Adam A-tól Z-ig ť ADAMFANS.NET – Adam Lambert Magyarország

Adam A-tól Z-ig

Gondoltam lefordítok nektek egy nagyon helyes kis cikket, amelynek a címe A-tól Z-ig! Pontokba szedi össze, amit Adamről tudni kell, hozzá tartozik.

A, mint American Idol
Az American Idol 8. évadjában tűnt fel 2009-ben, ahol egészen a döntőig énekelte magát és hétről-hétre lenyűgözte az embereket. Adam második lett – Kris Allen a nyertes -, de így is többre vitte, mint az összes versenyző.

B, mint Beg For Mercy
Adam egyik Idol előtti projektje, amit a kiadó tavaly adott ki Monte beleegyezésével. Erre ráment Monte és BB barátsága, illetve mivel késleltette a megjelenését, be is perelték őt. A kiadó végül megjelentette a lemezt, azonban nem ért el sikereket – ellenben a Trespassinggal, amely idén, május 20-án került a boltok polcaira.

C, mint Cuckoo
A Trespassing nagylemezen a rajongók körében az egyik legsikeresebb dal, és külön szleng lett a Glambertök körében, "kukuzni" szoktak Adamnek, amit ő imád – rengeteg interjúban hangoztatta. A cuckoo jelentése magyarra fordítva körülbelül annyit tesz, hogy "megőrülni", "elveszteni a fejünket".

D, mint diszkográfia
1 EP-je, 1 koncert CD-je 2 nagylemeze és 12 kislemeze van összesen, beleértve a most bejelentett Trespassingot is.

A cikk folytatásáért kattints a bővebbenre!

E, mint Eber Lambert
Adam édesapja, akit Twitteren is elértek: twitter.com/milestougeaux.

F, mint For Your Entertainment
Adam debütáló albuma, amely 2009 novemberében jelent meg, és világszerte 4 millió példányt adtak el belőle. 

G, mint Glamberts
Adam rajongóinak neve, amely egy elég erős közösség – nézzétek csak ránk, magyar Glambertökre 🙂 A "glam" előjáróval egyébként sok szót kreáltak már, mint például "glamily".

H, mint Hook
Adam az Idol előtt játszott a Pán Péterben, ahol Hook Kapitányt formálta meg.

I, mint If I Had You
A harmadik kislemeze a For Your Entertainmentről, ami az egyik legsikeresebb dala lett. A magyar mahasz listán például hetekig első volt, amit Adam meg is köszönt nekünk facebook oldalán.

J, mint január
1982. január 29-én látta meg a napvilágot Indianapolis, Indiana állampában, Amerikában.

K, mint Kris Allen
Kris volt Adam vetélytársa az American Idolban, de végül ő nyerte meg a versenyt 2009-ben. Kris Adam egyik legjobb barátja, ennek ellenére is.

L, mint London
Adam mindig heteket tölt promócióval az Egyesült Királyságok fővárosában, és ez az egyik kedvenc városa. Továbbá 2012 nyarán 3 showt nyomott le itt a Queen rockbandával. 

M, mint Mount Carmel Középiskola
Adam a Mount Carmelbe járt középiskolába, San Diegoban, és itt is érettségizett le. Itt részt vett a színház és kórusórákon.

N, mint 'No Boundaries'
Első "saját" dala az Idol után, amit Kara írt, és Kris Allen is elénekelte az Idol finálében. A For Your Entertainment japán kiadásán megtalálható.

O, mint Outlaws Of Love
Az Outlaws Of Love az egyik legszemélyesebb, melegek jogaiért szóló dal, amely a Trespassing lemezen található meg. Ez volt az első új szám, amit az albumról hallhattunk, még 2011 nyarán, az orosz Maxidrom fesztiválon.

P, mint Pharrell Wiliams
Pharrell Wiliams Adam új albumán, a Trespassingon dolgozott, és ő BB egyik kedvenc producere. Neki köszönhetjük többek között a Trespassing és a Kickin In végleges verzióját.

Q, mint Queen
Az American Idol meghallgatásán a Bohemian Rhapsody dalt énekelte, amellyel megnyerte a zsűritagok szívét. Ezután 2009-ben, az Idol fináléján lépett fel Brian May-el és Roger Taylorral. 2011-ben felkérték az EMA-n énekesnek, így egy 11 perces szettet adott elő a legendás bandával. Az együttműködés itt sem ért véget: nyáron európai turnéra indultak (Kijev, Wroklow, Moszkva és London érintésével).

R, mint Rolling Stone
Adam rögtön az American Idol után címlapot kapott a világhíres magazinon – itt vallotta be hivatalosan is, hogy homoszexuális.

S, mint Sauli Koskinen
Szerelmének neve, akivel 2010 decemberében ismerkedett meg Finnországban, a Glam Nation turnéja során.

T, mint Trespassing
A második nagylemez, amely 2012. május 20-án jelent meg, bő két éves munka után. A Billboard Hot 200 listáján elsőként kezdett, ezzel írva történelmet: ő az első nyíltan meleg énekes, akinek ez összejött.

U, mint Underneath
Szintén a Trespassing lemezen található, és az egyik legőszintébb dala, amely a média felszínes világa ellen szólal fel, és meg akarja mutatni a sztárok "igazi" világát.

V, mint vokális adottságok
Adamet gyakran emlegetik "super-human"-ként, hiszen emberfeletti hangja van, és egy hangot akár 21 mp-ig képes kitartani. A hangterjedelme 3,5 oktávot fog át.

W, mint Whataya Want From Me
Kétségtelenül a legnagyobb slágere, amely hetekig volt az American Idol Top 10-es listájában, és még 2009-ben adták ki, mint a For Your Entertainment második kislemezét.

X, mint X-faktor
Az Idol után fellépett a finn és az ausztrál X-faktorban is, amely szintén egy tehetségkutató műsor.

Y, mint YouTube
A hivatalos csatornájábak, az AdamLambertVEVO-nak már több mint 100 milliós összmegtekintése van.

Z, mint Zodiac Show
Adam mielőtt befutott az American Idolban, a Zodiac Showban próbálgatta az előadói képességeit, ahol többek között a glam irányt választotta fő stílusnak.