Huffington Post interjú Adammel

Adam Lambert Miamiról, Rockistenekről, a juicingról és egy jó könyv hiányáról mesélt

Rengeteg sikítást várunk, mikor a glam-rock énekes Adam Lambert a színpadra lép November 2-án, szombaton a 19. Éves InterContinental Miami Make-A-Wish fesztiválon egy 40 perces koncert keretében. Természetesen magunkról beszélünk, mivel azóta Glambertök vagyunk, mióta a a kivételesen tökéletes hajú Grammy-jelölt előadó először megbabonázta a nemzetet az American Idol 8. évadában.

A 2009-es debütáló albumától, a For Your Entertainmenttől és világsiker “Whataya Want From Me”-től kezdve a 2010-es Glam Nation világturnén keresztül a kritikusok által elismert 2012-es második albumáig, a Trespassing-ig és a Queen-nel és Avicii-vel közös munkájáig az Indianapolisi születésű Lambert túlhajszoltan éli életét. “Szentül hiszek abban, hogy az élet nem csak úgy megtörténik veled” – mondja. És teljesen igaza van.

Egy hosszú Glee forgatási nap után – Lambert csütörtökön, november 7-én debütál a sorozatban Lady Gaga “Marry The Night” feldolgozásával – Lambert szünetet tartott és mesélt nekünk a Miami fellépésről, a kedvenc rock istenségeiről, a juicingról és sok minden másról.

Habár a jegyek Lambert előadására a Make-A-Wish fesztiválra már hónapokkal ezelőtt elkeltek, még mindig van néhány darab jegy a hivatalos after party-ra az InterContinental Miami Make-A-Wish Nightclubba, ahol a designer Traver Rains bemutatja legújabb, 1930-as évek burlesque-jet idéző kollekcióját. És mivel Adam és Traver barátok, ez egy nagyon jó lehetőség lehet arra, hogy Mr. Lambert feltűnik a bemutatón. Legalábbis nagyon reméljük.

Tara Solomon: Rengeteg Glambert tűkön ülve várja már a fellépésedet az InterContinental Miami Make-A-Wish fesztiválon szombat este. Biztos rengeteg sikítás lesz. [nevet]
Adam Lambert: Úgy gondolom, ez egy fantasztikus rendezvény és jótékonyság. Nagyon reményteli és imádom, amit a szervezet csinál. Már dolgoztam velük közösen korábban is és egyből kaptam az alkalmon. Úgy gondoltam, nagyszerű lenne ennek a részese lenni.

TS: A fesztivál témája a régi világ varázslata lesz (Old-World Magic – a szerk.), és tökéletes az időzítés Halloween hétvégéjére. Bármi titok, amit megosztanál velünk, mit várhatunk a színpadon?
AL: Remélem tudok valami varázslatot hozni a színpadra. Ez az egész erről szól! Hallani fogtok tőlem saját dalokat és talán néhány feldolgozást is. Nagyszerű bandám van, remélem mindenki számára jó show-t fogunk adni.

TS: Hallhatunk esetleg dalokat a Queen-nel, Avicii-vel közös együttműködésekből, vagy éppen a Glee-ből?
AL: El kell jönnöd és ki kell derítened!

TS: Melyik a kedvenced a Queen-nel közös dalok közül?
AL: Nehéz néhányat megnevezni, annyi fantasztikus dal van. A sötétebb dalok közül az egyik kedvencem talán a “Dragon Attack”. Ez az egyik, amelyikbe teljesen szerelmes lettem. Nem hinném, hogy ki tudnék egy kedvencet választani. Úgy értem, a “We Are the Champions” zseniális, a “Who Wants To Live Forever” pedig csodálatos. Imádom énekelni az “Another One Bites the Dust”. Talán ez a kedvenc pörgősebb dalom. És a “We Will Rock You”. Nem tudok egy kedvencet megnevezni – mindegyiknek más-más karaktere van!

TS: Ezek a kollaborációk hogy befolyásolják a saját zenédet?
AL: Minden, amit az elmúlt 10 évben csináltam, még az Idol előtti idők is jobb művésszé és jobb előadóvá tettek. A Queen rock legendáival együtt dolgozni rengeteget tanított meg nekem. Mindenféle történeteket hallottam, és amikor más emberekkel dolgozol együtt, az fejlődést hoz a saját életedbe. És Avicii is. Avicii hihetetlenül tehetséges. Mindenki DJ-nek nevezi, de én inkább zeneszerzőnek nevezném. Nagyon tehetséges, nagyszerű zenész. Érdekes, hogy még csak 23 éves és már megvan benne minden. [Avicii] a fülében és az elképzeléseiben bízik, ami szintén nagyon tanulságos volt. És dolgozni Nile Rodgers-szel és Avicii-vel – Nile szintén egy legenda. Ikonikus dalokat szerzett az embereknek. Az ilyen helyzetekben próbálok szivacsként viselkedni, és annyi tudást és tapasztalatot felszívni, amennyit csak lehet.

TS: A divattervező, Traver Rains a barátod, és az InterContinental Miami Make-A-Wish Nightclubban fogja először bemutatni új kollekcióját, ami közvetlenül a fellépésed után lesz. Traver mindig a legfantasztikusabb divatbemutatókat tartja.
AL: Tudod, ez nagyon vicces, de személyesen még egyik bemutatóján sem vettem részt. De láttam a korábbi együttműködését Heatherette-tel és jónéhány bemutatóját online. Mindig lenyűgöz! Évek óta ismerem már és nagyon izgatott vagyok, mit mutat most be.

TS: Miami nem tudott betelni veled, amikor az 5. Meleg Büszkeség Miami Beach Felvonuláson és Fesztiválon tetted tiszteleted idén áprilisban. Bármi, ami megfogott a Nagy Narancs-ban [Miami “beceneve” – a szerk.]?
AL: Imádom az időjárást és a páratartalmat – tökéletes egy énekes számára. És imádom a hoteleket és az éttermeket is. Megvan a hangulatuk, a vibrálásuk.

TS: OK, most következik néhány random kérdés. Még régebben tweeteltél arról, hogy teljesen függője lettél az új juicer-ednek. Mi az induló recepted?
AL: Tudod régebben rengeteg juice-t csináltam otthon, de mára alább hagyott a lelkesedésem. Találtam egy helyet nem messze az otthonomtól, ami megcsinálja neked (nevet), szóval inkább oda járok. Általában olyan juice-okat veszek, amelyek sok zöld van.

TS: Kedvenc rock istenségek?
AL: Freddie Mercury valószínűleg az egyik. Robert Plant szintén egy isten. Jimi Hendrix is rockisten. Talán ők a top 3 kedvencem. És Elvis!

TS: Napi könyved?
AL: Mostanában nem olvasok, inkább sok jó TV programot nézek. Nem tudom, van-e kedvenc könyvem. Talán valaki ajánlhatna egyet! Jól jönne egy jó ajánlás.

TS: Patti Smith “Just Kids” c. könyve az önéletrajta Robert Mapplethorpe-pal való barátságáról. Zseniális! Tökéletes lenne neked.