új-zélandi interjúrészletek

Adam új-zélandi tartózkodása alatt számos rádióinterjút adott. Ezekből sok információt megtudhattunk róla, melyek nagyobb része azonban már eddig is ismert volt (pl. az elhunyt hírességek közül legszívesebben Freddie Mercuryval találkozna, valamint mekkora lehetőség volt számára a Queennel való közös miniturné).

Ezekből az interjúkból az eddig is ismert válaszokon túlmenően – a teljesség igénye nélkül – igyekeztem pár érdekességet összeválogatni.

– Ki inspirál téged a legjobban?
– Sok ember inspirál, és tudom, hogy ez egy elcsépelt válasznak hangzik, de őszintén a legjobban ti, a rajongók. Olyan nagymértékben támogattok, az az energia, ami felém árad, amikor találkozom veletek, amikor dedikálok, amikor megnézem a twittert, még azokban az időkben is rengeteget segít, amikor elbizonytalanodom.

– Melyik okostelefon alkalmazás a kedvenced?
– Egy olyan, amelyikkel úgy tudsz taxit rendelni, hogy a telefon elküldi a gps koordinátáid és a rendeléssel egyidejűleg ki is fizeted a szolgáltatást. Ez az egyik legkényelmesebb dolog a világon.

– Melyik TVshowban szerepelnél szívesen?
– A True Bloodban. De most benne leszek a Pretty Little Liars egyik részében. Magamat alakítom vámpír jelmezben. Ez egy halloweeni epizód.

– Van-e valamilyen rejtett képességed, tudásod? Szóval mi lenne a B terved, ha megunnád az éneklést?
– Azt hiszem, most kihasználom a képességeim.

– Szóval nem lennél bámulatosan ügyes pék például?
– Nem, borzalmas szakács vagyok, nem vagyok jó a főzésben, maximum egy rántottát tudok elkészíteni.

– Vagy asztalos például?
– Nem, az sem működne.

– Könyvelő?
– Az meg abszolút nem.

– Ki játszhatna el téged egy mozifilmben?
– Nem tudom.

– Azt hiszem, ha John Travolta 20 évvel fiatalabb lenne, akkor ő nagyszerű Adam Lambert lenne.
– Köszönöm. Szeretem a Szombat esti lázat.

– Az American Idolban lettél ismert. Megvan még az akkori srác?
– Tudod, azóta már eltelt egy kis idő. Sokat tanultam ezalatt, egy kicsit érettebb lettem. De még mindig én vagyok. Nem hiszem, hogy olyan sokat változtam volna, hogy egy teljesen más ember lennék, mint akkor.

– Hogyan kerülted el a hírnév mókuskerekét?
– Tudod, ez az egész hírnév dolog elég érdekes és trükkös „út”. Kihívást jelent.

– Tetszik neked, hogy híres vagy?
– Egy része igen, de néha meg kell harcolni és ’vastag bőr’ is kell hozzá. Nem szabad mindent túl komolyan venni.

– Szóval vannak olyan emberek az életedben, akik megmondják neked az igazat?
– Igen. Már 12 éve Los Angelesben élek. Vannak barátaim a zeneiparból, színészek, táncosok és amikor szükséges felhívhatom őket, hogy meghallgassanak, felvidítsanak. Már elég hosszú ideje vagyok az iparban, így kevés olyan dolog van, ami igazán meg tud lepni.

– A másik dolog, ami együtt jár a hírnévvel az, hogy egyfajta példakép vagy.
– Ezt nagyon megtisztelőnek tartom, ez egy privilégium. Ez egy olyan dolog volt, ami csak egy idő után tudatosult bennem. Én csak egy énekes, egy előadó vagyok, aki sikeres akar lenni. De az emberek elkezdték mondogatni, hogy felnéznek rám, inspiráló vagyok a számukra. Először ez egy kicsit megijesztett, mert amiket csinálok, azok közül nem minden dolog tekinthető követendő példának. Néha csak élem az életem. Próbálok egyensúlyt tartani, hogy nem kell mindenben követni engem. Arra próbálom ösztönözni az embereket, hogy azzá váljanak, akik lenni akarnak és azt tegyék, amihez kedvük van.

– Követed otthon a választásokat?
– Mindig is igyekeztem távol tartani magam a politikától, de most próbálom követni az eseményeket. Beszélgetek róla a testvéremmel, az édesapámmal. Őket nagyon foglalkoztatja a politika. Ha az emberi jogok szempontjából nézzük a két oldalt, eléggé nyilvánvaló, hogy én melyikkel szimpatizálok. Szerintem eléggé szerencsétlen, hogy ezek a társadalmi dolgok összekeverednek a politikával. Ez egyfajta manipuláció. De én nem fogom megváltoztatni a világot.

– De megvan hozzá a lehetőséged.
– Igen, érzem. Erősen foglalkoztat a melegek és a nők egyenjogúsága. Ezek nagyon fontos dolgok számomra.

Ezenkívül kiderült még, hogy néhány túl „lelkes” rajongó feltörte Adam los angelesi házának postaládáját, de nem találtak benne semmit sem, mert Adam nem használja, így senkit nem buzdít erre a tettre. Ha egyszer megtaláltuk a házát, inkább köszönjünk be.

Több műsorban is kíváncsiak voltak, hogy a mit csinál a hajával. Ezzel kapcsolatban megosztott egy tippet is, hogy a Mac-nek van egyfajta terméke (metallic pigments) amelyet, ha olajba (moroccanoil) belekeversz és ezt ráteszed a hajadra, rendkívül csillogó lesz.

Végül egy live-chatbe való betekintés:

– Sokan szeretnének hallani a turnéterveidről.
– Jelenleg még nincsenek. Majd elválik a dolog.

– Az az általános véleményem, hogy az amerikai társadalom túl konzervatív és te túl varázslatos voltál, ahhoz hogy megnyerhesd az American Idolt. Én titokban reméltem is, hogy nem te nyersz majd, és aztán világhírű leszel. Te is remélted titokban, hogy nem nyersz?
– Hahaha. Azt hiszem a karrierem ugyanígy alakult volna, ha megnyerem, csak nem másodiknak neveznének.

– A zeneipar legnagyobb neveivel dolgoztál együtt a mostani albumodon. Mi lesz a következőnél?
– Nem tudom még.

– Nagyszerű énekes vagy, de emellett színész is. Van esetleg valamilyen filmszerep lehetőség előtted?
– Egyelőre nincs, de nagyon érdekel ez a téma.

– Mi a kedvenc musicaled?
– Van egy pár. Jézus Krisztus Szupersztár, Hair, Rent. Olyanok, amelyeknek rock-os hangzása van.

– Megfontolnád, hogy szerepelj egy rockoperában?
– Igen, a megfelelő darabban a megfelelő időpontban.

– Kivel tartod a kapcsolatot az Idolból? Úgy tűnt te és Kris nagyon jó barátok voltatok.
– Nagyon sok emlékem van az Idolból, de az igazat megvallva nem vagyok a legjobb a kapcsolattartásban. Úgy nőttem fel, hogy sok darabban szerepeltem és az ottani emberek is mindig csak átmenetileg voltak jelen mindig az életemben. Ez nem teremtett hozzá megfelelő hátteret.

– Ha tervezhetnél valamilyen, a neveddel fémjelzett dolgot mi lenne az?
– Szívesen csinálnék egy bőr kollekciót, férfiaknak és nőknek egyaránt. Dzsekiket, nadrágokat, csizmákat, táskákat, stb.

– Mit gondolsz rajtad is akkor nyomás van, mint a női előadókon, hogy mindig „eltúlozd a dolgokat” ahhoz, hogy emlékezzenek rád? Vagy csak azt teszed, amit akarsz és reméled, hogy az emberek megértenek?
– Igen. Mondhatni teszem azt, amit, de én általában minden eltúlzok, mindig ilyen voltam. Inkább az okoz gondot, hogy kissé visszafogjam magam. Az egyetlen helyzet, amikor ezt nem érzem tehernek, az az, amikor a színpadiasság elhomályosítja az érzelmeket. Ilyenkor jó, úgymond kicsit lecsupaszítani a dolgokat.

– Sok olvasó szeretne valamit hallani a Trespassing videóról.
– Nincs semmi, amit elmondhatnék róla. Először legyen a dal sláger.

– Sok előadó szeret egzotikus helyszíneket választani a klippforgatáshoz. Te mit választanál?
– Európa nagyon jó lenne pl. Görögország, Róma, Spanyolország.

– Hírességként nehéz megtartani egy kapcsolatot? Úgy tűnik a barátoddal komoly a kapcsolatotok. Hogyan csináljátok?
– Ha ezt egyetlen webchat válaszban össze tudnám foglalni, talán nem is működne a dolog. Egy kapcsolat sok erőfeszítést kíván és ez meghozza a gyümölcsét.

– Milyen helyen képzelsz el egy álomrandit?
– Szeretem az egzotikus trópusi helyeket.