volt, mint amit egy Facebook oldal el tudott vinni. Szörnyen kellemetlen volt, amikor órákat szöszöltem egy fordítással, majd egy hét/hónap után nem találtam meg, mert elveszett a képek és bejegyzések között.

Így, egy jó barátom, mikor már megunta hallgatni a panaszkodásomat, azt mondta, “Vivienn, csinálok neked egy honlapot, mondd a címet”. Ez a személy Dani volt, aki a mai napig besegít a designba és bármikor futhatok hozzá, ha nem értek valamit. 🙂

tumblr_mqgoo3ODqI1rnxnvro8_250

Ezzel egy időben felkeresett az egykori kiadó, a Sony Music Hungary, amivel igyekeztünk kidolgozni egy stratégiát a Trespassing megmentése érdekében, de érezni lehetett, hogy az a hajó már elúszott. Hogy miért nem lett sikeres a Trespassing, és miért nem akarják játszani a rádiók, nem Adamen múlt, nem is a hazai kiadón, s bár fájdalmas elengedni, muszáj lesz, hiszen 2014 rengeteg pozitívat tartogat még. 😉 Röviden, kitérőként talán annyit, hogy már három éve munkálkodom a médiában (a Music-Daily.hu-n is szerkesztő vagyok), és szeretnék is ezzel foglalkozni, így sokat elemeztem és olvastam, hogyan is működnek a dolgok. Fontos az, hogy a csapat és a kiadó higgyen benned annyira, hogy pénzt fektessen beléd, s mivel ez az RCA-nál nem volt meg, így a legjobb dolog, amit Adam tehetett, az az volt, hogy lelépett. Ahogy Britney-nek és Christina Aguilerának is meg kéne tennie – zárójeles megjegyzés.

A honlappal és a weboldallal sok kapu megnyílt előttem, illetve egy remek platformnak érzem, hogy gyakorolhassak arra, amit igazán szeretnék csinálni, hogyha “felnövök” 🙂 Őszintén megmondom, soha nem érdekelt, hányan likeolják az Adam Lambert Hungary-t vagy hányan olvassák az oldalt (éppen ezért, nem is éreztem késztetést link cserékre, hirdetésekre), DE még is hihetetlenül jól esik és büszkévé tesz, hogy ennyien érdeklődtök Adam Lambert munkássága iránt, és ezáltal értékelitek is a kattintásotokkal a mi munkánkat, ami nem könnyű. Rengeteg pozitív dolgot adott az oldal szerkesztése, de ugyanúgy van egy árnyoldala is. Napi rutin lett, Twitter-értesítésekre ugrok és teljesen beleépült a mindennapjaimba, néha jobban, mint a tanulás (holott hoznom kell a jeles átlagot) ;). Van, amikor semmi kedvem hajnalban kelni, hogy kirakjam a legfrissebb megjelenést és élőben kövessem az eseményeket, de közben ott van az erős belső késztetés, hogy úgy érzem, számítanak rá, és aki felkel (esetleg korábban, mint én), az kattintani akar és informálódni.

Visszatérve a likeokra. Miért nem érdekel a mennyiség? Mert a minőségre szeretnék törekedni. Mindig is az volt a célom, hogy egy olyan közösséget építsünk ki Magyarországon, aki kiáll Adam mellett, támogatja a karrierjét és szeretné azt látni, milyen is ő valójában. Az ilyen személy pedig így, vagy úgy, de meg fogja találni azt, amit mi csinálunk.

S most, térjünk rá arra, mit is csináltunk eddig, igazán! 😀 Mi történt a 10.000 like alatt… ;), avagy a  HUNGARY ♥s ADAM LAMBERT, ADAM LAMBERT ♥s HUNGARY cikk folytatása, bővítése…

Screen shot 2014-05-03 at 22.34.57

 • 2010 decembere: Adam megköszönte facebookon és Twitteren a magyar rajongóknak, hogy az “If I had You” első lett a MAHASZ összesített rádiós lejátszáson:

„Hey HunGlamberts! ‘If I had You’ is #1 in Hungary this week!! Thank you!” (‘Hello, magyar Glambertök! If  I had You ezen a héten az első Magyarországon! Köszönöm!’)

 • 2012 januárja: A születésnapi projekt. KATT a végeredményért! (Felkerült az AdamOfficial.com-ra és az AdamLambertFans.com-ra!)
 • 2012 tavasza: Adam Lambert egy videochaten válaszolt egy magyar rajongónak: “Oh, Magyarország! Imádom az ottani rajongóimat!” – majd megfordult keresni egy térképet. 😀
 • 2012 nyara: Elvileg Adam Lambertöt hívták az ingyenes Kapcsolat-koncertre, azonban a rendhagyó showt eltörölték az utolsó pillanatban, így ez a látogatás elmaradt.
 • 2012 márciusa: Adam magyarul szólalt meg a Class FM reklámjában. “Hey I’m Adam Lambert, és szeretem a Class FMet.”  KATT!
 • Adam Lambert Hungary #2 nyereményjátéka: Trespassing BoxSetet és Deluxe lemezt nyerhettetek, ha elég kreatívan fejeztétek ki Glambertségeteket. 🙂
 • 2012 májusa: Kanada és USA mellett első lett nálunk a “Trespassing” a nyitóhéten.
 • 2012. július 9.: magyar Glambertök találkoztak Adam Lamberttel Londonban, aki kapott egy üveg pálinkát, emellett megköszönte a támogatásunkat. BESZÁMOLÓ!

 • 2012. szeptember 9.: Megnyílt az AdamFans.net.
 • 2013 októbere: Trespassing Storm – Make their faces crack! Több százan kértétek a rádióktól a Trespassing dalt, és többek között a MusicFM azóta is játssza…
 • 2012. október 31.: Adam Magyarországról tweetelt és az AdamFans.net videóját osztotta meg.

“Hungary was Hungry… here is my leaked demo “Hold On”. Written with Nikka Costa and Prinze Board. Think of it as some mixtape shit…” (Magyarország éhes volt…. Itt a kiszivárgott demóm, a “Hold On”. Együtt írtam Nikka Costa-val és Prinze Boarddal. Kicsit olyan összekevert cucc…)

 • 2012. december 12.: Adam az “Adam Lambert Hungary” képét RT-zte. KATT!
 • 2012 decembere: AdamFans.net első nyereményjátéka, az “ALH Mikulás-zsákja”.
 • VH1 Divas teljes adása magyar felirattal. Tőlünk, Nektek 😉 Letöltöm!
 • 2012. december 28.: Első Glambert-meeting, több, mint 40 Glamberttel. Több képért kattints a fotóra vagy IDE!

 • 2013 januárja: A születésnapi projekt; küldj levelet Adamnek. A magyarul írottakat lefordítottuk, majd a videóba illesztettük őket. Katt a végeredményért!
 • 2013. február 16.: #HungaryIsHungryForAdamLambert Twitter-trend.
 • 2013. március 16.: Az AdamFans.net oldal vezetői találkoztak Adam bandájával Moszkvában, és átadták nekik a magyar Glambertök leveleit, üzeneteit, egy üveg pálinkát, egy füzetet Magyarországról és az egyedi Pécsi Kesztyűt, majd megkérték őket, hogy juttassák el mindezt Adamhez, aki nagyon fáradt volt a vonatozás után. A show-n Lambert idézett a délelőtt megkapott könyvből. BESZÁMOLÓ!
 • 2013. március 17.: Adam a “Pécsi Kesztyűben” ment bulizni Moszkvában, majd mindemellett belikeolta a képemet Instagramon [@GlambertHU]. Az első rajongói kép, amit tetszikelt. KATT! Moszkva után Szentpéterváron és Helsinkiben láthattuk rajta a szegecses darabot, majd a nyári, utolsó Trespassing fellépéseken: Pittsburgh, Orlando & San Diego. A kesztyű feltűnt már Halloweenkor és Glee forgatásán is!

 • 2013. március 22.: Magyar Glambertök Helsinkiben találkoztak a hotel előtt Adammel, ahol dedikálta a magyar zászlójukat. Katt a képekért!
 • 2013. március 23.: Ugyanez a csapat a reptéren is összefutott vele, ahol elmondták, Magyarországról érkeztek, Adam pedig megköszönte az érte megtett hosszú utat.
 • 2013 májusa: A DMG levele (Adam menedzsmentcége). “Thank you for all of the hard work you do on Adam’s behalf. It is very much appreciated by everyone.” (“Köszönjük a kemény munkádat Adam érdekeiért. Mindenki nagyon értékeli.”)
 • 2013. május 21.: Adam tőlünk mentette le azt a képet, ami hónapokig volt a profilképe Twitteren és Instagramon. Katt!
 • 2013. május 25.: Adam ismét az AdamFans.net vezetőivel, és magyar rajongókkal, találkozott Bécsben, ahol megismerte az oldal szerkesztőit, és magától megköszönte a honlapot és a folyamatos támogatást. Emellett megjegyezte, igen, már tudja, hol van Magyarország 😀 Beszámoló!

“Yes, AdamFans.net. I love that site, thank you guys. It’s amazing.” (“Igen, az AdamFans.net. Szeretem azt az oldalt, köszi, srácok. Fantasztikus.”)

 • 2013. július 6.: Interjú Adam legjobb barátnőjével, Danielle Stori-val. Katt!
 • 2013 szeptembere: Egy éves nyereményjáték az AdamFans.net-en!
 • 2013 decembere: ALH Mikulás-zsákja #2 felvonás. Sok-sok nyertes, sok-sok hivatalos ereklye… 😉
 • 2013. december 23. Interjú a Skins and Stones alapítójával. Katt!
 • 2013. december 28: #3 Glambert-tali. Több képért kattints IDE!

IMG_0204

 • 2014 januárja: A NAGY születésnapi projekt, amiben több, mitn 120 magyar Glambert vett részt és egész Magyarország megtelt szívekkel. Katt a végeredményért!
 • 2014. január 4.: Eber Lambert megdicsérte a Runnin’ videónkat YouTube-on! 😉 Katt!
 • 2014. március 5.: Adam kitweetelte, sőt, Facebookon is megosztotta az AdamFans.net Barracuda dalfeltöltését.
 • 2014 áprilisa: A Skins and Stones nyereményjáték. 5 Skeleton kulcs nyakláncot kaptunk felajánlásba Shannon Shiangtől, aki többek között Lambert nyakláncát és gyűrűjét alkotta meg.

Időtálló:

 • ADAMFANS magazin
 • 2013 novemberétől 2014 áprilisáig: Adam részeinek megvágása és feliratozása a Glee-ben. Katt!
 • Adam ÖSSZES dalának és feldolgozásának fordítása. Katt!
 • Az Adam Lambert menüpont. Katt!
 • Wikipedia és Starity.hu karbantartása. Katt! & Katt!

Jelenleg is megbeszélés folyik egy nagyobb médiummal, aminek gyümölcsét legkorábban nyár közepén láthatjátok! Hogy mi az, és mi köze van a Queenhez, arra még várnotok kell…. 😉

tumblr_mgyrzztDBs1rnxnvro7_250

ELÉRHETŐSÉG – csatlakozz hozzánk!

Twitter.com/AdamFansNet (400+ követő)
Facebook.com/AdamLambertHungary (10000+ like)
Instagram.com/AdamFansNet (140+ követő)
YouTube csatorna (5800+ feliratkozó)
Google+ profil (1200+ követő)
Facebook csoport (600+ tag)

Szerkesztők!

Nektek van bármilyen élményetek az oldallal? Ha igen, ne féljetek megosztani velünk! 🙂

További kellemes böngészést kívánok:

Vivienn és a szerkesztők; Dorottya, Réka, Zeffi és Zsófi (Erzsébet / Adam Lambert Hungary)