Twitter-fórum: A bántalmazásról tweetelt a sztár közel két órán keresztül

Twitter-fórum: A bántalmazásról tweetelt a sztár közel két órán keresztül.

Bullying magyarázata: A másik ember bántalmazása akár szavakkal, akár tettekkel. A Bullie a végrehajtó, aki bántalmazza az áldozatát. Bullying lehet az, hogy elveszik a kajapénzed és megvernek, valamint ha körbeállnak és kiröhögnek miközben csúfolnak egyaránt. Erre nincsen megfelelő magyar szó, de a legközelebb a “bántalmazó” szó áll hozzá jelentésben, így a fordításban én is ezt fogom használni.
Adam hosszan, egy Twitter-fórum keretében fejtette ki minderről a véleményét. Középiskolában ő maga is áldozat volt. Néhány megdöbbentő, szívszorító tweetet is posztolt. Figyeljétek:

A bántalmazás szívás. Ez igaz. Nem inkább a gyerekek segítésére kellene koncentrálnunk, hogy ezzel megtudjanak birkózni, és ellenálljanak, minthogy magukra a bántalmazókra?

RT :@Artistsupporter @adamlambert segíteni nekik önbizalmat szerezni, és tudati velük, hogy ők nem ezt a bánásmódot érdemlik, amiben részesülnek.

RT @adamlambert Ez elkerülhetetlen, de a gyerekeknek kell egy példakép, és egy közösség, amely támogatja. Te ezt a közösséget a színházban találtad meg gyerekként. : )

RT @adamlambert a Bulliek mindig is létezni fognak; mint problémák, amiket meg kell tanulnod kezelni. Milyen igaz.

(@keshasuxx Olyan édesen nézel ki! A lábaiddal gyilkolsz! )[<- ez nem igazán tartozik a témához, de Adam erre majd a későbbiekben válaszol.]

RT @adamlambert Egyébként én is áldozatává váltam ennek, és ez csak roszabbodott, amikor a tanárok beszélni kezdtek róla.

@RockAngel1993 hé, kedves légy! Lógtunk (Keshával) együtt, és ő egy rendes csaj, két lábbal áll a földön. Támogató barát.[Íme a válasz. szóval való bántalmazás érte keshát, Adam pedig megvédte. Nem édes? 🙂 ]

Én csak nem akarom látni, ahogy ez a generáció egy csapat áldozattá fejlődik. Azt szeretném, hogy legyenek erősek, és ne foglalkozzanak holmi piti bántalmazókkal. Hogyan?

Szerintem bátorítanunk kellene a kölyköket, hogy szerezzenek új barátokat. Gyerünk, menjünk oda ahoz a gyerekhez, aki egyedül ebédel. Koncentráljunk a pozitív dolgokra.

@RamonaPal Én voltam az a gyerek középsuliban(aki egyedül ebédel). Tudom, milyen érzés. Magány. Egy baráti körrel a gyerekeknek vannak szövetségesei, ahol érzik magukat valakinek.

RT @adamlambert a bántalmazóknak radaruk van, hogy kik sebezhetőek… a bántalmazottak pedig bántalmazóvá válnak. A cél> önbizalmat és biztonságot adni minden gyereknek.

@LizaKlek egyetértek! a Komment szekciók gusztustalanok. Túl sok gyűlölet és harc. Meg sem éri hogy legyenek. És ez egyfajta neten keresztüli bántalmazás.

Rt @adamlambert rengeteget bántalmaztak engem. :/ Én csak el akartam mondani neked, hogy ezen TE segítettél keresztül, Adam, a dalaid jelentették a megmenekülést.

Ez egy olyan dolog, ami benne van a pakliban. ha valakit gonoszan bántalmaznak, az rombolja a mentális egészségüket. – igen – egy hatalmas probléma amit meg kell állítani.

De mivel ez trendi lett, hogy azonosítsanak bizonyos gyerekeket tipikus tinikkel, remélem ez nem teszi roszabbá.

@zorabet nem értek egyet. Szerintem ez mindenkinek a saját felelőssége. Csupán önmagunk felett kell erőt vennünk.

@King_Styles hű, haver. Csak értelmes beszélgetést folytatunk. Hűtsd le magad. [King Styles “FUCK OFF” szövegű reakciójára, ami azt jelenti: b*zd meg!]

Persze, ironikus, ahogy ezt az egészet az iskolán kívülről nézzük, a felnőtt világból. A hírességek világa az első példa rögtön.

A hírességek is bántalmazva vannak online, bulvárlapokon keresztül, de van egy határozott vélemény a társadalomban.” mi ezt kértük, ez a munkánk része.”

Már a társadalmi network átveszi ezt, nem a társadalomban versenyeznek a hírességek kultúrájával azzal, hogy posztolnak képeket és frissítéseket magukról, hogy közönséget építsenek maguknak.

Szóval hírnévvel az új Amerikai Álommá válva azt büntetjük, aki ‘megcsinálta’ a saját kisebbségi komplexusát? Irigység?

És az, hogy tulajdonképpen a másik munkáját és döntéseit kritizáljuk meg, az a személyük elleni támadás. igaz?

RT @adamlambert A bántalmazóknak nincs meg a maguk biztonsága és én azt hiszem, ez az oka annak, hogyilyen brutálisan vezetik ezt le másokon.

@scootachu az én álláspontom az, hogy a bántalmazás kérdése nem kellene, hogy annyira feltételes legyen, mint amennyire titkon az. Mindannyiunknak.

RT @adamlambert “Csupán egy dolog van, ami roszabb annál, hogy kibeszélnek, és ez nem az, hogy kibeszélnek.” 🙂 Oscar Wilde

RT @adamlambert Egyetértek! Én is meg vagyok bélyegezve a saját szarkazmusom alapján időről időre, és most hajlamos vagyok ezt visszatükrözni a saját viselkedésemmel.

Nem vagyok benne elég biztos, amennyit vagy amit tweetelek, bántó-e bárki számára is… Valaki tudatná velem? Twitter fórumon vagyunk!

RT @adamlambert szerintem egy dolog nagyon szomorú, hogy egy csomó glambert, aki egyetért veled, ők is bántalmazók. Minden nap látom twitteren.

Vissza az eredeti témához, egyszerűen azt kívánom, bárcsak több energiát fordítanánk az áldozaok megerősítésére az ellen, hogy másokat megcímkézünk, akik negatívak, mint bántalmazók.

@hide_n_confide2 Sosem hibáztatom az áldozatot aki emiatt bántalmaz. Ez őrültség.Csupán segíteni akarok az áldozatoknak, hogy ne essenek olyan könnyen áldozatul. Érted?

Az ok, amiért felhoztam ahogy a társadalom képes nézni a hírességeket az, hogy megmutassam, sokszor álszent ahogy nézzük az áldozatot/bántalmazót.

Néha úgy átszik, hogy a fiatalok a “szemet szemért” hozzáállást tanúsítják ahelyett, hogy túllépnének a dolgon. Ez nem éppen egy ördögi mókuskerékbe fordul majd át?

És NEM. Én nem foglalok állást egyik celebpanasz mellett sem. Ez egy általános beszélgetés. Többet a társadalomról, mint egy nagy egészről.

Nem azt mondom, hogy a bántalmazóknak nem kellene büntetés. Azt mondom, hogy a SEGÍTSÉG a fiataloknak, hogy megbirkózzanak velük és ignorálják őket UGYAN ÚGY fontos és méginkább hasznos.

Rendben, eleget írtam már ebbe a szappandobozba, ami a twitter. Szeretem az ilyen jó eszmecseréket. Hálás vagyok mindenkinek, aki itt volt és építő jelleggel járult hozzá a dologhoz.

Hogy tájékoztassalak titeket. BÁRKIT szívesen üdvözlünk a Glamilyben. Kérlek, legyetek elfogadók és kedvesek. Hagyjátok abba a netes harcot.