Seiska Magazin interjú Saulival – Az álmom valóra fog válni!

Sauli Koskinen, aki hamarosan elindíthatja saját TV-műsorát, most épp Levi (finn síparadicsom Lappföldön – a szerk.) városában relaxál.
“Ez a finnországi utazás az összes elvárásomat beteljesítette” – meséli Sauli, aki Los Angelesből érkezett Finnországba.
Sauli Koskinen (28), aki Los Angelesben él, múlt héten érkezett meg Finnországba. A Seiska Leviben találkozott vele, ami egy hónapos itt tartózkodásának első állomása.

“Mikor ideutaztam, először egy főzőműsor felvételein vettem részt, és egyik találkozóról a másikra rohantam. Fantasztikus volt elszabadulni egy kicsit ettől a rohanástól és LA forgatagától. Jó lesz egy kicsit pihenni ezen a gyönyörű helyen. Néhány nap vakáció nagyon rendbe tud tenni. Újra van energiám teljesen a munkára koncentrálni.”

Sztárvendégek is várhatóak
Sauli már régebb óta elkezdett dolgozni egy TV-műsoron, amiről most végre megoszthat néhány apróságot.
“Magam fogom vezetni ezt az életmód-műsort, ahol fantasztikus vendégeim is lesznek. Most persze nem mondhatok el mindent.”
A forgatások tavasszal LA-ben fognak kezdődni, és ősszel kezdi el sugározni a FOX csatorna. A TV-szereplés nem idegen terület Sauli számára, de most végre olyan műsort csinálhat, amiről mindig is álmodott.
“Nagyon várom már ezt a projektet. Annyira régóta dolgozunk már rajta. Varázslatos érzés, hogy valóra tudom váltani az álmaimat.”

Pezsgőfürdővé változott lék a jégen
Sauli vakációja Leviben nem múlhatott el szauna-est nélkül a fantasztikus tó melletti szaunában, Taivaanvalkeat-ben (magyarul Tetőablak – szerk.), ami Hullu Poro-ban található (magyarul Őrült Rénszarvas, ami egy üdülőhely Leviben – szerk.)
“Nincs is jobb egy tradícionális finn szaunánál. Gondolkodtam a jeges vízben fürdőzésről is, de a szauna melletti pezsgőfürdő győzött. Még egy kis hempergés a hóban, és máris teljesen frissnek érzem magam.”

Elvarázsolt egy akcióval teli husky-safari!
Úgy tűnik, Sauli álmai villámgyorsan válnak valóra.
“Mindig is szerettem volna kipróbálni, milyen egy husky-szánt vezetni” – mondja Sauli.
A Leviben található Husky Park vezetője, Reijo Jääskeläinen valóra váltotta Sauli kívánságát.
“A szán vezetése jobb, mint gondoltam! Az elején kicsit ideges voltam, de a gyorsaság magával ragadott. Körülbelül 5 km-t mentünk, az út részben jegen, részben erdőben volt. Annyira izgatott lettem, hogy megkérdeztem Reijo-t, lenne mondjuk egy egyhetes túra vezetője. Fantasztikus lenne!”
A Husky Park további lakói – Taiga, a fehér rénszarvas és Boogie, az alaszkai tundra-farkas – is összebarátkoztak Saulival.
“Elmondhatom, eléggé ideges voltam, mikor bementem a farkas ketrecébe. Ez egy olyan élmény, amit sosem fogok elfelejteni!”

Snowboardozás még mindig megy
Sauli nagyjából 10 éve nem snowboard-ozott.
“A síelés helyett inkább a snowboardot választom, de már jónéhány év eltelt azóta, hogy utoljára csúszkáltam. Egy kicsit döcögősen fog menni szerintem. Nem hinném, hogy esés nélkül le tudnék érni.” – elmélkedett Sauli, ami teljesen felesleges volt. A vakmerő srác ugyanis egyetlen esés nélkül leért a dombról.
“Valószínűleg ez is olyan, mint a biciklizés. Ha egyszer megtanulod, sosem felejted el.”

Izgatott a hó láttán
Sauli teljesen odavolt a hó láttán.
“Körülbelül két éve nem láttam már havat! Valamint az éttermek is nagyon elvarázsoltak itt, leviben. A lágy rénszarvas-hús csak úgy elolvadt a számban!”
Sauli március végéig fog Finnországban maradni. A párja, Adam Lambert március 22-én fog fellépni Helsinkiben, és utána visszautazuk Los Angelesbe, hogy elkezdjék a műsor felvételeit.
“Rég nem voltam már Finnországban. Szerencsére a sok munka mellett arra is marad időm, hogy találkozzak a barátaimmal és a családommal.”